Aktuellt

Konstiga kommentarer

En bekant fick höra av sina svärföräldrar att hon blivit tjock. Nu var hon förvisso gravid, men ändå. Det är spännande vad folk har mage att kommentera ens utseende. Oftast bryr jag mig inte så mycket. Och jag har fått höra både det ena och det andra…

Min 99-åriga mormor har samma kommentar varje gång vi ses: ”Visst har du blivit lite fetare?” Jag tror det är en komplimang. Typ ett bevis för att jag har råd att äta…

På gymnasiet upplyste mig min (dåvarande) bästa kompis om att jag hade stor näsa. Den tog hårt och jag tänker på henne varje gång jag ser min näsa på bild…

Några av mina spinningdeltagare pratade om olika instruktörer i omklädningsrummet efteråt. Fredrik som av en händelse befann sig i samma rum höll på skratta i brallan när han förstod att det var mig de avsåg när de pratade om ”Muskeln”. Muskler alltså. Typ det enda jag inte har…

Min bästa kollega var mer rätt på det när hon beskrev mig som ”en magsäck med en lunga”. För att jag äter som en häst och springer så hon blir trött . Det är en fin komplimang men det låter inte så snyggt. Om man börjar fantisera över hur det kan se ut.

Frågan om jag är gravid…. den är underbar. Speciellt när man nekar, och personen i fråga står på sig.  Så att man snällt får förklara att det var kikärter till lunch! Som 45+ får jag inte den lika ofta, det är skönt!

Jag får ofta höra att jag har en löparkropp. Fast den retar mig lite. Det är som om personen i fråga vill säga att anledningen till att jag kan springa längre än hen är att jag har löparkropp. Som om jag har fått den gratis på postorder. Löparkroppen har liksom kommit av löpningen, inte tvärtom! Det finns bildbevis på det…

Vad har du fått höra för spännande kommentarer om hur du ser ut?

 

0

5 Kommentarer

 • Svara
  Annelie
  4 december, 2018 kl 21:20

  På Filippinerna för massor av år sedan hälsade jag på samma familj två ggr och fick andra ggn höra: you have grown fat, you are so beautiful… komplimang som för mig inte riktigt kändes som det.
  Eftersom jag är lång även med svenska mått mätt har jag ofta fått frågan om jag spelar basket. Det gör jag inte. Tror inte längden är enda kvaliteten som behövs.

  0
 • Svara
  Linda
  4 december, 2018 kl 21:27

  En kollega kommenterade häromdagen mitt i morgonrapporten inför alla att jag hade fått väldigt mycket rynkor, äh…..tack så mycket…vad ville hon med det tro?! Jag frågade om hon vill bekosta mig botox :(

  0
 • Svara
  Ingmarie
  4 december, 2018 kl 23:34

  samma som du. Att jag har löparkropp. (Vad nu det är…) Och att jag ser ut som en tennisspelare. (Har hållit i ett tennisrack EN gång i hela mitt liv – haha). Men jag har även hört att jag har stor mage, att jag är för mager, att jag fetat till mig, att jag har fula fötter, att jag har snygga ben, att jag har stora ben, att jag ser vältränad ut och att jag har snygga armar. Inte lätt att passa in. Men ffa undrar jag som du varför folk ö h t taget ska kommentera mig eller någon annans kropp? Jag tycker det är ok att säga att någon är fin, snygg i håret, har ett fint klädesplagg eller snygg ögonskugga men det är typ det.Om jag vill veta någons åsikt så frågar jag annars undanber jag mig allt tyckande. Tror du är typ samma. :-)

  0
 • Svara
  Staffan
  5 december, 2018 kl 09:08

  Jag tror tyvärr kvinnor är mer utsatta för idiotiska, onödiga kommentarer sagda utan en enda tanke på hur de tas emot men som man och smal får jag ibland också kommentarer. Jag är relativt lång, 183 cm och har alltid varit smal, oavsett om jag sprungit noll mil om året eller närmare trehundra mil om året, löpningen har inte förändrat min kropp nämnvärt förutom att den långsamt mejslat fram lite mer benmuskler kanske. Väldigt ofta, t ex på jobbet får jag kommentarer om hur mycket mat jag äter, hur mycket efterrätt jag tar om vi äter en buffé etc, frågan om var all mat ”tar vägen” eller ett ”OJ!” som svar när någon någon gång frågat vad jag väger (65 kg). Tjatigt och trist! Ingen hade reagerat om jag svarat 85 kg vilket vore fullt normalt för min längd men för mig är min vikt och min kropp normal. Den är extremt funktionell, för mig och jag gillar den och vad den kan göra för mig, tillåta mig att springa långt och relativt snabbt utan att klaga t ex, och dessa upprepade kommentarer på samma tema är väldigt onödiga och kan ta hårt på t ex en yngre, mer osäker person än på mig som vid 47 års ålder är mera säker i mig själv.

  0
 • Svara
  Emilia
  6 december, 2018 kl 08:36

  Jag har blivit kallad ”hon med benen” och även varit kallad namnet efter en kvinnlig turkisk fotbollsspelare som hade vältränade ben. Jag har många många gånger under livet fått kommentarer kring min kropps utseende. Framförallt kopplat till att jag haft relativt synliga muskler. Som folk sagt i all välmening men som såklart lagt en press på att kroppen måste fortsätta se ut på ett visst sätt..
  Men har också haft fantastiska vänner som ALDRIG kommenterat min kropp mer än i meningar som ”du är så stark”.

  Jag inser att jag haft sån tur att ingen någonsin har sagt något elakt om min kropp. Inte som jag kommer ihåg iallafall.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.