Aktuellt

Spontanlöpning med inslag av hagel

Jag spontanspringer sällan. Har ofta rundan utstakad framför mig och vet precis var jag ska. Annars har jag en karta med ett streck att följa. Möjligen blir det en extrakrok runt kvarteret för att putsa siffror, men det är så wild and crazy det blir. Utom idag…

Pildammsparken

Kliver av tåget i Malmö och kommer på att jag glömt att mäta ut en bra runda på kartan.  Orkar inte pilla upp telefonen utan tänker att jag ska freestajla lite. Börjar åt det håll som ska ge mig så mycket medvind som möjligt på slutet. Svänger vid varje rödljus för att slippa stanna och hamnar liksom lite varstans. Cruisar genom en kyrkogård och hittar en park. Hamnar precis bakom en annan löpare som verkar ha koll på läget och följer efter. Spännande att se var vi hamnar.

Plötsligt svänger han av åt ett håll som verkar helt galet. Samtidigt blir jag sugen på mer park och tar ett varv till inne i grönskan innan jag beger mig ut på en väg som jag tror leder åt rätt håll. Då öppnar sig himlen och det utlovade regnet häller ner från ovan. Haglet har SMHI inte sagt något om, men hagel it is. I nacken, i sport-bh:n och i skorna. På två röda är jag blöt ända in i märgen och kläderna klibbar som ett extra skinn mot kroppen. Och överallt går folk omkring med paraplyn som blåst sig ut och in. De ser sammanbitna ut, fast jag skrattar mest. Det är ju galet som attan det här.

Egentligen vet jag inte var jag är men klockan visar att jag borde börja vända hemåt. Om jag visste var hemåt var. Känner igen ett gatunamn men har ingen aning var det leder. Testar. Springer i blindo men då och då dyker det upp ett landmärke jag känner igen. En kiosk, en skylt eller en staty. Lyckas med ledtrådarna komma fram till en plats jag faktiskt vet hur jag hittar tillbaka ifrån. Den är några kilometer längre bort än jag trodde att jag var, men vad gör det? Det är ju friskt out here!

Smyger in på Nordic wellness i Malmö som jag i vanlig ordning använder som omklädningsrum. Det droppar om mig, och jag lämnar blöta fotspår på den snajsiga mattan som leder till omklädningsrummet. Blöter ner bänken där inne med mina genomvåta kläder och ägnar minst en kvart åt att reda ut håret som av regnet blivit värsta fågelboet!

Men jag kommer rosenröd och pigg till jobbet. Freestajlad morgonlöpning alltså. Så najs.

0

5 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  4 oktober, 2018 kl 08:54

  Nu måste du berätta hur långt du sprang! Var det runt 8 km eller kanske snarare en halvmara? Eller mer?! Man vet ju aldrig med dig.

  0
  • Svara
   Anna
   4 oktober, 2018 kl 15:54

   Alltså det blev 13, dvs 2 km längre än tänkt. Inget supercrazy alltså 😀

   0
 • Svara
  Mia
  4 oktober, 2018 kl 10:36

  Så härligt med lite spontanitet mitt i veckan!

  0
  • Svara
   Anna
   4 oktober, 2018 kl 15:55

   Jepp. Så olikt mig liksom. Men kul 😀

   0
 • Svara
  Hannas krypin
  4 oktober, 2018 kl 19:46

  Vad kul det låter trots haglet och blåsten!

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.