Aktuellt

Konstigaste passet

När man ska springa i skogen och får tröskelfeeling. Och kuperingen skapar typ världens konstigaste pass…

Jag passar på när dottern orienterar. Som varje vecka. Samma plats och samma runda. Första kilometern går dessutom i exakt samma fart.

Men något säger mig att variation är bra grejer. Och eftersom jag inte kan variera rundan (jag skulle aldrig hitta hem!) kommer jag på den eminenta idén att variera farten. Förhandlar till mig 3×2 km tröskel. Då är jag lyckligt ovetande om att inte en enda av dessa meter kommer att gå på plant underlag…

Jag springer uppför och försöker upprätthålla någon kilometertid trots att jag mycket väl vet att jag ska gå på känsla. Resultat: jobbigt. Men mestadels prickar jag in trösklarna i nerförsbacke. För att hålla uppe intensiteten (för nu går jag plötsligt på känsla och inte kilometertid…) vevar benen runt som värsta propellern. Kan tänka mig att jag ser ut som en seriefigur med benen i spinn, precis på väg att kraschlanda med huvudet rakt i en stekpanna. Eller nått.

Återhämtningskilometern mellan trösklarna går naturligtvis alltid i uppförsbacke.

Veckans konstigaste pass. Men det var rätt kul att veva ben. Och så var det ju sommar. Bara en sån sak!

 

0

6 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  20 september, 2018 kl 08:55

  Och så fick du värsta vackra bilden!!

  0
 • Svara
  Daniel
  20 september, 2018 kl 12:56

  Ursäkta men, hur kan alltid springa samma runda och inte veta att det är kuperat ?

  0
  • Svara
   Anna
   20 september, 2018 kl 13:49

   Kan vara dagens bästa fråga! :) Jo, jag vet att det är kuperat, men när man slöspringer blir det inte lika märkbart :) Och så visste jag inte att jag skulle behöva rejsa i alla nerförsbackar…. typ så :)

   0
 • Svara
  Mia
  21 september, 2018 kl 08:56

  Den där längtan efter att trycka på och springa fort när man är begränsad… GAH! Låter ljuvligt om än lite konstigt :)

  0
 • Svara
  Hanna - Pilates och hälsa
  21 september, 2018 kl 15:51

  Det låter som ett härligt pass och bilden är verkligen helt fantastiskt vacker.

  0
 • Svara
  Trail & Inspiration
  21 september, 2018 kl 18:48

  Känsla är bra (om man går på det åt BÅDA hållen). Haha! ;-)
  Eller puls istället för tempo, om man nu har en sån klocka.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.