Aktuellt

Vill inte alla ha en flack maratonbana?

Jag läser frågan i ett forum på jogg.se:  Vill inte alla ha en flack maratonbana? Och fattar ingenting…

Jag vet att folk vill ha flacka banor. Jag vet att Helsingborg marathon drog om sin bana för att den var för kuperad. Men jag fattar inte varför. För att få en snygg tid? För komma undan  med minsta möjliga ansträngning?

Visst det är fancy att säga att man gjort maraton jättesnabbt, men jag delar hellre med mig av en cool upplevelse än av min flashiga tid. Jag springer hellre ett omväxlande och roligt marathon än ett stendött platt. Det finns många maraton jag låter bli för att de är flervarvsbanor i utkanten av städer. Tomma på publik och deltagare. Det kunde säkert ha gått fort, men hallå, det ska vara fest också. Sen utesluter ju inte alltid det ena det andra. Berlin är vad jag förstår både fest och platt. Och då får man ju äta kakan två gånger.

När jag väljer mina maror vill jag ha:

PUBLIK :
Banan får inte gå för långt bort från civilisationen.  Jag gillar när banan passerar city, blandat med bostadskvarter och andra ställen där folk hänger ute. Publiken får gärna vara av den sorten som hejar på alla, dvs inte bara på pappan, mannen eller kollegan. Ju mer crazy ju roligare. Bästa publiken jag fått uppleva är utan konkurrens i New York. Helsingborgarna brukar vara bra på hålla igång och årets Stockholmspublik förtjänar all cred i världen, vilket party! Till skillnad från 2012…

SKÖNT UNDERLAG:
Alltså asfalt. Säg kullersten och jag vänder i dörren!

ROLIG BANA:
Variation av underlag och omgivning. Gärna ett varv. Jag vill se vatten, grönt, slott, byggnader. Stan helt enkelt. Inte ledas ut på långa raksträckor i förskingringen. En fyramilasightseeing är vad jag vill ha. Gärna i en stad som gör sig bra för turistande och belöningsshopping både före och efter.

GRATISFOTOGRAFER:
Kanske inte påverkar mitt val av maraton, men jag älskar när jag får bilder gratis efteråt. Här statuerar Helsingborg bästa exempel med sina galet fina bilder!

UTMANING:
Något längs banan som alla snackar om. Västerbron. Serpentinbacken i Helsingborg, när det begav sig. Något att stirra upp sig för och besegra.

Typ så. Vad vill du ha när du springer maraton eller andra lopp?

0

5 Kommentarer

 • Svara
  Märta Johansson
  21 augusti, 2018 kl 21:36

  Fyramilssightseeing var ordet! Absolut inte varvbana, och helst på ett ställe jag aldrig varit. Då blir det inte jobbigt, bara som en extra lång turistjogg.

  0
  • Svara
   Anna
   23 augusti, 2018 kl 07:49

   Eller hur! Bra kriterier! Håller med!

   0
 • Svara
  Ingmarie
  21 augusti, 2018 kl 23:45

  Är helt på din linje! Dock får det gärna övervägande vara grusvägar/mjuka skogsstigar på min önskemara. :-)

  0
  • Svara
   Anna
   23 augusti, 2018 kl 07:49

   Ja det funkar här med. Så länge det inte är stenar…

   0
 • Svara
  Sofia J
  27 augusti, 2018 kl 22:06

  Alltså… Hamburg, när hör jag dig boka in det? Uppfyller allt det du skriver 🙂

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.