Aktuellt

Tältplats extra allt…

Efter en lång förstadag når vi området där vi har tänkt att tälta, och börjar spana efter den ultimata tältplatsen. Den ska vara enskild, men nära havet. Lyckan i att vakna till soluppgången i horisonten är liksom sinnesbilden av den perfekta platsen.  Men det blir inte riktigt som vi tänkt oss…

Överallt råder tältförbud. Vi springer genom naturreservat, och på stränder som hellre vill se badgäster än tältcamps. Tillslut hittar vi en av Skåneleden uppmärkt plats och ser oss tvingade att stanna just där.  Vi är först på plats och kan välja den kott-fria platsen närmast vindskyddet. Havet är nära men även stigen ner mot havet, som trafikeras av badgäster åt båda håll. Vi känner oss inte jätteprivata där vi sitter på varsin bänk och friserar våra nya blåsor på fötterna. Tänker att strömmen av flamingobadringar sinar när det blir kväll…

Någonstans mellan pedikyren och middagen dyker fyra ungdomar upp och konstaterar att platsen vi huserar på är perfekt för dem. De är inga vandrare och jag börjar ana oråd när de hämtar ner deras utrustning från bilen. Den innehåller mer alkohol än myggmedel och sårvårdskit.

Tre vandrare ansluter senare och plötsligt är vi fem tält på en femöring. Så mycket för avskildheten, men vi kommer att ha nära till soluppgången.

Pga eldningsförbudet har Fredrik the utrustningsnörd gått loss på ett par påsar som blir varma i kontakt med vatten. Det varma vattnet ska sedan värma upp vår påsmat så vi slipper äta kallt. Matlagningen äger rum på taket till vindskyddet som tydligen har rätt lutning, och genererar en spooky rök ovanför. Resultatet blir ljummet. Smaken på maten är vedervärdig och när associationen till kattmat är som störst ångrar jag att jag inte tagit min favoritmat istället. Den är frystorkad och kunde inte värmas med den spejsade tekniken, men jag hade hellre ätit den kall än att äta ljummen kattmat.

Anyway. Vi kryper i säng kring tiotiden. När mörkret börjat falla känns det ok. Egentligen har jag varit trött i minst två timmar…

Partykidsen är inte inne på samma linje. Det är nu det börjar. De spelar spel. Svarar på frågor eller dricker sprit för att slippa. Eller dricker sprit som straff för att de inte kan svaret. I början är det ganska intressant att lyssna på svaren. Höra vem som bajsat utan att torka sig ”för att de ändå skulle duscha” och vem som kan flest serietidningar. Det urartar dock ganska snabbt. Speciellt när ett gäng tyskar ansluter för spritparty med löpningsinslag över ytan vi sover på. Då tar Fredrik fram sin myndigaste stämma och går ut och sätter ner foten. I kalsonger. Han måste ha sett riktigt respektingivande ut för de stackars ungdomarna tystnar och flyttar ner sin lek till stranden 40 meter bort.  Här tror de att de inte hörs alls och skriker för fulla spjäll. Så fort de kommer upp till tältplatsen säger de unisont ”Schhhhh!” och blir knäpptysta. För att sekunden senare gå ner till stranden och skrika lite till.  Min tältromantiska dröm har gått i kras. Jag är arg. Och planerar min revansch någonstans kring 05.15. En soluppgångsdans kunde ju sitta fint. Sen somnar jag och glömmer den tanken…

06:30 slår vi upp ögonen för en ny löpardag. Gröten upp på taket för värmning, men den blir bara ljummen. Och någon sol i horisonten ser vi inte skymten av. Himlen är knallgrå, och utan solljus är det bara att inse att mina badade löparkläder från gårdagen kommer vara genomblöta att hoppa i. Lättviktslöpning tillåter inget ombyte. Men kläderna är i alla fall nästan rena. Men undantag för havsdoften.  Vi är redo, mot Simrishamn!

 

0

16 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  6 augusti, 2018 kl 17:49

  Haha underbart! Tälta kan vara fantastiskt, och ibland mer…. intressant.
  Jocke och jag har pratat ett par år om löparsemester på just den sträckan, och nu blir jag ju ännu mer sugen. Vi får ta det nästa sommar och följa i era fotspår!

  0
  • Svara
   Anna
   7 augusti, 2018 kl 18:19

   Det måste ni göra! Hör gärna av er om ni vill ha tips! Som var man inte ska tälta….

   0
 • Svara
  carlssonkarlsson
  6 augusti, 2018 kl 19:54

  Senare blogginlägg-önskemål: packlista!

  0
  • Svara
   Anna
   7 augusti, 2018 kl 18:20

   Jamenjaaa, det ska jag fixa! Det är ingen jättelång lista dock :)

   0
 • Svara
  Andreas
  6 augusti, 2018 kl 20:04

  😂

  0
 • Svara
  Sandra
  6 augusti, 2018 kl 20:12

  Bara lite nyfiken: är det ert tält i förgrunden? Ser ut som ett Vaude Power Lizard SUL. Jag var nere och gick Skåneleden tidigare i sommar och hade just ett sådant! Får lite nostalgi-feeling (redan 😁). Slapp festande tältgrannar dock. Men samsades med rödmyror, djur av okänt slag som bökade under tältet, skrikande fåglar och en fladdermus!

  0
  • Svara
   Anna
   7 augusti, 2018 kl 18:23

   Det gröna är vårt ja. Vaude är det men vet inte vilken sort. Det är ett 1,5-persons superduperlättviktstält. Litet som en tändsticksask men funkar utmärkt att sova i. Men det är en konst att byngla ner sig i sovsäcken utan att stöta i alla väggarna samtidigt :)

   0
 • Svara
  Märta Johansson
  7 augusti, 2018 kl 09:28

  Härlig natt! Precis som ni hade föreställt er det va? ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   7 augusti, 2018 kl 18:20

   Haha inte riktigt! Det slog mig liksom inte att det fanns partyfolk också. I min värld fanns det bara risk för vandrare :)

   0
   • Svara
    Märta Johansson
    8 augusti, 2018 kl 08:41

    Lika förvånad här! Jag trodde partyfolket dog ut någonstans kring millennieskiftet 😋

    0
 • Svara
  Gert Persson
  7 augusti, 2018 kl 13:08

  Var ni inte rädda?De där festande ungdomarna kunde ju blivit våldsamma när Fredrik tystade ner dem.
  Det var tydligen väldigt omväxlande. :)

  0
  • Svara
   Anna
   7 augusti, 2018 kl 18:21

   Nejdå, de var jättesnälla. De blev inte arga alls!

   0
 • Svara
  Mia
  7 augusti, 2018 kl 14:11

  Alltså. Hindås skulle vara den perfekta platsen för ert nästa löparäventyr. Vi måste faktiskt prata om det på riktigt när vi ses. KRAM

  0
  • Svara
   Anna
   7 augusti, 2018 kl 18:21

   Jamenjaaaa! Om ni skaffar en barnvakt kan ni följa med :) DET måste vi prata om!

   0
 • Svara
  Åsa, Mittliv-Mittval
  8 augusti, 2018 kl 08:59

  Tips till nästa torka: De där frystorkat påsarna går utmärkt att fylla med kallt vatten en tim innan man ska äta. Smakade riktigt bra faktiskt, vi fick testa under vår fjällvandring😃

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.