Aktuellt

Packning och prioritering

Vi har 20 liter var att disponera. Ett tält, två liggunderlag och två sovsäckar måste vi ha. Det andra är en fråga om prioritering…

Vi ska springa mellan Ystad och Simrishamn med en övernattning. Det kommer finnas glass och mat längs vägen. Därför packar vi bara några nödbars, en frukost och en middag var. Problemet med eldningsförbudet som råder är att få maten varm, men Fredrik har såklart googlat en lösning på det. En påse som alstrar värme i kontakt med vatten. En påse som matpåsen sedan läggs i. Det återstår att se hur det funkar. Mirakelpåsen är i alla fall mindre skrymmande än ett stormkök så vi har säkert sparat flera kubikcentimeter på eldningsförbudet. Tack värmeböljan!

Värmen har vi också att tacka för att vi slipper knöla med dunjacka och underställ. Det ger utrymme för annan lyx, typ lägertofflor och uppblåsbara huvudkuddar. Frågan är om man ska prioritera Dauer-bindan, eller en kofta till hänget i Simrishamn dagen efter. Då temperaturen ska vara lite mer blygsam. Jag vågar inte välja bort Dauer-bindan, det är liksom som att be om en stukning. Det är nästan så jag borde ta paraplyet när jag ändå är igång för att garanterat slippa regn, men det går inte igenom lättviktskontrollen…

I morgon kväll vet vi om vi valde rätt. Om maten blev varm, och om lägertofflor var så genialiskt som det lät. Stay tuned.

0

2 Kommentarer

 • Svara
  Elin
  4 augusti, 2018 kl 13:08

  Så spännande och inspirerande, ska bara övertala maken;) Hur mkt väger packningen? Vad har ni för tält o ryggsäckar? Ha en härlig tur!

  0
 • Svara
  Ulrika
  4 augusti, 2018 kl 18:43

  Ser jättehärligt ut, så inspirerande:)
  Hej! Om du är sugen på att springa en delsträcka (nr 2) på Vasakvartetten, så har jag en plats över pga skada.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.