Aktuellt

Nerräkning Göteborgsvarvet

Tre dagar till Göteborgsvarvet och planeringsnörden i mig oroar sig för allt utom själva löpningen.

Mitt största bekymmer är hur jag ska hinna shoppa loss på mässan, och ändå komma i tid till starten? När det är kollektivtrafik inblandat behöver man ju lite marginal. Och jag vill ju inte behöva kliva upp i svinottan för att hänga på låset klockan 9.  Allt är lättare när loppen går utanför den magiska gränsen för dagsutflykt. När man får bo glassigt på hotell och ladda upp med hotellfrukost. Till Göteborg tillåter jag mig inte sånna utsvävningar. Men snålt är tråkigt…

Mitt andra bekymmer är hur jag ska hitta till kaffebaren utan att ta den två kilometer långa omvägen jag gjorde förra gången det begav sig. Tvåkilometers omvägar på nysprungna ben är onödigt.

Mitt tredje bekymmer är hur jag ska klä mig för att Mia ska se mig och peppa mig till stordåd. Som Pippi Långstrump? Jag åker liksom dit all alone och behöver all pepp jag kan få. Övriga familjemedlemmar prioriterar Liseberg, och jag förstår inte alls hur de tänker. Kan det vara roligare att hänga upp och ner i luften och köpa kaninöron än att titta på en spänstig mamma som svettas ihjäl längs en blå linje? Tveksamt…

Faktiskt bekymrar jag mig lite över värmen också. Det brukar jag inte. Plus 20 och sol, och med varvet 2010 i minnet kan jag inte låta bli. Varvet from Hell, kallade jag det då. Jag vill så hellre ha en walk in the park, glädje på läpparna och välknutna skor.  Och en full shoppingpåse…

Tre dagar kvar. Och jag har mer träningsvärk än pasta i mitt liv. Är det bra?

0

7 Kommentarer

 • Svara
  Ingmarie
  16 maj, 2018 kl 22:05

  Åh det kommer bli grymt! Har de inte öppet mässan ganska länge så du kan gå dit efteråt? Ställ in GPSen mot kaffebaren också. :-) Lycka till! Själv ska jag springa i våtdräkt och nummerlapsväst. Men jag svalkar mig ju mellan varven så det kan ALDRIG bli för varmt på land. ;-)

  0
  • Svara
   Anna
   17 maj, 2018 kl 08:16

   Nej de stänger 15.30. Hur ologiskt som helst. Efteråt vill man ju belöna sig med MASSOR med grejer. Jaja, tur att det finns cappuccino!

   0
 • Svara
  A-mamman
  17 maj, 2018 kl 08:23

  Jag har ett helt gäng kollegor som ska åka dit och springa, är trots allt glad att jag inte tillhör dem; förutom att jag inte är tränad för en halvmara så har jag fått stora problem med en liten tå och är SÅ glad att jag inte har något lopp planerat nu. Stort lycka till med både shopping, kläder, löpning och kaffe.

  0
 • Svara
  Mia
  17 maj, 2018 kl 08:32

  Tur att jag prioriterar dig när familjen sviker. Funderar på att ta en racetime till mobilen på dig – så du kan klä dig hur diskret du vill. Kommer inte att missa att skrika mig hes! :) Ska berätta när jag vet på ett ungefär var jag kommer att hänga. Avenyn är en stark kandidat då det är logistiskt enklast. Kram och ladda på!

  0
 • Svara
  andreas
  17 maj, 2018 kl 11:10

  När det är på den nivån att man oroar sig för allt annat utom löpningen vet man att man är fullblodsproffs. jag tar nog en tur till liseberg istället nästa gång jag ska till gbg 😁 lycka till lördag!

  0
 • Svara
  Johanna
  17 maj, 2018 kl 13:16

  Du kanske skulle låna ett par kaninöron och springa i, så ser Mia dig :)

  0
 • Svara
  Gert Persson
  17 maj, 2018 kl 14:41

  Det skall bli svalare på Lördag hörde jag.Lycka till.Det går säkert bra. :)

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.