Aktuellt

Keps

Jag frös lite på kontoret idag. Vi har en sjuhelsickes effektiv luftkonditionering. Och med underarmarna fulla av gåshud började jag längta efter värme. Längta efter Stockholm.

Det var det lilla som behövdes. Nu är jag inte rädd för värme mer. Jag vet att jag älskar värme, jag vet att jag är gjord för värme. Det kommer att gå sakta men jag kommer njuta. Jag är så redo!

Men det skulle inte handla om det, det skulle handla om keps.

Allt handlar om keps. I forumtrådar ska alla ha keps. Läkarna säger keps. Keps är tydligen skillnaden mellan liv eller ond bråd död, och jag hatar keps.

Jag har minst 15 kepsar och det är ju många för att hata keps. Så här hänger det ihop:

 1. Åker till Stockholm utan keps för att jag inte tycker om keps.
 2. Ser att alla har keps och får ångest över att jag inte har keps. Kepsen är ju den som ska få en att överleva.
 3. Köper keps.
 4. Tar på mig keps.
 5. Det sista jag gör innan jag lämnar väskan till inlämning är att stoppa ner kepsen. Jag vill inte ha något som stör min feeling.
 6. Jag kommer hem med en ny oanvänd keps till samlingarna.

Jag vet att jag inte kommer att springa i keps. Jag vet att jag kommer att klara det fint, sånär som på svetten i ögonen. Jag vet också att jag kommer att gå igenom punkt 1-6 ovan. För att jag är sån.

Det enda som bekymrar mig är att jag kommer att bränna mittbenan. Och flaga torr hud fram till kräftpremiären. Men vad fasen, bara jag slipper ha något på huvudet!

Sen var det det där med solglasögon…

0

13 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  31 maj, 2018 kl 16:59

  Jag läste denna artikel och där säger professorn i klimatfysiologi att han är tveksam till keps för att huvudet är en bra värmeavgivare! Ta-daaaa inget behov för keps! :-)

  0
 • Svara
  Lomma-Eva
  31 maj, 2018 kl 18:16

  Ingen keps!?!? Jag funderar seriöst på solhatt!!! Köpte en urful, men luftig, på förra solsemestern och tänkte att den måste skugga bra! Kan alltid slängas om jag tröttnar😁

  0
  • Svara
   Anna
   1 juni, 2018 kl 09:31

   Vill springa med så lite störande saker som möjligt. Därför har jag aldrig keps, hörlurar eller solglasögon. Skugga ska jag försöka hitta bakom något hus. Lycka till med solhatten. Om den är urful får du ta av den innan målfotot :)

   0
 • Svara
  Mattias
  31 maj, 2018 kl 21:44

  Låter som läge för en kepstävling eller kepsutförsäljning här på bloggen! Skallig som jag är uppskattar jag keps väldigt mycket!

  0
  • Svara
   Anna
   1 juni, 2018 kl 09:31

   Vilken affärsidé, jag kunde ju bil miljonär :)

   0
 • Svara
  Ingmarie
  31 maj, 2018 kl 23:56

  Jag blev intervjuad av SvD i dag för sista minuten tips. Ett var; Använd keps – om du gillar det och är van vid det. :-) Själv blir jag överkokt! Och solbrillor går fetbort!

  0
  • Svara
   Anna
   1 juni, 2018 kl 09:32

   Precis så olika vi är när det gäller att bada, så lika är vi på många andra punkter :) Keps, solbrillor och mat till exempel :)

   0
 • Svara
  pernillabredolt
  1 juni, 2018 kl 07:46

  Skulle aldrig falla mig in att springa i keps, däremot solglasögon springer jag inte gärna utan. Men bara 10K+ distanser annars stör de för mycket :)

  0
  • Svara
   Anna
   1 juni, 2018 kl 09:33

   Provade tre kilometer igår och blev helt svettig om ögonen! Hur läskigt är inte det liksom??? Nej det blir inga brillor!

   0
 • Svara
  A-mamman
  1 juni, 2018 kl 08:26

  Keps har jag om det regnar när jag ger mig ut på en runda, jag springer nämligen med glasögon. Det har ju hänt att svettiga fingrar försöker torka glasen i farten, på både in- och utsidan, när det t ex kommer blötsnö och imma och ingen keps sitter på. Men om du inte brukar springa med keps så ser jag nog ingen anledning att göra det på lördag. Allt jag läser (jag springer ju inte själv långt :) säger att man inte ska testa nytt eller ändra på vanor vid långlopp eller tävling. Så skit du i kepsen. Eller inte i, men du fattar.

  0
  • Svara
   Anna
   1 juni, 2018 kl 09:34

   Haha, jag skiter i kepsen! så slipper jag bajamajakön :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.