Aktuellt

Vår!

Det säkraste tecknet på vår är varken knoppar på träd eller lila blommor i skogen. Det säkraste tecknet är att löpcoachningssäsongen startar. Nu plötsligt vaknar folk ur dvalan och kavlar upp byxbenen. Plötsligt är loppen mycket närmare än man trodde…

Att löpcoacha på en ljum och solig kväll är grymt mycket mer fancy än mitt i vintern, så jag tackar solskenslöparen å det ödmjukaste för sitt val. Ikväll var det underbart därute.

Och vad gäller loppen och dess plötsliga framfart i kalendern kan jag bara hålla med. Sälla mig till skaran som varje år förvånas att det plötsligt är dags. Innan man hunnit börja träna. Nu är jag förvisso nästan alltid tillräckligt tränad för ett marathon. Ett genomförande that is. Men någon gång hade det ju varit kul att klämma dit med en tid att skryta med på ålderdomshemmet….

Idag upplyste Mia mig om att det bara är 46 dagar till Stockholm marathon. Precis när jag konstaterat att löpformen är nästintill obefintlig. Hallå jag känner mig som ett betongblock när jag springer. Fort går det inte, och andhämtningen är av modell ånglok.

Jag kanske skulle ta och börja coacha mig själv. Till ett galet pris, så jag kan casha in mycket shoppingpengar….

Jag behöver ju nya löparshorts nu när det blev så varmt!

0

4 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  18 april, 2018 kl 08:28

  Du kan få coacha mig också! Jag betalar bra! Ska bara få bukt med mina trilskande äggstockar först så kan du fokusera på mina stockbenen sen… Alltid är det nåt! 😅

  0
  • Svara
   Anna
   18 april, 2018 kl 16:37

   Ja äggstockarna kan jag tyvärr inte hjälpa dig med :) Men jag håller tummarna för att de slutar trilskas.

   0
 • Svara
  A-mamman
  18 april, 2018 kl 09:07

  Underbar logik ang coachningen!
  Kan du, eller kanske någon annan läsare, tipsa om träningsshorts som inte är för korta?? Med för korta menar jag att man, antingen direkt eller efter några kllometers löpning, får skav mellan låren. Gäller särskilt oss som inte har ett thigh gap att njuta av.

  0
  • Svara
   Anna
   18 april, 2018 kl 16:40

   Eller hur! Jag är logisk som attan. Eller nått :) Har tyvärr ingen koll på långa shorts. Funkar det inte med korta som har typ innertights? För sånna finns det ju massor av. Annars får du köra på kjol! Bästa!

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.