Aktuellt

Transportlöpning

På påskafton för ett år sedan var jag med om min läskigaste löparupplevelse ever. När jag liksom trodde att jag skulle frysa ihjäl på riktigt. För att inte riskera samma öde idag tränar jag inomhus. I en svettig spinninglokal. Tryggt så.

Utejobbet gjorde jag igår i form av transportlöpning till påskmiddag. Att transportlöpa till just kalas och festligheter har sina för- och nackdelar.

Den största fördelen är såklart att man kommer jättehungrig till kalaset och orkar äta massor av det goda som bjuds. Och att man får njuta av vårsol, vårblommor och havet på resan dit. Till skillnad från dem som sitter och trycker i bilen.

 

Nackdelar finns naturligtvis också:

 • det pinsamma i att ha tagit lite för långa selfie-stopp och inte lyckas anlända INNAN de andra gästerna för dusch och tillpiffning, utan istället precis samtidigt. När man måste stå och trängas i en trång hall med finklädda människor, i egna ångor av långpassvett.
 • när man pga den sena ankomsten måste duscha när man knappt hunnit in genom dörren.  Innan händerna hunnit tina och det bränner så där fruktansvärt av varmvattnet.
 • när man inte hinner blogga om sin fantastiska upplevelse och önska er glad påsk. Ja ni överlevde säkert. Det var ju knappast någon världsnyhet ni missade.
 • när man känner stressen av att sinka förrätten och därför fixar sig på två röda sekunder och upptäcker först när man kommer hem att man inte lyckades göra sig speciellt snajsig på de där två sekunderna.
 • när man måste ståmingla på trötta långpassben som hellre minglat från soffan.

Fast vad fasen. Det var värt det. Kamma håret kan jag göra en annan dag…

 

0

2 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  31 mars, 2018 kl 13:00

  Glad att jag skulle ut i skogen och grilla korv efter mitt långpass… :) I hallen stod i och för sig hela släkten och väntade på att få åka till skogs, men de är så vana vid det här laget.

  0
 • Svara
  Trail & Inspiration
  31 mars, 2018 kl 14:56

  Att gå till ett kalas fixar jag, men springa. Jag dör ju svettdöden när jag springer (och då menar jag, det funkar inte med snabb raggardusch). Hade ju tagit minst en halvtimme att duscha och piffa mig. Haha! Men vågat av dig! Även om det blev som det blev. ;-)

  Glad påsk!
  Kram M

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.