Aktuellt

Tvångstänkte

Jag skulle inte springa idag. Men plötsligt får jag veta att bilen befinner sig alldeles ensam i Lund, och att någon behöver hämta den…

Jag hade teoretiskt kunnat ta tåget, men en tvångstanke slår till och säger att jag måste springa dit.

Att springa till Lund är liksom höjden av torsdagslyx. Vädret stoltserar med ett par plusgrader och skinande sol. Och i Lund finns bästa kaffebaren. I själen vet jag att kaffet är dubbelt så gott när jag har sprungit dit. Därför är det något i mig som bara säger åt mig att springa. Och jag kan inte hindra den inre rösten. Plötsligt springer jag.

Det är inte de lättaste benen men humöret är på topp.

I bilen finns naturligtvis inga ombyteskläder när jag kommer fram. För bilen visste ju inte om att jag skulle komma springandes. Men jag har preppat med en överdragsjacka i ryggsäcken som förmodligen sväljer lite löpardoft, när jag lagom ofräsch klämmer in mig i en trång kaffelokal.

En torsdag kunde inte börja bättre. Nu kavlar jag upp ärmarna och taggar till för Stävie Trail-arbete. Vi är inne på den sista skälvande veckan innan loppet. Arbetsuppgifterna hopar sig. Den jobbigaste och roligaste veckan på året är i antågande. Jag är redo.

Och har du ännu inte anmält dig har du tre dagar på dig. På söndag stänger ordinarie anmälan och jag hoppas få se ett helt gäng av er på startlinjen!

 

0

4 Kommentarer

 • Svara
  A-mamman
  23 februari, 2018 kl 08:49

  Så krispigt och vackert det ser ut! Två frågor: hur långt var det att springa och visste du exakt hur du skulle ta dig fram, alltså vägvalet? Ser inte ut som att du behövde dra någon bilväg?

  0
 • Svara
  Gert Persson
  23 februari, 2018 kl 11:47

  Springer ni på Söndag?Då äter jag tårta som jag blir bjuden på.Min 70 årsdag.
  Jag får springa av mig tårtan sen. :)

  0
 • Svara
  Johanna
  23 februari, 2018 kl 13:04

  Vilken start på dagen och vädret ser förträffligt ut :)

  0
 • Svara
  Åsa
  23 februari, 2018 kl 16:57

  Man borde ju ställa ut ”Löparpåsar” med ombyte lite här och där. På jobbet, i bilen, hos vänner och kanske på stamhaket om man är jättemkt stammis.

  0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.