Aktuellt

Intervaller…

Jag vaknar med ett outhärdligt springsug! Hela kroppen vill bara ut och njuta av den krispiga luften. Känna kyla i kinderna och höra krasande steg i snön.

På tåget till jobbet kastar jag ut frågan om bästa intervallpasset. För där och då är jag övertygad om att löpsuget är oändligt och inte kommer att försvinna i takt med att solen går ner, hungern slår till och den stora tröttheten kommer. Idag ÄR en intervalldag. Det står i stjärnorna. Tror jag då.

10 timmar senare är inte övertygelsen lika stor. Jag tittar på listan över roliga intervallpass och tänker att de säkert är jätteroliga. En annan dag. Idag är en slöjoggsdag. Som alla dagar när mörkret hunnit falla på och morgonmänniskan växlar ner mot nattläge. Men jag iggar inte era förslag. Jag sammanfattar den snyggt och prydligt och ger mig tusan på att bocka av dem ett efter ett. I dagsljus.

Här är listan jag ska förgylla mina dagar med:

LAB10 (@susbornmar). 5 km gul pulszon + 5 km tröskel. För mig som inte tränar med pulsklocka kör jag varianten 5 km marafart plus 5 km halvmarafart. What a blast! Jag kommer att älska det.

4 x 2 minuter (@umyrberg). Tvåminutrare är jobbiga ting. Men jag behöver dem. Jag. Ska!

5 x 5 minuter (@tyckomdig). 5 minuter. En retslig klassiker där man liksom hinner längre än en fruktad tusing. Fast jag gillar ju det! Upp på listan!

Björgen-intervaller. (@sarareiman). 4 x 4 minuter. DET var längesen. Men ett pass jag gillar och definitivt kommer att bocka av vad det lider!

6×1000 m (90%) och 200 m max (@andreas-runs). Shit holy moses. Den här kräver lite mental förberedelse. Eller MYCKET mental förberedelse. Och en belöningssemla. Men ja, jag ska utmana mig. Kliva utanför gottepåsen. Jag ska. Jag ska. Jag ska. Och när det står skrivet här går det inte att banga. När jag ringer ut 2018 finns detta pass reggat på jogg.se. Av mig.

4-3-2-1 (@kristianprsa). Spring 4 km, gå 3 minuter, spring 3 km, gå 2 minuter… osv. Spännande upplägg. När intervaller handlar om kilometer istället för minuter känner jag mig mycket mer bekväm!

3 x (6 min – 3 min). (@andriijas). Enkelt och bra!

Moneghetti-intervaller (@mariaskoldborn). Erkänner. Jag behövde googla. Och landade i KORTA läskiga intervaller. 4 x 90 s, 4 x 60 s, 4 x 30 s, 4 x 15 s.  Jag skakar vid tanken, men tänker att det ska bli kul det här. Såklart ska jag springa Moneghetti.

I övrigt fick jag mest rekommendationer om att ta på mig mer kläder än på bilden. Det förslaget följer jag redan idag…

10 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  7 februari, 2018 kl 08:51

  Det finns ingenting som är lättare att skjuta upp än intervaller.

  • Svara
   Anna
   8 februari, 2018 kl 07:18

   Haha, nej det var jättelätt! :)

 • Svara
  Staffan
  7 februari, 2018 kl 10:48

  Intervaller som är så roligt, mycket mycket roligare än att slöspringa distans ute i halt väglag på vintern :-)

  Här är ett blogginlägg med en hel del favoritpass,
  http://wwwfyraochtrettio-staffan.blogspot.se/2013/11/mina-intervalltips.html

  prova t ex 2×1600-1200-800-400m med 400m joggvila, börja i tröskel-/halvmarafart och avsluta i ca 5km-fart, ett roligt och varierat pass, efter den första fyrahundringen går 1600m i serie nr 2 sååå långtsamt :-)

  Den fallande steget 2×1000-800-600-400-200m i ökande fart är också ett favoritpass.

  • Svara
   Anna
   8 februari, 2018 kl 07:20

   Tack för grymma intervalltips. Jag ska beta av dem allihopa! Måste bara bli av med lite ishalka först :)

  • Svara
   A-mamman
   8 februari, 2018 kl 09:09

   Jag blir lite yr av alla siffror här och skulle möjligen kunna springa ett sådant pass om någon cyklade brevid med en klocka och megafon och höll ordning på allt…

 • Svara
  Johanna
  7 februari, 2018 kl 11:17

  Bra tips, ska nog testa på flera av de där intervallerna under året :)

  • Svara
   Anna
   8 februari, 2018 kl 07:20

   Jag med! Kul att ha en to-do-list att pricka av!

 • Svara
  Nicklas
  7 februari, 2018 kl 22:23

  Du får inte glömma bort de klassiska ”Olgorna”.

  • Svara
   Anna
   8 februari, 2018 kl 07:21

   Tack för påminnelsen, de hade jag tillfälligt glömt. Men jag gillar dem! Får lägga till dem!

 • Svara
  Ingmarie
  8 februari, 2018 kl 14:09

  Och vanliga simpla 2-minutare!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.