Aktuellt

Uppdrag hare

Jag är knappt ombytt, halvhungrig och lite lätt kissnödig. Jag har fått ett uppdrag som hare och tänker att det är kvalitetstid med barn, inte träning.  Och det är just då, när jag tror att jag inte tränar, som jag hittar det bästa av flow! 

Uppdraget är två kilometer i femminutersfart. Jag ska hålla farten och dottern ska hänga på. Det är en bra bit fortare än hon brukar, och vi slänger oss med termer som snabbdistans för att det ska låta proffsigt.  Tänker mig att det kommer bli lite jobbigt även för mig, med de halvkassa förutsättningarna jag har. Hallå kissnödig, ingen kan springa då…

Trampar igång tröskverket och det känns mest överallt.  Två kilometer senare händer något. Hela maskineriet går igång och benen springer plättlätt. Liksom bara rullar…

Plötsligt protesterar dottern då hennes klocka visar 4:45-fart. Jag har gått bananas igen. Jag är nog ingen höjdare på att farthålla. Men jag skärper mig.

Lugnar ner mig och njuter av det galna flowet. Försöker peppa men får bara till svar att jag ska vara tyst. Drar henne över mållinjen på 4:56. Mitt första uppdrag som pacer är genomfört och jag är efter omständigheterna ganska nöjd. Kanske ska se mig om efter en ny karriär. Pacer alltså. Eller hare. Om vi ska prata lite mindre proffsigt.

0

11 Kommentarer

 • Svara
  Sanna
  30 januari, 2018 kl 21:29

  Oj, det låter jobbigt. Det var inga snälla barn som låter dig hoppa hare i två kilometer. :)

  0
  • Svara
   Anna
   1 februari, 2018 kl 07:24

   Haha, men det såg säkert kul ut :)

   0
 • Svara
  A-mamman
  31 januari, 2018 kl 08:31

  Sprang ni två km eller var det efter två km som du fick ännu mer fart? Jag undrar om jag skulle springa snabbare med hare eller bara känna mig stressad och tänka att jag inte kommer orka, för att jag springer för snabbt…

  0
  • Svara
   Anna
   1 februari, 2018 kl 07:25

   2 km uppvärming, 2 km fart och 1 km nerjogg. Det var när vi drog igång farten som benen liksom kickade i gång. Underbar känsla! Jag hade aldrig velat ha en hare…. fast på lopp springer jag gärna med pacer :)

   0
 • Svara
  Johanna
  31 januari, 2018 kl 13:04

  Skulle vara skönt att ha en farthållare ibland, brukar ofta vara jag som blir det då jag håller jämn fart, men jag vill också ligga bakom någon gång :)

  0
  • Svara
   Anna
   1 februari, 2018 kl 07:27

   Ja ibland är det skönt att ligga bakom och bara fästa blicken i ryggen på någon. Fast ska jag springa fort blir jag bara stressad av att någon ligger före och drar, medan jag håller på att dö av utmattning. På lopp gärna dock!

   0
 • Svara
  Mia
  31 januari, 2018 kl 14:38

  I min mening ett utmärkt föräldraskap!

  0
  • Svara
   Anna
   1 februari, 2018 kl 07:49

   Tack! Känns bra att höra för någon som en gång packade med en låda kokt potatis till dottern som skulle på utflykt på dagis. Den riktiga matlådan stod kvar hemma… så dumt med likadana matlådor. Förväxlingsrisken är total! Man kan inte vara den perfekta föräldern jämt. Men det är lättare i löparskor :)

   0
 • Svara
  Ingmarie
  2 februari, 2018 kl 13:22

  Strålande bra ju! Men varför kissade du inte innan? :-O

  0
  • Svara
   Anna
   2 februari, 2018 kl 16:10

   Jag tänkte att det var ju så kort….

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.