Aktuellt

Min privata fotograf

När Fredrik gifte sig med mig visste han inte att han ingick ett livslångt kontrakt som bloggfotograf. Då hade han nog inte sagt JA lika lättvindigt.

Som bloggfotograf har man vissa skyldigheter:

Man måste stå redo med kameran inom 30 sekunder från det att jag kommer hem från löprundan. Annars hinner svetten eller regnet torka och då blir bilden missvisande för hur trött jag är eller hur mycket det regnat. Har man sprungit i regn vill man ha lite medlidande, förstår ni.

Man måste kunna sätta på kameran på en iphone fast man hatar iphones och gärna utrotat dem från jordens yta.  Det är inte ok att man lyckas sätta på ett larm som tjuter under hela photoshooten. Eller om det var SIRI som spelade…

Man måste se detaljerna och förstå att en öppen spibelt-ficka inte gör sig bra på foton.

Man måste kunna coacha ett huvudstående tills det blir rakt och förstå att huvudstående bilder INTE tas så att ansiktet syns. Vet ni hur ful jag är upp och ner?

Man bör ha en snygg trädgård som ger ett lugnt intryck i bakgrunden. Inte en massa kvarglömda studsmattor, gräsklippare och utemöbler. Ja, det ÄR fotografens skyldighet, det stod i det finstilta minsann.

Man bör vara utrustad med ett tålamod av rang. För alla omtagningar. För att ansiktet var med upp-och-ner på bild, för att huvudståendet var snett, eller för att den där övergivna foppatofflan i bakgrunden inte matchade i färg.

Man får heller inte vara lättstött när jag efter 20 minuter väljer en bild på min skosula.

12 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  18 januari, 2018 kl 19:59

  Jag har gett upp. Ola kommer aldrig att gå med på allt det där. Fast ibland kommer den goda viljan fram :)

  • Svara
   Anna
   20 januari, 2018 kl 15:33

   Ja ibland händer det. Fast oftast inte i plus två och duggregn…

 • Svara
  Hanna
  18 januari, 2018 kl 20:42

  Det har var som att läsa mitt liv lite grann. Jag har uppfostrat min man väl i yrket som bloggfotograf. Han ställer upp på allt sånt där… :-P

  • Svara
   Anna
   20 januari, 2018 kl 15:33

   Bra där! Håll hårt i honom!

 • Svara
  Johanna
  19 januari, 2018 kl 10:30

  Haha, får försöka uppfostra han lite bättre min sambo, men ibland ställer han upp, men tycker att det räcker väl med en bild eller en film varför ta om?! :)

  • Svara
   Anna
   20 januari, 2018 kl 15:34

   Ja alltså de förstår inte att man måste ta minst fem bilder på varje motiv. För att man blundar på minst fyra av dem…

 • Svara
  A-mamman
  19 januari, 2018 kl 16:39

  Någon bloggfotograf har jag inte, ingen annan fotograf heller så från julafton, nyårsafton och nyligen firad 7-årsdag i familjen är jag inte med på någon bild. Men – jag har hittat självutlösaren i mobilen och fotat mig själv både joggandes i skogen, dykandes från bryggan (omtagningar, yes) och stående på fjälltopp. Idag fick jag en ny iPhoneX på jobbet och har redan insett att det är SJUKT bra funktion för porträttfoto. Alltså magiskt bra. Synd att jag inte kommer visa mig på blogg eller IG kanske.

  • Svara
   Anna
   20 januari, 2018 kl 15:34

   iphone X alltså. Måste spara lite pengar. Attans att jag precis sprättat bort alla på ett kök. Får fortsätta med fula bilder :)

   • Svara
    A-mamman
    20 januari, 2018 kl 18:13

    Dina bilder är aldrig fula men jag blev nyfiken på att få se lite av nya köket!

    • Svara
     Anna
     22 januari, 2018 kl 07:35

     Det är inte på plats ännu. Idag river de ut det gamla och vi startar två veckors mikromatdiet… lovar visa resultatet 😀

 • Svara
  Märta Johansson
  20 januari, 2018 kl 13:42

  Maken hade aldrig ställt upp som bloggfotograf, men ibland får dottern det uppdraget. Ibland blir det kanon, men det kan lika gärna bli att hon fotar en mullvadshög istället för mig som poserar bredvid till ingen nytta.

  • Svara
   Anna
   20 januari, 2018 kl 15:35

   Kan bli jordens mest spännande blogg. Mullvadhögar är inte att förakta!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.