Aktuellt

Mysteriet med den fula markeringen

Jag blev så nyfiken på de fula markeringarna i skogen. Vem har gjort dem? Var leder de? Hur lång är rundan? Nyfikenheten liksom kliar på kroppen och jag kan inte hålla mig. Jag är tvungen att ge mig ut på äventyr.

Det är med spänd förväntan jag knyter skorna och ger mig av. Var ska markeringarna leda mig? Till en rånargömma, till skatten vid regnbågens slut eller helt enkelt tillbaka till samma punkt? Till en början är det lätt att följa, markeringarna är stora och blaffiga och stundtals har någon gått helt bananas med sprayburken. Men plötsligt tar det roliga slut. Ingenting här, ingenting där. Långt borta ser jag något orange-färgat och springer dit. Hittar ett spår och följer. Tillbaka till samma punkt, där markeringen åter är borta.

Provar ett annat alternativ och kommer på banan. Markeringarna leder mig tillbaka till starten, och om det inte vore för att jag sett markeringar på en helt annan del av skogen, skulle jag tro att jag var klar. Nu vet jag att jag har missat delar av banan. Försöker igen. Ser pilar åt alla håll. Loopar tillbaka mig till samma punkter om och om igen.  Förstår ingenting och blir till slut tvungen att ge upp. Även om det var ett lite halvlångt pass jag tänkt mig, inser jag att detta kan bli hur långt som helst. Och jag vill ju inte ha missing people efter mig.

Springer hem till familjen som saknat mig. De kunde ju inte veta att jag skulle bli fast i en orange karusell utan slut.

16 kilometer senare går jag fortfarande och undrar: Hur lång är slingan? Och var fasen finns skatten?

Och så drar jag upp brallan och visar lite ull. Så att ni inte sak glömma att tävla om strumporna. Sista dagen i dag. Du hittar tävlingen här!

0

4 Kommentarer

 • Svara
  Mattias Skoog
  11 december, 2017 kl 07:12

  Det kan inte vara träd som ska sågas ner?

  0
  • Svara
   Anna
   11 december, 2017 kl 21:35

   En klok tanke. Fast det faller på att det är pilar på vissa träd och även i marken….

   0
 • Svara
  olof
  11 december, 2017 kl 08:56

  Jag tänkte också föreslå avverkningsmarkering. Och om det är så har du ju uppfunnit en ny typ av långpass.
  Man letar upp en skog som ska gallras, ger sig in efter markeringarna och hoppas komma ut igen innan man svultit ihjäl. :)

  0
  • Svara
   Anna
   11 december, 2017 kl 21:36

   Har man bara tillräckligt många semlor med sig ska man nog klara sig tills skogsmaskinerna kommer och räddar en :)

   0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.