Aktuellt

Jakten på grädde

Alltså jag inser att jag behöver en langare på lördag. Men min bästa supporter och langare ska ju själv springa. Hur tänkte han då?

Jag upptäckte ju på BUS att min traktormotor fungerar på raketbränsle. Grädde och aprikoskräm, that is. I den ordningen. Maxat med energi och tar ingen plats i magen. Växer inte i munnen, behöver inte tuggas, och sväljs fort och lätt. Kan inte bli bättre.

Problemet är att matstationerna på Ultravasan serverar typ allt utom denna förträffliga delikatess. Så hela min samlade hjärnkapacitet går nu åt till att fundera hur jag ska lyckas få tag i raketbränslet på smidigaste sätt.

Alternativ 1: Fälla krokben på Fredrik så att han bryter en tånagel och får ställa in.  Så att han i stället kan cykla sträckan med en gräddfylld kylväska på ryggen.
Känns taskigt. Han förtjänar ju också att njuta av norrländsk skog, svidande muskler, skavsår och kramp i tårna.

Alternativ 2: Grädde i vätskebältet. 
Dålig idé. Aprikoskräm med nykärnat smör känns inte lika fancy.

Alternativ 3: Grädde och aprikoskräm i en kylväska i Evertsberg.
Bra idé. Tills jag kom på att jag efter torsdag fm varken har en kyl till grädden eller en frys att ladda frysblocket i…

Alternativ 4: Dricka grädden till frukost och hoppas att den håller energin hela dagen.
Neeeej. Grädde i all ära, men till frukost blir det gröt! Vid 03-snåret…

Alternativ 5: Skaffa langare!
Fast vem vill stå ute i regn i 11 timmar för att langa grädde. Dalmasarna har nog roligare saker för sig på en lördag. Och mamma följer inte ens med om jag mutar med Anders Zorn-muséet…

Grädde alltså. Hur svårt ska det vara?

 

0

12 Kommentarer

  • Svara
    Lene
    14 augusti, 2017 kl 16:31

    Jag har alltid grädde (och mjölk) till gröten så det kanske kan vara en idé? :)

    0
    • Svara
      Anna
      15 augusti, 2017 kl 08:00

      Det hade min mormor med. Vi kallade det ”mormors dumheter” och jag älskade det varje gång! Jag har det också ibland och definitivt på lördag!

      0
  • Svara
    Mia
    14 augusti, 2017 kl 20:57

    Jag har full förståelse för dina våndor. Hälsar hon som alltid tar sig en smygslurk direkt ur gräddpaketet. Den får INTE vara vispad. Då är allt förstört…

    0
    • Svara
      Anna
      15 augusti, 2017 kl 08:02

      Men visst är det gott!!! Ovispad! Har du provat att hälla ner det i en halv banan (med skal) som du grävt ur en gräddgrop till? Nu snackar vi gourmet….

      0
  • Svara
    Katarina
    15 augusti, 2017 kl 08:23

    Finns det inte uht grädde i Sverige? Utomlands står ju bara färsk grädde kallt. Allt annat står ju på vanlig hylla. Lite ultrapastöriserad grädde passar väl en ultralöpare :)

    0
    • Svara
      Anna
      16 augusti, 2017 kl 17:35

      Har inte hittat. Då måste man nog gå på någon tysk affär….

      0
  • Svara
    Erika - Löpningen & jag
    15 augusti, 2017 kl 12:00

    Nämen nu blir jag lite orolig för dig. Finns det ingen supporter som ändå ska upp och köra följebil efter någon annan löpare och som kan förbarma sig över dig med lite grädde? Jag hade nästan varit frivillig om jag inte just nu har ett bröllop att panika över..

    0
    • Svara
      Anna
      16 augusti, 2017 kl 17:36

      Det undrar jag med:) Attans att du skulle gifta dig just nu…. :)

      0
  • Svara
    Mari
    16 augusti, 2017 kl 09:20

    Hm, hur ska detta bli. Hoppas du finner en lösning :)

    0
    • Svara
      Anna
      16 augusti, 2017 kl 17:36

      Jag är en på spåren…

      0
  • Svara
    Hanna
    16 augusti, 2017 kl 10:06

    Alltså grädde är så gott. Jag skulle lätt kunna äta grädde bara som den är så jag förstår dilemmat. Har tyvärr ingen bra lösning. Flörta in sig hos funktionärerna kanske att de har en speciell Anna–station…..

    0
    • Svara
      Anna
      16 augusti, 2017 kl 17:37

      Måste bli lite mer kändis först. Typ som Madonna. Hon har sånt :)

      0

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.