Alltså jag inser att jag behöver en langare på lördag. Men min bästa supporter och langare ska ju själv springa. Hur tänkte han då?
Jag upptäckte ju på BUS att min traktormotor fungerar på raketbränsle. Grädde och aprikoskräm, that is. I den ordningen. Maxat med energi och tar ingen plats i magen. Växer inte i munnen, behöver inte tuggas, och sväljs fort och lätt. Kan inte bli bättre.
Problemet är att matstationerna på Ultravasan serverar typ allt utom denna förträffliga delikatess. Så hela min samlade hjärnkapacitet går nu åt till att fundera hur jag ska lyckas få tag i raketbränslet på smidigaste sätt.
Alternativ 1: Fälla krokben på Fredrik så att han bryter en tånagel och får ställa in. Så att han i stället kan cykla sträckan med en gräddfylld kylväska på ryggen.
Känns taskigt. Han förtjänar ju också att njuta av norrländsk skog, svidande muskler, skavsår och kramp i tårna.
Alternativ 2: Grädde i vätskebältet.
Dålig idé. Aprikoskräm med nykärnat smör känns inte lika fancy.
Alternativ 3: Grädde och aprikoskräm i en kylväska i Evertsberg.
Bra idé. Tills jag kom på att jag efter torsdag fm varken har en kyl till grädden eller en frys att ladda frysblocket i…
Alternativ 4: Dricka grädden till frukost och hoppas att den håller energin hela dagen.
Neeeej. Grädde i all ära, men till frukost blir det gröt! Vid 03-snåret…
Alternativ 5: Skaffa langare!
Fast vem vill stå ute i regn i 11 timmar för att langa grädde. Dalmasarna har nog roligare saker för sig på en lördag. Och mamma följer inte ens med om jag mutar med Anders Zorn-muséet…
Grädde alltså. Hur svårt ska det vara?
12 Kommentarer
Lene
14 augusti, 2017 kl 16:31Jag har alltid grädde (och mjölk) till gröten så det kanske kan vara en idé? :)
Anna
15 augusti, 2017 kl 08:00Det hade min mormor med. Vi kallade det ”mormors dumheter” och jag älskade det varje gång! Jag har det också ibland och definitivt på lördag!
Mia
14 augusti, 2017 kl 20:57Jag har full förståelse för dina våndor. Hälsar hon som alltid tar sig en smygslurk direkt ur gräddpaketet. Den får INTE vara vispad. Då är allt förstört…
Anna
15 augusti, 2017 kl 08:02Men visst är det gott!!! Ovispad! Har du provat att hälla ner det i en halv banan (med skal) som du grävt ur en gräddgrop till? Nu snackar vi gourmet….
Katarina
15 augusti, 2017 kl 08:23Finns det inte uht grädde i Sverige? Utomlands står ju bara färsk grädde kallt. Allt annat står ju på vanlig hylla. Lite ultrapastöriserad grädde passar väl en ultralöpare :)
Anna
16 augusti, 2017 kl 17:35Har inte hittat. Då måste man nog gå på någon tysk affär….
Erika - Löpningen & jag
15 augusti, 2017 kl 12:00Nämen nu blir jag lite orolig för dig. Finns det ingen supporter som ändå ska upp och köra följebil efter någon annan löpare och som kan förbarma sig över dig med lite grädde? Jag hade nästan varit frivillig om jag inte just nu har ett bröllop att panika över..
Anna
16 augusti, 2017 kl 17:36Det undrar jag med:) Attans att du skulle gifta dig just nu…. :)
Mari
16 augusti, 2017 kl 09:20Hm, hur ska detta bli. Hoppas du finner en lösning :)
Anna
16 augusti, 2017 kl 17:36Jag är en på spåren…
Hanna
16 augusti, 2017 kl 10:06Alltså grädde är så gott. Jag skulle lätt kunna äta grädde bara som den är så jag förstår dilemmat. Har tyvärr ingen bra lösning. Flörta in sig hos funktionärerna kanske att de har en speciell Anna–station…..
Anna
16 augusti, 2017 kl 17:37Måste bli lite mer kändis först. Typ som Madonna. Hon har sånt :)