Aktuellt

Dagens utmaning!

Att tillbringa fyra dagar i Stockholm är inte världens smartaste drag inför Backyard Ultra Sydkusten på lördag.


Måndag till onsdag har vi snittat över 25000 steg om dagen, med ett galet semester high på 35000 steg igår. De där grymma kaffeställena, godaste restaurangerna, finaste utsiktsplatserna, okynnesshoppingen och orienteringsskogen har ju liksom inte vett att ligga på samma gata!

Inför dag 4 skriker kroppsdelarna söder om knäna efter ryggläge, och vetskapen om att det är MÅNGA mil som väntar på lördag, skapar en viss panikkänsla i kroppen…

Dagens utmaning blir därför att röra sig så lite som möjligt. Våga vägra vardagsmotion!

Morgonjoggen bantas från tänkta 10 km till 6. Vän av ordning kan tycka att jag borde ställt in den helt, men jag KAN inte motstå ett tillfälle till löpning på ny plats! Älskar att upptäcka världen i löparskor!


Efter avklarad löprunda tar vi hissen till frukosten två våningar upp. Skämskudde på den, men nu är det panikåterhämtning som gäller.

Plockar på mig all frukost på en gång och balanserar tallrikar och glas som värsta servitrisen! Allt för att slippa gå mina vanliga tre påfyllningsomgångar. Helt crazy. Fil och äggröra samtidigt liksom. Var ska man börja? Sumpig müsli eller kall äggröra?

Hissen ner två våningar…

Till tunnelbanan är det 6 minuter. Hoppas kunna smyglifta på dotterns hjulförsedda resväska men hon protesterar! Samlar ofrivilliga steg!

Via T-centralen (och ytterligare steg för att låsa in väskorna) tar vi oss sedan sittande under jord till Mellqvist och en 90 minuter lång cappuccino i solen. Alltså den uteserveringen! Värt en omväg för, fast inte till fots…


När mat- och sovklockan ringer för lunch ligger Kaffeverket nära till hands. Förbrukar bara ett hundratal steg och lunchen är grym! (Korvmojjen i tunnelbanenedgången hade förvisso sparat steg men någonstans går gränsen!)

Våga vila…

Vi väljer systematiskt bort alla trappor och gläds istället åt färgerna i tunnelbanans rulltrappor. Ju färre steg man frestas att ta, desto längre tid får man njuta av partyfeelingen!

Avverkar några steg på kulturell verksamhet innan vi slår oss ned på stans bästa kaffeställe. Johan & Nyström – the place to be. Sitter ner tills sittbensknölarna värker och näsan fått en ny färg av solen. Vilar fötter.


Och nu. Sitter på tåget. Med en främmande kille mitt emot. Utan möjlighet att slänga upp fötterna. Tar av skorna och hoppas att han ska skrämmas på flykt av eventuell odör. Så jag kan fortsätta min återhämtning med benen i högläge, eller åtminstone halvvägs dit!

So far 9500 steg. Kvar att röra sig: Lund C till bilen. Bör klara mig under tiotusen steg.

I morgon satsar jag på TUSEN. Mellan kylskåpet och nya utemöblerna!

3 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  6 juli, 2017 kl 20:49

  Du är så tuff att jag inte tror att några steg hit och dit spelar någon roll. Lova bara att du inte inspireras av mitt intervallpass. Nu är ju jag inte lika tuff som du, men mina ben är döda… Har det så fint i utemöblerna och i kylskåpet imorgon! <3

 • Svara
  Ingmarie
  6 juli, 2017 kl 22:48

  Jag brukar skoja med A och frågar hur han gör för få kämpa för sina 10 000 /dag. (!!!)Du kan få låna honom för en lektion. ;-)

 • Svara
  Mari
  7 juli, 2017 kl 09:17

  Haha älskar in panikåterhämtning :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.