Aktuellt

Dagen efter

De flesta lopp jag har sprungit har legat på en lördag. Då har man hela söndagen till att njuta av postmarathonfeeling, återhämtningsfrossa hotellfrukost och casha in sin shoppingstege. Efter Köpenhamn igår var det raka spåret tillbaka till verkligheten.

Knappt hinner jag landa i soffan innan det är måndag morgon och verkligheten knackar på. Klockan är 06.00 och larmet tjuter. Jag får byta en timslång hotellfrukost mot en snabb vardagsgröt innan tåget. Benen är förvisso förvånansvärt samarbetsvilliga men tårna har checkat ut. Stortånageln känns blå utan att vara det. Alla skor känns för små.

På jobbet väljer jag att inte använda ståbordet idag. Sitta känns fint. Det får man unna sig. Jobbar en arbetsdag och tar tåget hem igen. Oglammigt som attan. När man förtjänar en shoppingrunda som allra mest. 3.27 borde ju i alla fall berättiga till de snygga sommarshortsen jag spanat på, den röda Asicströjan och ett par nya löparskor.

Men nej, jag ska visst ha klasser på gymmet också. Yogan kan ju vara skön, men SPINNING alltså. Hur bra känns det? Och hur ska jag ens pressa ner de här potatisarna i ett par spinningskor?

Loppet igår var förvisso hur trevligt som helst, men alltså lopp på en söndag. Nästa gång ska jag ta semester dagen efter!

 

14 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  22 maj, 2017 kl 19:10

  Jag har gjort det en gång. Tagit semester både dagen före och måndagen efter… Loppet gick på lördan och jag tyckte att jag förtjänade en långhelg. Väl spenderade semesterdagar. Haha…

  • Svara
   Anna
   23 maj, 2017 kl 12:28

   Gud vad lyxigt! Det tar jag med mig till nästa gång :)

 • Svara
  Erika - Löpningen & jag
  22 maj, 2017 kl 19:14

  Varför lägger danskarna lopp på söndagar? Dem brukar ju vara lite annorlunda, så förvånar mig inte ett dugg egentligen haha x)

  • Svara
   Anna
   23 maj, 2017 kl 12:29

   Haha, varför vara som alla andra liksom 😀

 • Svara
  Elin
  22 maj, 2017 kl 21:45

  Jag gjorde exakt det :) Sov en natt i köpenhamn och njöt av shopping och strosande idag med stela ben. Rekommenderas ;)

  • Svara
   Anna
   23 maj, 2017 kl 12:30

   Det gjorde du rätt i! Hoppas du hade ett fint lopp och en bra shopping!

 • Svara
  Märta
  22 maj, 2017 kl 22:20

  Ja semester dagen efter långlopp borde vara obligatoriskt!

  • Svara
   Anna
   23 maj, 2017 kl 12:31

   Det borde till och med vara röd dag, utan löneavdrag 😀

 • Svara
  andreas
  23 maj, 2017 kl 08:49

  tur ultravasan går på lördag, så du kan både jobba, spinna och yoga på måndagen :)

  • Svara
   Anna
   23 maj, 2017 kl 12:31

   Grymt bra! Fast efter ursvik var jag lite klen och vickade bort spinningen…

 • Svara
  A-mamman
  23 maj, 2017 kl 09:17

  Enda fördelen med att jobba (och spinna) dagen efter skulle väl vara att man får berätta för väldigt många vad man gjort i helgen, varför man kanske är stel i benen eller har lite ont i foten. Jag sprang ett marathon igår, sug på den liksom!

  • Svara
   Anna
   23 maj, 2017 kl 12:35

   Haha, jag kunde ju inte låta bli att förklara mig varför jag gick lite stelt. Maratontår i spinningskor var ingen lysande combo 😀. Fast jag glömde att jag inte skulle ha så mycket stående på yogan och körde en jobbigare än vanligt ben/ balanssekvens…

 • Svara
  Gert
  23 maj, 2017 kl 09:29

  3.27.Bra gjort Det måste ha varit tröttsamt att jobba dagen efter.
  Jag spelade bowling dagen efter ett marathonlopp en gång. Benen var helt styva..

 • Svara
  Anna
  23 maj, 2017 kl 12:38

  Fast bowling hade passat bättre än spinning, då hade man kunnat välja den största storleken på skorna :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.