Aktuellt Löpning

Nobelpriset i dålig tajming

Jag vet inte om det är jag, Österlen Spring Trail eller arrangörerna bakom gårdagens Talk ’n’ run som ska föräras Nobelpriset i dålig tajming, men någon borde hållas ansvarig för den kniviga situation jag just nu befinner mig i…

Söndag kväll. Sitter på tåget hem, fullspäckad med löparinspo. Har precis tillbringat en timme i vårsolen, i löparkläder, utan att springa.  Peppen är brutal, liksom abstinensen i löparbenen.

Egentligen vill jag smyga ut direkt när jag kommer hem, innan någon ens hinner se mig. Gömma väskan bakom brevlådan och sticka iväg. Skylla på att tåget är sent, och sedan hävda att svetten i min panna bara är min nya glansiga och ytterst trendriktiga ansiktskräm…

Inser att det finns risk att jag blir avslöjad och väljer att ansluta till familjebestyren. Inkasserar ett par pluspoäng i tvättstugan, men blir inte av med myrorna i brallan. Försöker med alla medel hitta en lucka men det är tjockt. Inser att jag får hålla mig i skinnet och laddar för den kommande löparveckan, taggad till tänderna. Kan man ställa väckarklockan på 05.00?

Så slår det mig att jag ska springa 47 km på lördag. Att jag kanske inte borde lyda kroppens sprattiga önskemål om att springa hela tiden, varje dag och lite extra på lunchen.

Och att denna löpvila sammanfaller med en hel-ledig torsdag, en ännu ledigare fredag, och påskvibbar i luften. Dagar då förnuftet säger att jag borde ägna mig åt nagelklippning och yoga, snarare än ett långpass till månen och tillbaka.  På lördag leker jag av mig, men sen: en jätteledig söndag och en helt blank måndag. Körsbärsträd i blomning. Och Sveriges tröttaste ben.

Vem lägger ett lopp på påsklördag som liksom drabbar hela påskhelgen. Och vem är så dum så hon anmäler sig?

Det här är kanske den påskhelgen då jag ska får ordning i trädgården, köpa nytt kök, shoppa en vårjacka och hinna ikapp med bokföringen? Hur påsk-roligt låter inte det? Men jag ska njuta på lördag!

13 Kommentarer

 • Svara
  Mari
  10 april, 2017 kl 18:44

  Ja, vem tusan har bestämt detta….allt på en och samma gång :) Men jag hoppas du väntar ett stooooort påskhem när du återvänt hem :)

  • Svara
   Anna
   10 april, 2017 kl 21:45

   Jag har en alldeles egen påse från chocolatte (helsingborgs och världens godaste choklad, kola och praliner…) som väntar när jag kommer hem. Om den inte tar slut till själva kolhydratladdningen…. :)

   • Svara
    Mari
    11 april, 2017 kl 19:36

    ”påskhem”….hur tänkte jag där??? haha… Men du förstod ju vad jag menade haha :)

 • Svara
  Ingmarie
  10 april, 2017 kl 22:04

  Hade gärna bytt dina ”bekymmer” mot mina. ;-)

 • Svara
  Trail och inspiration
  10 april, 2017 kl 22:05

  Haha! Lugn och fin nu och pyssla hemma….. ;-)

  • Svara
   Anna
   13 april, 2017 kl 11:46

   Jag har yogat och jobbat på min lediga dag idag. Duger det? :)

 • Svara
  Mia
  11 april, 2017 kl 07:25

  Ah påsken! Träningens högtid! Jag förstår att du och din kropp kommer att bli förvirrade. Men sen BOOM och en massa härliga löpsteg till dig. Det kommer att vara värt!

  • Svara
   Anna
   13 april, 2017 kl 11:46

   Jag tar igen det på lördag! OM jag inte drunknar i en lerpöl på kilometer två…

 • Svara
  Förvånad
  11 april, 2017 kl 14:15

  Oj då. På påsken då man skall ha tid att träna, och att äta mängder av härliga chokladägg, får de behövs ju för energin ;-)

  • Svara
   Anna
   13 april, 2017 kl 11:47

   Nu får jag använda tiden till att äta chokladägg istället…. Och springa ultran fulltankad med raketbränsle!

 • Svara
  Märta
  11 april, 2017 kl 18:50

  Haha jag förstår dig precis! :-D Är man långledig vill man inte vara tvingad att löpvila de dagarna!

  • Svara
   Anna
   13 april, 2017 kl 11:48

   Nej så himla dumt det blev! Och som toppen på isberget ligger loppet på dagen som det ska REGNA mest i hela världen…

   • Svara
    Märta
    13 april, 2017 kl 15:04

    Mmm det lär bli lerigt på stigarna :-S

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.