Aktuellt

Frågestunden fortsätter: Varför har jag så många läsare?

Alla noterade regnet i förra blogginlägget men ingen tog någon notis av den massiva uppförsbacken vid kilometer 43.  Den som förmodligen är mycket värre än regnet… 
Anyway. Idag fortsätter frågestunden. Sätt dig tillbaka, ta ett påskägg och läs mitt svar på frågan: Varför tror du att du har så många läsare, trots att du inte har något genomtänkt bloggupplägg?

Det borde ju faktiskt ni svara på. Inte jag. Varför läser ni egentligen en blogg utan flashiga bilder, en blogg som allt som oftast saknar övningstips och chiagrötsrecept. En blogg som egentligen är rätt ego och bara handlar om vad jag pysslar med…

Men min gissning är så här:

 1. Jag började blogga när bloggvärlden knappt var uppfunnen. Vi var ett fåtal bloggare som startade samtidigt. Läsarna hade inte så många att välja mellan. Förvånansvärt många har hängt med sen dess. Här snackar vi lojalitet!
 2. Jag tror att folk uppskattar att mängden reklam är begränsad och när den förekommer är innehållet relevant för bloggen och förhoppningsvis för läsarna.
 3. Jag tror att jag upplevs ärlig och att man kan lite på det jag skriver. Jag hissar inte en Propud mot betalning…
 4. Jag tror att en del uppskattar avsaknaden av dieter, pekpinnar, prestation, bara magar och vikthets.  Att jag har en ganska avslappnad attityd till saker och ting.
 5.  Sen brukar folk kommentera att jag skriver bra, och i många fall med ett uns humor och självironi. Det är inte så att jag sitter och försöker vara rolig, och ofta tycker jag att jag är rätt torr, men det är kommentarer jag får…
 6. Kanske är det någon som uppskattar mitt gammeldagsa bloggande. Som kanske inte alltid är så strukturerat och genomtänkt, och som kanske just därför skiljer ut sig från många, där bloggen lätt blir ett affärsmässigt verktyg snarare än från hjärtat.

Det var en svår fråga det här. Jag sitter mest och brainstormar med mig själv. Har du någon bättre idé?

23 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  13 april, 2017 kl 12:48

  Straight from the heart och avsaknad av Propoud <3 Där har vi det! Jag har ju faktiskt inte varit med så himla länge här… :)

  • Svara
   Anna
   14 april, 2017 kl 10:52

   Nej jag hittade ju dig när du slog mig på någon ranking för några år sedan… Och fastnade direkt! Du har lika dålig humor som jag och jag älskar det :)

 • Svara
  PERNILLA
  13 april, 2017 kl 13:49

  Rolig, inte tillgjord, bjuder på dig själv, man blir peppad och vill genast ge sig ut på en runda när man läst din blogg :)

  • Svara
   Anna
   14 april, 2017 kl 10:52

   Tack för fina ord! Det är en ynnest att få peppa någon att ge sig ut att springa! Så glad :)

 • Svara
  traningsgladje i Åre
  13 april, 2017 kl 16:23

  för att du är rolig! :)

  • Svara
   Anna
   14 april, 2017 kl 10:54

   Tack :)

 • Svara
  Förvånad
  13 april, 2017 kl 16:32

  Du har ganska många fullträffar. Jag slipper helst se recept på chiapudding och alltför mycket trixade frukostbilder. Du har helt tillräckligt snygga bilder men utan att det klart är fråga om stajling och taget av en proffsfotograf. Jag blir litet trött på att se poseringsbilder från tropikerna i inlägg efter inlägg veckor och månader efter att bloggaren kommit hem från resan. Ja, som du säger, du är ärlig. Och har humor.

  • Svara
   Anna
   14 april, 2017 kl 10:57

   Jag blir alltid lurad av de där bilderna. Tror att folk varit i tropikerna typ hur länge som helst…. Jag återanvänder också bilder ibland men i huvudsak vill jag att de ska symbolisera inlägget och där jag befinner mig. Fast hade jag haft sånna där glassiga bilder där jag sett snyggast ut i världen, hade kanske jag också känt mig lite sugen att flasha med dem :)

 • Svara
  Lisa
  13 april, 2017 kl 17:56

  Ärligaheten och att det alltid finns glädje, men inte påklistrat. Och frånvaron av en massa reklam och produktjox, jag har följt rätt många bloggar som jag verkligen ledsnat på då de är proppfulla med produktplacering eller helt enkelt känns så långt från mitt liv. Jag lever ett vanlgt liv med barn och vardag och älskar löpning och känner så lite igen mig i att vara en influencer och gå på trendiga frukosthappenings eller flashiga gym.
  Jag hänger på jobbet gym eller på mina grusvägar här hemma och blir inspirerad av nån som gör samma lika. Och som älskar det!

  • Svara
   Anna
   14 april, 2017 kl 10:59

   Den som ändå hade grusvägar :) I min flashiga närhet finns bara blåsiga asfaltvägar. Gärna bredvid en bilväg :) Kul att få inspirera med mitt vanliga liv! Det är ju det jag är bäst på. Hade nog känt mig galet bortkommen på en frukosthappening… Har dom ens gröt liksom?

 • Svara
  Ingmarie
  13 april, 2017 kl 19:35

  Plättlätt! För att du är du såklart! :-D

  • Svara
   Anna
   14 april, 2017 kl 11:00

   Hihi. As simple as that. Bara vanliga jag. Utan personlig fotograf. Tänk att det kan inspirera. Ni är crazy :)

 • Svara
  Tanja
  13 april, 2017 kl 22:15

  För att du bjuder på dig själv. För att det är äkta. För att du skriver bra. För att man aldrig kan veta vad som kommer, glömmer knappast någonsin inlägget om våtdräkten på terassen. För att du inspirerar – mängd och resultat korrelerar. För att bilden visar löpglädje, inte magrutor. För du är som en vuxen version av låtsaskompisen jag hade som barn – hittar alltid på roliga och smågalna grejer som får mig på gott humör och som många ’vettiga vuxna’ tvivlar på. Bruddräkt i studsmattan liksom 😊

  • Svara
   Anna
   14 april, 2017 kl 11:04

   Var tvungen att leta upp det där inlägget med våtdräkten. Hela familjen skrattade i kör. Tack för att du påminde om galenskaperna som händer här hemma.

 • Svara
  Nettan
  13 april, 2017 kl 22:31

  Du är bäst på att bjuda på dig själv, och dina reflektioner här känns rätt! Sen har du en förmåga att fängsla oss läsare må det handla om transportlöpning, ett lopp eller den årliga bröllopsbilder 😊 fortsätt som du gör! Glad påsk 🌞

  • Svara
   Anna
   14 april, 2017 kl 11:06

   Tack för din input! Att kunna fängsla med transportlöpning, som säkert låter rätt oflashigt för gemene man, ser jag som en bedrift! Glad påsk på dig också!

 • Svara
  Mari
  14 april, 2017 kl 06:45

  för att du är rolig och skriver på ett ärligt och rakt sätt. Precis som det är. Du är grym :)

 • Svara
  Nina
  14 april, 2017 kl 08:19

  Alla punkterna = just därför vill vi läsa här ♥

 • Svara
  Ida (Träningsblogga)
  14 april, 2017 kl 08:32

  Jag säger som alla andra! Du är bäst! <3

 • Svara
  Erika - Löpningen & Jag
  14 april, 2017 kl 08:55

  Du är himla rolig, men kan samtidigt vara vettig och klok. Du är ofta pricksäker i dina resonemang!
  Jag gillar att även om din blogg har massor av läsare så känns den ”liten”. Du har liksom kontakt med de som läser och engagerar sig. Det beror nog ofta på att du tar dig tid att svara kommentarerna och själv kommenterar på andras bloggar.
  Din blogg är bäst ;D

 • Svara
  Gert
  14 april, 2017 kl 09:51

  Du är rolig,ärlig och trevlig.Din blogg är den enda jag följer. :)
  Glad Påsk.

 • Svara
  Lillian
  14 april, 2017 kl 11:01

  Humorn och dårskaperna placerat i en vardag där vi alla befinner oss, kryddat med träffsäkra reflektioner och självironi. Ett lyckat recept helt enkelt. :)

 • Svara
  Märta
  20 april, 2017 kl 09:16

  Du har precis satt fingret på varför. Dina inlägg är i princip alltid roliga, och här finns ingen vikthets, kroppsfixering etc utan bara träningsglädje (och kakglädje) :-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.