Aktuellt

Energi på långpass?

Jag klarar rätt långa distanser utan att tillföra energi, och äter sällan något på pass under 27  km. Men jag har ALLTID med mig nödproviant. In case of emergency. I dag kom den till nytta!
 

Energi behöver jag inte främst för att orka springa, utan mest för att hålla humöret uppe när saker inte går som de ska. Som när vi efter 18 km når ett två meter högt staket och inser att det bara finns ett alternativ – att klättra!

Eller när vi landat på andra sidan, med alla ben i behåll, och inser att vi just plankat oss in i ett vilthägn. Med doft av vildsvin…

De första två staketen klarar vi med gott samarbete och en hel del klättrande på Fredriks rygg och huvud (!).  Det tredje staketet är av modell elstängsel, och plötsligt är jag inte lika kaxig….

Hade jag inte haft energi med mig här, hade jag förmodligen lagt mig ner och gråtit vid anblicken av det första staketet.  Vid det tredje hade jag ringt efter mamma. Med en god energibar i magen ser jag lösningar istället för problem. Taggar mod istället för att bryta ihop. Knuffar undan den där höjdrädslan…

Lycklig nere på jorden tar maskinen över.  Förskonad från elchocker och med adrenalin overflow i systemet blir det fart på löparbenen. Hinderbanan är avklarad och vi njuter de sista 8 km av lättsprungen skog. I ett hav av vitsippor och begynnande vårgrönska. Ge det någon vecka till sen snackar vi vårfeelings! Då ska jag komma tillbaka. Fast jag tar nog en annan väg hit…

9 Kommentarer

 • Svara
  Lillian
  29 april, 2017 kl 20:27

  Värsta OCR-turen i det fria! :-)

  • Svara
   Anna
   1 maj, 2017 kl 09:18

   Precis. Alldeles gratis dessutom! Att de inte tänkt på det där med vildsvin på riktiga OCR-lopp. De är nog inte riktigt hard enough :)

 • Svara
  Löpar-Åsa
  30 april, 2017 kl 12:56

  Wow! Att ni vågade klättra över!

  • Svara
   Anna
   1 maj, 2017 kl 09:17

   Har aldrig varit så rädd. Mest för höjden och att slå mig. Inte så mycket för djuren. Förrän i efterhand då när jag insåg att det kanske var pga djur det var stängslat….

 • Svara
  Lifestyle by Cherie
  1 maj, 2017 kl 05:40

  Häftigt att komma på att klättra över, jag hade vänt direkt.. Haha

  • Svara
   Anna
   1 maj, 2017 kl 09:17

   Fast då hade det blivit JÄTTTTTTTELÅNGT…. och i det läget hade jag inte en tanke på att det kunde finnas djur bakom staketet…

 • Svara
  Mia
  1 maj, 2017 kl 05:49

  Har aldrig sett ett vildsvin i hela mitt liv. Får komma och springa med dig någon gång så kanske jag får chansen… :)

  • Svara
   Anna
   1 maj, 2017 kl 09:16

   Det hade inte jag heller. Innan i lördags…. Men nu vet jag hur de luktar! Och inser att jag känt den lukten många gånger!

 • Svara
  Märta
  1 maj, 2017 kl 21:42

  Haha ni är inte kloka :-) (läs: ganska coola)
  Jag hade fegat ur bara av anblicken av högt stängsel. Det har förmodligen satts upp av en anledning, liksom …

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.