Aktuellt

Same procedure as every year…

Jag lär mig aldrig. Varje gång jag ska ut och resa gör jag samma sak. Tänker samma tankar. Panikhandlar.  Varje gång så himla mycket i onödan…

Så här:

Varje gång jag ska börja packa kommer jag på att jag behöver nya sport-bh:ar. Jag har minst fjorton hemma, men plötsligt tänker jag att det inte räcker. Köper två nya på internet och är nervös hela veckan för att de inte ska hinna fram i tid. Som om det skulle vara värsta katastrofen med bara fjorton…

Jag bunkrar bars som om landet jag reser till varken har restauranger, middagsbuffé eller snabbköp. I rädsla för att svälta ihjäl. Jag kommer hem med 90 % av dem. Långpasset på 40 km, där de teoretiskt skulle behövas, innehåller tre fikastopp. Energibarerna förblir orörda i ryggan….

Jag får panik över att mina gels är slut. Trots att jag äter gels typ en gång om året. Varför skulle jag plötsligt börja knarka gels bara för att jag är på löparresa?

Och den där kepsen och vätskebältet. Jag har avhandlat dem förr. Köpt ny keps för varje Portugal och nu inne på min femte. Men jag vägrar köpa en till. Jag. Använder. Inte. Keps!

Pengarna jag växlar. Och kommer hem med nästan alla. Den mesta maten är inkluderad, det är smidigt att betala med kort och nej, det finns inga presenter att köpa (eller jo, men det finns ingen tid att leta rätt på dem…). Ändå tror jag att jag behöver jättemycket pengar. In case of emergency när kortet avmagnetiserats samtidigt som energibar-förrådet tagit slut…

Handbagaget fyller jag till brädden med de där olästa tidningarna jag sparat sen i julas, och den nyinköpta pocketboken. Korsordet. En tung last som ändå kommer hem orörd. För att jag somnade klockan nio varje kväll. Och för att jag ägnade flygresan till att titta ut genom fönstret.

Same same varje år.

Det enda jag faktiskt har lärt mig efter 5 resor till Portugal är att jag inte behöver packa någon bikini. Alltid något!

Är du bra på att packa? Och vad har jag glömt…?

18 Kommentarer

 • Svara
  Trailinspiration
  14 mars, 2017 kl 20:42

  Lägg ner skorna, för allt i världen!! ;-)

  • Svara
   Anna
   14 mars, 2017 kl 20:52

   Jag har åkt till New York marathon utan skor. Det får räcka :)

 • Svara
  Sarah Jaxell
  14 mars, 2017 kl 21:15

  Som av en händelse köpte jag två gel och 10 bars på ICA idag och jag kommer inte ens kunna springa! Jag går liksom på rutin. Detta år med lätt panik för att jag aldrig tycks komma till skott med packningen. Hur kommer detta sluta?!

  • Svara
   Anna
   15 mars, 2017 kl 22:31

   Jag har plockat fram pass och euro… snart färdig :)

 • Svara
  Ingmarie
  14 mars, 2017 kl 21:38

  haha. Viktigast är skorna och ett välfyllt plastkort. Allt annat finns på plats. :-)

  • Svara
   Anna
   15 mars, 2017 kl 22:30

   Passet finns inte på plats… :)

 • Svara
  Marie
  14 mars, 2017 kl 21:59

  Flytande tvättmedel. Det är ju ändå bara två av alla tajts som släpas med som egentligen är sköna. Och samma med linnen och tröjor.

  • Svara
   Anna
   15 mars, 2017 kl 22:30

   Så sant. Man vill ju ändå bara springa i favoriterna!

 • Svara
  pilla
  15 mars, 2017 kl 01:12

  Jag är värdelös på att packa men bra på att överleva av det jag tagit med mig.

  • Svara
   Anna
   15 mars, 2017 kl 22:29

   När jag åker med familjen kan jag överleva på inget alls. Men när man är bland annat folk är det ju trevligt om man inte har samma löparkläder i sju dagar… :)

 • Svara
  Mari
  15 mars, 2017 kl 07:50

  Skor. Glöm inte skorna :)

  • Svara
   Anna
   15 mars, 2017 kl 22:28

   Det är typiskt dumt att glömma skor! Men det har hänt… så tack för påminnelsen!

 • Svara
  hopihopi
  15 mars, 2017 kl 09:19

  Kom ihåg solkrämen och nån form av bassalva som funkar till skavsår, solexsem, brända läppar…Du vet väl vad som kan hända ifall man köper kräm på utländska apotek ;)

  • Svara
   Anna
   15 mars, 2017 kl 22:28

   Det vågar man ju inte chansa på! Jag kanske springer ifrån alla då :)

 • Svara
  Kikki
  18 mars, 2017 kl 19:20

  Du är helt enkelt bara härligt impulsiv. Lev med det!

  • Svara
   Anna
   19 mars, 2017 kl 21:07

   Ja man har väl inget val :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.