Aktuellt

Skodilemma

Jag är trött på mina långpassalternativ med start hemifrån. Jag behöver variation och spänning i tillvaron…

Har en kanonplan för morgondagen: att springa till Järavallen som är ett fint strövområde, 15 km bort. Där är planen att ansluta till en kompis för en runda i skogen, avsluta med cappucccino och sedan lifta med henne hem. Genialiskt kan tyckas. Om det inte vore för bristen på enhetligt underlag…

Vägen till Järavallen är plogad, saltad och bar. Skogen är snöig, isig och hal.

Tar jag Icebugs från start har jag inga dubbar kvar. Dessutom är det grymt oskönt att knarka asfalt med Icebugs. Jag kan nog inte komma på något oskönare i hela världen. Väljer jag istället odubbade skor kommer jag halka och slå ihjäl mig när jag kommer in i skogen. Det känns inte heller jätteskönt!

En lösning skulle kunna vara att springa med ett par extraskor på händerna. Byta skor när jag når skogen och springa sista milen med händerna nerstoppade i ett par SVETTIGA skor . Fast hur smakar cappuccinon när händerna luktar välanvänd sko?

Tur att Skåne är snöfritt 363 dagar om året. Världen blir ju så komplicerad så här…

9 Kommentarer

 • Svara
  Trail och Inspiration
  11 februari, 2017 kl 15:23

  Rygga…?
  Förstår vad du menar. Älskar att springa på nya ställen. Det är bland det bästa som finns! :-)

  • Svara
   Anna
   12 februari, 2017 kl 17:20

   Fast en rygga med skor blir jättetung och klumpig… är ingen ryggalöpare….bara rygga med vatten och en bar :)

 • Svara
  Andreas
  11 februari, 2017 kl 16:46

  Spring över åkrarna!

  • Svara
   Anna
   12 februari, 2017 kl 17:20

   Då får jag bönderna efter mig… vågar inte det :)

 • Svara
  Emma
  11 februari, 2017 kl 21:47

  Lösa dubbar att dra på utanpå skorna när du kommer in i skogen ☺

  • Svara
   Anna
   12 februari, 2017 kl 17:21

   smart tanke. Fast jag har slängt mina gamla dubbar… attans!

 • Svara
  Mia
  12 februari, 2017 kl 11:20

  Jag gillar ändå bilden jag får i huvudet med dig och alla dessa skor överallt :)

  • Svara
   Anna
   12 februari, 2017 kl 17:21

   Man kan aldrig ha för många skor på sig :)

 • Svara
  Richard Jack (RunSweden)
  13 februari, 2017 kl 13:05

  Känner igen problematiken! Att det inte kan finnas superlätta skor, som är varma, som har metalldubb som fälls ut automagiskt osv…
  Hur svårt ska det va?! :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.