Aktuellt

Placebofeber

Jag ska springa till jobbet och står färdig att gå. Så råkar jag stoppa en termometer i örat, så där helt random. Mest för att den ligger framme och jag inte har något att göra…
Jag väntar mig 36,7 grader som vanligt, men tempen visar en hel grad mer. 

Bilden i blogginlägget har inget med dagens löptur att göra….

Plötsligt känner jag mig krasslig. Har jag inte lite ont i halsen också? Och så här varm om fötterna är inte normalt, jag som alltid fryser. Kan jag verkligen springa med feber? Tänk om jag får hjärtsnörp och dör. Verkar ju jättefarligt det här!

Är på väg att ställa in löpturen. Den jag planerat i dagarna tre. Den som tvingat mig att logistikplanera järnet och kånka dubbla matlådor. Den som fått mig att lämna dunjacka och vinterskor på jobbet igår, så att jag fått frysa ihjäl sedan dess. Allt i onödan. Och hela jobbet vet att jag ska komma springande. De kommer ju tro jag fejkar min feber…

För säkerhets skull testar jag en annan termometer.  En med löpvänligare resultat. På den har jag inte feber. Plötsligt känner jag mig pigg som en nötkärna. Taggar löpning och ger mig av på en fantastisk morgonrunda. I soluppgång och bitande kyla. Benen är lätta och känslan grym. Man ska aldrig lita på en dålig termometer!

15 Kommentarer

 • Svara
  Trailinspiration
  15 februari, 2017 kl 06:05

  Nä, helt rätt. Lita på kroppen! Inte massa tekniska prylar… :-)
  Kram M

  • Svara
   Anna
   15 februari, 2017 kl 19:42

   Kroppen är bäst. Men man blir ju lite stirrig… Som när pulsklockan visar 200-puls pga batteristrul och man tror slutet är nära…

 • Svara
  Andreas
  15 februari, 2017 kl 07:02

  Du kunde lurat en hel bloggosfär att du sprang i kjol!!

  • Svara
   Anna
   15 februari, 2017 kl 19:42

   Haha, det hade varit roligast om jag lyckats lura dig. När det var du själv som tog bilden :)

 • Svara
  Mia
  15 februari, 2017 kl 10:55

  Tänkte ”Måste flytta till Skåne” innan jag läste texten under bilden…

  • Svara
   Anna
   15 februari, 2017 kl 19:43

   Du skulle inte läst så noga. Det hade varit roligt med lite Mia-fägring i Skåneland!

 • Svara
  Marie
  15 februari, 2017 kl 11:03

  Lär av ditt misstag. Ta inte tempen om du absolut inte måste. :-)

  • Svara
   Anna
   15 februari, 2017 kl 19:44

   Termometrar ska man inte beblanda sig med i onödan. Lesson learned!

 • Svara
  Åsa
  15 februari, 2017 kl 13:11

  Hahaha! Jätteroligt! Tur att du hade två!

  • Svara
   Anna
   15 februari, 2017 kl 19:45

   Nu har jag bara en :) Den ena blev diskvalificerad för fortsatt tjänstgöring i detta hem….

 • Svara
  Lisa S
  15 februari, 2017 kl 18:52

  Hahaha , du är för härlig!

  • Svara
   Anna
   15 februari, 2017 kl 19:45

   Härlig är bättre än febrig :)

 • Svara
  Emma
  16 februari, 2017 kl 06:56

  Jag kollar i princip aldrig om jag har feber då jag sällan vill erkänna att jag är sjuk. Känner jag mig så dålig att jag skulle misstänka att jag har feber så är jag väl det oavsett vad termometern visar. Min sambo är lite tvärtemot, han kan kolla om han har feber lite nu och då har han ju det ibland också.

  • Svara
   Anna
   16 februari, 2017 kl 13:42

   Inte jag heller. Den bara liksom låg framme och lockade mig… Ska inte upprepas. Verkar ju galet onödigt att bli inbillat sjuk när man kan vara frisk!

 • Svara
  Mari
  17 februari, 2017 kl 16:08

  Haha, tur att du testade febern igen. Så du fick dig en härlig runda :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.