Aktuellt

Packa kappsäck

Torsdag är egentligen min lediga dag, men jag inser tidigt att jag kommer att behöva åka in till jobbet i Malmö. För att inte min lediga dag ska kännas helt bortslösad tänker jag kombinera jobbet med att springa från Lund till Malmö. Värsta bästa sättet att lura mig själv att jag är ledig fast jag jobbar…

Planeringen börjar redan på tisdag kväll. Väskan packas för att avlämnas på jobbet på onsdag. Ombyte är lätt att komma ihåg och jag TROR jag fått med allt. När väskan är nästan full kommer jag på att man behöver vinterjacka, mössa, vantar och skor också. Och energipåfyllning.  Hoppar på väskan tills den går stänga.

Tar en lättnadens suck innan tanken slår mig att det också vore bra med hårborste, handduk och deodorant.  Och pengar, pendlarkort och dator. Och laddarsladd. Iphone dör ju som bekant av lite vinterlöpning. Det finns inte en chans. Jag får ta en väska till!

Onsdag morgon: Går hemifrån med fyra väskor. Två väskor till torsdagslöpningen, en väska till onsdagens bodypump och en väska till jobbet. Jag ser förmodligen ut som värsta sortens packåsna men jag ska i alla fall få till min träning på bästa sätt. Och undvika att slösa bort en ledig dag…

Torsdag morgon: Tittar ut genom fönstret. 15m/s och duggregn i fel riktning. Och på marken en härlig blandning av blank-is, frusen sludd och blöt slask. Kläderna är på jobbet tillsammans med pendlarkortet.  Jag har inget val….

Bra tänkt.

12 Kommentarer

 • Svara
  andreas
  12 januari, 2017 kl 08:41

  Fyra väskor, rekord! Transportlöparens logistik handbok kan du skriva och ge ut :) God tur!

  • Svara
   Anna
   12 januari, 2017 kl 15:52

   Jag känner mig faktiskt grymt rutinerad på området! Det enda jag faktiskt missade i min rigorösa packning var tuggummi. Hade suttit fint efter min lökspäckade lunch ?.

 • Svara
  Katarina
  12 januari, 2017 kl 08:47

  BagLady :D

  Hinner du springa på lunchen ibland?

  • Svara
   Anna
   12 januari, 2017 kl 15:51

   Jag har lagt mitt schema med två timmars lunch på tisdagar ?. Fredagar kan också funka!

   • Svara
    Katarina
    13 januari, 2017 kl 17:50

    Då tar vi en tisdag :D Hinner du duscha på 10 min? Du kan få 5 min att äta på också, så har vi 1.45 och trava runt.
    Semlan kan du ju få separat till en eftermiddagsfika :D

    • Svara
     Anna
     14 januari, 2017 kl 07:34

     Haha, jag är snabb som blixten. Ett alternativ är att ta det direkt på morgonen eller eftermiddagen, så behöver jag bara byta om en gång. Fast lunch funkar. Och en separat semla :) Vi hörs om saken och spikar planer!

 • Svara
  Mia
  12 januari, 2017 kl 11:56

  Transportlöpning kan vara ack så oglamoröst, men jag saknar mina tidigare vardagsrutiner jättemycket med löpning t.o.r. jobbet. Får se till att jobba på nåt bra ställe även i vår… Frågan är fortfarande: VAR?! :D

  • Svara
   Anna
   12 januari, 2017 kl 15:53

   Du får hitta något på lämpligt löpavstånd hemifrån. Allra helst granne med en kaffebar…

 • Svara
  Mari
  13 januari, 2017 kl 08:38

  Transportlöpning när den är som bäst…..eller? :)

 • Svara
  Märta
  13 januari, 2017 kl 08:46

  Eller skånsk vinterlöpning när den är som bäst? Nej förresten, när den är precis som den brukar vara ;-)

 • Svara
  Joanna S
  13 januari, 2017 kl 10:03

  Haha ?vilken rolig läsning ?

 • Svara
  Ingmarie
  15 januari, 2017 kl 14:12

  Det kan bli en bästsäljarbok av det där!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.