Aktuellt

Spinnat som om det vore 2011…

Mitt bästföredatum har passerat. Jag blir aldrig bättre än min spinningklass daterad november 2011. Har mina deltagare minsta möjlighet att önska pass så spinnar vi loss på ett fem år gammalt pass. Trots tappra försök att bräcka mig själv lyckas jag inte. Fyraminutersintervaller, 70/20 och Volbeat verkar vara receptet på framgång och igår fick jag äran att köra det igen. Med slutsatsen att jag måste varit i form 2011. Det var ju liksom jobbigt…

spin

Spinning är en spännande träningsform. För aningen så hatar man det eller älskar det. Det verkar inte finnas något mittemellan. Iform listar 15 saker man hinner fundera över på ett spinningpass. Håller du med?

1. “4 minuter.. 15 sekunder.. Uppför backen.. 45 sekunders full gas.. 1 minut… 15 minuter! Kom igen!… Är jag den ende som inte fattar vad vi ska göra?… Okej, göra bara som de andra gör.”

Kommentar:
 Dålig instruktör. Det är meningen att du ska förstå vad som väntar. En bra instruktör kan göra det tydligt och enkelt! Välj pass med omsorg!

2. “Är du galen, jag visste inte att jag kunde svettas så mycket!…”

Svar: 
Att cykla inomhus är så nära en dusch du kan komma utan att slösa på vattnet. Och dusch är ju bra. Glad att du förstår att det är svett. Andra tror det är fett. men det är en annan historia

3. ”Hur fick jag den idiotiska idén att följa med på den här idiotiska grejen? Det är ju fotboll på teve!”

Svar: hur kan man ens jämföra spinning med fotboll? Jag hade gått på vilket träningspass som helst för att slippa se fotbollen….

4. “Shit, det har gått 5 minuter och min vattenflaska är redan tom!”

Svar: köp en större vattenflaska…

5. “Hur är det möjligt att en instruktör kan vara så irriterande hurtig av sig?”

Kommentar: för att hen förtrollas av energin i klassen. Den som du strålar och ger tillbaka. Hurtig är ok. Irriterande not so much. Personligen kräks jag av glada utrop, tjo och tjim. Jag vill ha en annan slags pepp. Den som får igång mina horn och mitt pannben. Den som triggar mig utan att kännas påtvingad.

6. “Jag skulle inte ha ätit två portioner spaghetti bolognese innan jag kom hit!”

Svar: blomkål- och kikärtspanna hade förmodligen varit värre. Var glad att du ätit. De är många som inte ätit sen lunch. De kommer må sämre, orka mindre och ha en trist upplevelse. Lite köttfärsrapar har ingen dött av…

7. “Den där snyggingen tittar på mig, så jag tar väl och ökar motståndet… Shit! – För mycket, för mycket!”

Svar: tough luck, det är bara att bita i. Du kan ju inte vrida av. Hen tittar ju på dig….

8. “Jag är helt slut! Hur länge är det kvar…? 40 minuter!?”

Svar: tiden går fort när man har roligt. Kanske lätta på motståndet lite?

9. “Vad menar hen med att vi ska nå upp till den högsta nivån om en minut? Jag trodde det här VAR den högsta nivån!?”

Svar: det finns alltid lite till. Sluta pjåska…

10. “Sa han 4 minuter till nästa paus? Vi har väl inte haft någon paus än, eller?”

Svar: det har ni garanterat. Prova att vrida av motståndet nästa gång…

11. “Var finns det en hink om jag måste spy?”

Svar: det finns en med pulsbälten i . Du kommer förmodligen inte bli så poppis…

12. “Hur minskar jag trampmotståndet utan att någon ser det?”

Svar: du ruckar motståndsknappen fram och tillbaka, så det ser ut som den liksom fastnat lite. Sen ser du till att du avslutar rörelsen när motståndet har minskat.  Funkar alltid.

13. “Jag tror jag svimmar snart!”

Svar: gör inte det. Det är så oskönt att falla när fötterna sitter fast. Du kommer hänga som en trasdocka från cykeln. Kanske välter den över dig i en enda hög. Det kommer bli jättepinsamt.

14. “FÄRDIG!… Hit med lite socker ASAP!”

Svar: socker? När det finns cappuccino?

15. “Om ni är orkar så kan ni köra ett pass till direkt. Jo, tjena …?”

Svar: såklart! Nu är ju ångan uppe! Eller…

8 Kommentarer

 • Svara
  anneliten
  15 november, 2016 kl 15:07

  Hi hi, min Anna körde ett pass från 2006 i söndags :-)

  • Svara
   Anna
   16 november, 2016 kl 10:08

   Ha! Då är jag inte värst! Mina pass från 2006 hade jag inte velat utsätta någon för, jag tror de var riktigt dåliga…

 • Svara
  Mari
  15 november, 2016 kl 17:39

  Haha, känner igen det där SÅ väl…. helt klart tankar som slagit en och slår en ofta på spinningpassen =)

  • Svara
   Anna
   16 november, 2016 kl 10:09

   Hihi. Fördelen på instruktörscykeln är att man inte hinner tänka allt det där. Man har liksom fullt upp att hålla koll på tiden, förvarna om vad som kommer och peppa deltagarna. Tiden flyger när man sitter därframme.

   • Svara
    Mari
    16 november, 2016 kl 18:32

    Kan tänka mig det….rätt skönt kan en tänka iofs :)

 • Svara
  Em
  15 november, 2016 kl 20:42

  Jag väntar på en repris på vasaspinningen!

  • Svara
   Anna
   16 november, 2016 kl 10:10

   KOmmer inte att ske förrän vasaloppet och stävie trail ligger på olika dagar, tror det är 2019 nästa gång…. Men det ska visst komma ett tretimmarsspinning inom kort :)

 • Svara
  Ingmarie
  16 november, 2016 kl 22:10

  haha! Klockrent! Däremot var det (tack o lov) ett tag sen jag var på de där passen så man studsade upp och ner som en gummiboll. Livsfarligt när den där svetten rinner och både man själv och hojen är halare än såpa. :-O

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.