Aktuellt

Dagens utmaning!

Snart har hela världens samlade yrkeskårer tittat på mig, i syfte att reda ut vad som felas mitt vänsterben. Idag testade jag osteopat.

Lyder order

Domen lät inte vänta på sig. Jag är sned. Bäckenet roterat och ena benet kortare än det andra. Åt ena hållet är jag dessutom världssämst på att puta rumpa. En kunskap jag inte har jättenytta av i och för sig, men som såklart var ytterligare ett tecken på min snedhet.

Efter att jag blivit återställd till hyfsat normalläge fick jag order om att inte sitta med benen i kors. Ni vet det där absolut skönaste sättet att sitta på, med ena benet över det andra.  Hur ska jag överleva, med båda fötterna på jorden? Den här utmaningen är större en vilken ultravasa som helst. Hur mycket jag än försöker hoppar benet upp i smyg. Liksom lirkar sig över det andra och finner sig tillrätta. Korslagt, snedbelastande och ödesdigert. Men så otroligt bekvämt.

Jag måste hitta på ett straff så hemskt att benet inte vågar sig dit. Som en indragen cappuccino eller tjugo minuter i regnet utan paraply. Eller bara operera in ett par häftstift i låret så att det inte blir så förbaskat bekvämt att lägga det andra benet ovanpå.  Har ni ännu bättre idéer så feel free att dela med er. Alla tips mottages tacksamt….

Och dagens sifo: Hur sitter du själv just NU?

25 Kommentarer

 • Svara
  marinaefbg
  17 oktober, 2016 kl 14:36

  Med benen i kors, som alltid ;-) förutom när jag har datorn i knät :-D Det kanske kan vara ett tips till dig? Eller när katten ska ligga där, funkar också – men jag vet inte om du har någon katt :-D

  • Svara
   Anna
   18 oktober, 2016 kl 07:39

   Alltså nu fick jag en superbra anledning att skaffa katt! Måste bara övertyga mannen…. (och min vilande kattallergi…). Älskar ju katter!

 • Svara
  Erika - Löpningen & Jag
  17 oktober, 2016 kl 15:01

  Benen i kors här med, alltid!
  Men hur har dem andra kunnat missa snedheten? Känns som att det alltid är det första som kollas när man går till sånt fölk ;)

  • Svara
   Anna
   18 oktober, 2016 kl 07:40

   Den ena kollade inte höften alls. Den andra hittade en massa skrot, men mer svagheter än snedheter. Ja man blir inte klok. Jag får testa mig igenom hela sortimentet av yrkeskårer!

 • Svara
  Nina
  17 oktober, 2016 kl 15:03

  Haha, satt med benen i kors ända tills jag läste här…! Så nu har jag alltså bara att vänta på att valbart ben ska börja trilskas, suck ändå. Tänker att en babystol för vuxna kunde vara en lösning……………

  • Svara
   Anna
   18 oktober, 2016 kl 07:41

   Haha, jag kan liksom se det framför mig. Hur jag sitter i min babystol. Och hur konstigt min arbetsgivare kommer titta på mig när jag ber om att få byta ut min kontorsstol mot en sådan!!! Vad är nästa steg liksom…. haklapp och välling till lunch :)

 • Svara
  hopihopi
  17 oktober, 2016 kl 15:29

  Jag sitter också alltid med benen i kors… Borde väl också hitta ett alternativt sätt att sitta på då

  • Svara
   Anna
   18 oktober, 2016 kl 07:42

   Av kommentarerna att döma är vi inte ensamma. Det är ju så skönt!

 • Svara
  Förvånad
  17 oktober, 2016 kl 16:18

  Got me! Med benen i kors. Framför datorn. Aj aj.

  • Svara
   Anna
   18 oktober, 2016 kl 07:42

   Om det känns bättre är det bara en av tio i min sifoundersökning som inte suttit så :)

 • Svara
  Ingmarie
  17 oktober, 2016 kl 19:37

  Det var det jag trodde. Det mesta kommer från ryggen. vad bra att du har fått hjälp!!! Nu blir det bra ska du se! Men du, istället för att straffa dig borde du BELÖNA dig! För varje gång du inte sitter med benen i kors får du en xtra cappuccino. Mycket smartare om du frågar mig. Du är ju tillräckligt straffad som det är. (Ps. Jag sitter med benen okorsade med fötterna rakt ner under mig. :-))

  • Svara
   Anna
   18 oktober, 2016 kl 07:44

   Om jag skulle dricka så mycket cappuccino skulle jag ju inte kunna somna förrän nyår :) Fast det lät som en trevlig lösning ändå, så det kan det vara värt. Du var den enda som satt med okorsade ben i min sifoundersökning! Har du också blivit uppläxad av dina gurus? :)

 • Svara
  Mia
  17 oktober, 2016 kl 20:12

  I kökssoffan. Ena foten i golvet. Det andra knät uppdraget under hakan… Vanligen korsar jag också och snurrar dessutom foten ett varv runt benet…

  • Svara
   Anna
   18 oktober, 2016 kl 07:45

   Ja men visst är det grymt när man liksom kan kroka tag med foten runt benet. Då sitter benet fast och man behöver inte riskera att sitta som man borde… :)

 • Svara
  Mari
  17 oktober, 2016 kl 20:14

  Sitter faktiskt oftast med benen nere, men med ena foten liggandes över andra hälen. Lite kors med benen fast på golvet. Haha, hur fasen lät det där? Förstod du ens? haha :)

  • Svara
   Anna
   18 oktober, 2016 kl 07:46

   Förstår precis. Lite smyg-i-kors-light. :)

   • Svara
    Mari
    18 oktober, 2016 kl 09:05

    Haha, exakt. :)

 • Svara
  Linda
  17 oktober, 2016 kl 21:19

  Ligger i soffan ;) bästa på hela dagen, sitter annars gärna med benen i kors (tyvärr)!

  • Svara
   Anna
   18 oktober, 2016 kl 07:46

   Jag kunde inte ens ligga i soffan utan att korsa benen. Hur svårt kan det vara liksom?

 • Svara
  Märta
  17 oktober, 2016 kl 21:40

  Det där får minsann rätta till sig om du ska springa Ultravasan :-)
  Själv sitter jag inklämd i soffhörnet med en unge och en hund mellan/tvärs över benen. Snart har jag ingen känsel i benen längre.

  • Svara
   Anna
   18 oktober, 2016 kl 07:47

   Jo det är nog bäst… Din sittställning verkar inte heller optimal, fast ganska mysig :)

 • Svara
  Rund är också en form!
  18 oktober, 2016 kl 09:13

  Satt faktiskt INTE med benen i kors…!
  Kors i taket…. :-D

  • Svara
   Anna
   18 oktober, 2016 kl 14:55

   Grattis! Då var du typ nr 2 av 14 :)

 • Svara
  Hanna
  18 oktober, 2016 kl 14:36

  Jag står upp vid skrivbordet och jobbar. Får jag dagens präktighetspoäng, då :)
  Annars har jag för rejäla lår för att kunna sitta med benen i kors på ett elegant sätt: Det blir ena foten över andra knät med ett rejält manspread däremellan.

  • Svara
   Anna
   18 oktober, 2016 kl 14:54

   Den som ändå hade höjbart! Fast känner jag mig själv rätt hade jag hamnat på rumpan ändå. Jag må träna hur mycket som helst men när det gäller vardag så är jag pinsamt lat… Skön beskrivning av din sitt-stil :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.