Aktuellt

Brev till ett vänsterben!

Hej Vänsterbenet!

Tack för ditt brev. Kände att det började bli dags att svara. För jag förstår inte hur du tänker. Jag har varit jättesnäll nu. Inte sprungit på en vecka. Faktiskt inte ens promenerat. Inte gjort saker som gjort dig ledsen. Ändå protesterar du. Du börjar kännas rätt gnällig faktiskt. Jäkla Surben.   Jag skulle vilja att du tog dig tid och svarade på följande frågor:

Varför tycker du att tunga knäböj och galna upphopp är helt okej, medan du dödar mig när jag ställer mig i en vanlig hederlig yogahund?  Det är jättepinsamt på yogan när jag ska visa hunden och ser ut som en halt gammal gumma. Ingen kan ju fatta hur hunden ser ut när jag ser ut så. Skärp dig Benet och samarbeta!

Hur kan jag förklara för instruktören att jag inte kan springa på stället  och därför byter ut övningen mot tio gånger jobbigare spänsthopp? Hur ska hon tro mig liksom? Att hoppa spänsthopp verkar ju knappast rimligt om man har så ont i benet att man inte kan jogga på stället. Du får mig att verka konstig, Benet!

Varför tillåter du att jag springer uppför en trappa som värsta spänstgurun, men inte att jag sparkar av mig vänsterskon med hjälp av högerfoten? Att ta av sig en sko liksom. Hur svårt ska det vara? Nu måste jag sätta mig på en pall, som en pensionär. Förstår du hur förnedrande det är?

Det var allt för nu. Tacksam för svar.

Stretcha. Det värsta värsta!

 

12 Kommentarer

 • Svara
  Olof
  27 september, 2016 kl 18:10

  Det enda positiva med det här är väl att jag hinner komma i form igen innan du har möjlighet att komma ner till Malmö.

  PS. Jag har köpt mandelmassa.

  • Svara
   Anna
   28 september, 2016 kl 09:07

   Du kommer ju att hinna komma i OS-form. Sen springer du i från mig och äter upp ALLA semlor innan jag kommer fram…. Vi får inte skjuta på det för länge. Blogginlägget blir tråkigare ju närmare februari vi kommer. Jag har grädde….

   • Svara
    Olof
    28 september, 2016 kl 10:13

    Så länge jag inte kan ta djupa andetag utan att hosta är det nog ingen risk att jag kommer i friktig orm innan du gör det.

 • Svara
  Marie
  27 september, 2016 kl 19:22

  Blir nyfiken. Har du fått någon diagnos?

  • Svara
   Anna
   28 september, 2016 kl 09:08

   Överansträngning. Men jag köper det inte helt. Jag känner mig inte alls överansträngd i benet. Det är när jag involverar ryggen som det hugger. I benet. letar vidare…

 • Svara
  Rund är också en form!
  27 september, 2016 kl 22:10

  Så himla frustrerande…!! Och konstigt. Men det måste ju handla om hur du använder muskeln och vilka muskler du använder i vilka rörelser. Även om det känns ologiskt.
  Hoppas verkligen att du får en diagnos (om du inte redan fått det?) och att du är på banan snart igen!

  Kram M

  • Svara
   Anna
   28 september, 2016 kl 09:10

   Ska gå och få en second opinion idag. Behöver hitta orsaken. Jag kan inte skylla på maraton när smärtan kom innan dess. Och det gör ont bara när jag sitter. Känns inte nödvändigtvis löprelaterat även om löpning inte gör det bättre. Ni lär få höra hur det utvecklar sig :)

 • Svara
  Ingmarie
  27 september, 2016 kl 22:37

  Troligtvis är det inte benet som det är fel på. Jag tror fortfarande på en nerv i kläm… Och att du behöver ett besök hos Guru-Danne. :-)

  • Svara
   Anna
   28 september, 2016 kl 09:11

   Tror jag också. Men den där Guru-Danne är så förskräckligt långt borta! Har han aldrig semester i Skåne? Eller borde jag ta semester till Stockholm menar du? :)

   • Svara
    Ingmarie
    28 september, 2016 kl 21:29

    JA! Du borde veeeeerkligen ha semester här! Jag vet i och för sig nog en i Halmstad som kanske kan hjälpa dig… Kolla messenger!

 • Svara
  Mia
  28 september, 2016 kl 11:01

  Alltså, det här med kunna kommunicera med sina kroppsdelar. Dessutom i text! Du är unik på så många vis Anna! Utöver det så hoppas jag att benhelvetet lyssnar på det du vill få fram. Kram

  • Svara
   Anna
   28 september, 2016 kl 14:27

   Jag och mina kroppsdelar kommunicerar bra. Inte så att de per automatik lyder mig, eller kanske ens hör vad jag säger. Men det känns skönt att få det sagt. De är väldigt bra på att kommunicera tillbaka dock. Betydligt bättre på att skrika än på att lyda….

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.