Aktuellt

Världens bästa tips: kartsök + Klåveröd trail

Jag älskar att springa i skogen men inte nödvändigtvis obanat eller i trixig terräng. Grus- och skogsvägar är mitt rätta element. Då kan jag springa på bra utan att behöva koncentrera mig för att inte vricka fötterna eller snubbla på en rot. Samtidigt får jag godbitarna som skogen har att erbjuda: färgerna, luften, stillheten och frihetskänslan. Värsta kinder-egget liksom.

Fil 2016-08-02 13 58 40

Och nu kommer tips 1. Håll i hatten! Det heter Kartsök.  Här finns hela Sverige kartlagt. Det är bara att zooma in ett område där man vill springa, printa ut en skärmdump och markera ut en lagom lång slinga. Det blir orientering extra lätt-lätt men framför allt ger den dig en möjlighet att utforska nya tassemarker utan att komma vilse. Igår zoomade jag in Söderåsen och tog med mig Sarah på en snackerunda i skogen.

kartsök

Allt svart går att springa på. Möjligheterna oändliga!

Söderåsen är grym. Skogen är trollig, med den där fantastiska mjuka och gröna mattan av mossa mellan träden. Och lukten av skog. Bara älskar det.

Och nu kommer tips 2. Läs noga:

Vill du springa på Söderåsen men inte orkar printa en karta, går det ett fantastiskt vackert lopp i da hoods: Klåveröd trail lördagen den 13 augusti. Loppet arrangeras av orienteringsklubbarna OK Silva och Rävetofta OK, och jag och Fredrik är med och roddar loppet. Här blir det mer stig och mindre grusväg. Efter att själv ha sprungit vilse big time på Österlen trailrun lovar jag att vi ska överdosera snitslarna så att ingen kommer vilse. Inte ens jag…

Sista anmälan till loppet är nu på söndag, 7 aug. Missa inte! 

 

4 Kommentarer

 • Svara
  Märta
  3 augusti, 2016 kl 20:42

  Åh det lät spännande, men jag blir mest sugan på mountainbikeorienteringen. Är ni med och roddar den också? Vågar man sig på den trots att man bara har orienterat lite lite på absolut nybörjarnivå?

  • Svara
   Fredrik
   4 augusti, 2016 kl 14:09

   MTB-orientering är kul och inte särskilt svårt i princip. Dvs, det går att hitta runt, men man väljer kanske inte den snabbaste vägen. I MTBO får man endast cykla på de stigar/vägar som är markerade på kartan. Där skiljer det sig från orienteringslöpningen. Stigar/vägar redovisas på kartan utifrån hur snabba och framkomliga de är. Se mer i inbjudan http://eventor.orientering.se/Documents/Event/28958/1/Inbjudan

   • Svara
    Märta
    4 augusti, 2016 kl 16:53

    Tack för svaret! Ja jag är ju inte ute efter att sätta några hastighetsrekord ändå, så att man inte hittar snabbaste vägen är ingen fara. Det låter roligt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.