Aktuellt

Piggelina provläser: nya SPRING

En av mina favorit-tidningar gick i graven och uppstod i annan skepnad. Vi pratar tidningen Spring. Efter konkursen i våras startades en Spring-klubb och det är endast genom att vara medlem där som man kan få tillgång till tidningen. Så spring inte till ICA nu. You won’t find it…

Fil 2016-08-26 11 57 04

Idag hittar jag första numret i brevlådan och jag tänkte ni kunde få hänga med på provläsningen. Here goes.

Tidningen är mindre i formatet än tidigare. Tryckt på tjockt papper som ger en lyxig känsla. Nästan som en liten bok i min hand. Jag tänker solstol, cappuccino och tidning. Vilken fredagsfeeling. Tidningen ser ut att lukta gott. Jag älskar lukten av papper. Kommer till och med ihåg hur leksakskatalogerna från 1979 luktade. Men skenet bedrar. Tidningen luktar skunk och jag lägger ifrån mig den medan jag klunkar i mig kaffet. Varför förstöra en god cappuccino?

Stänger näsborrarna och öppnar tidningen.  I sitt innehåll känner man lätt igen den gamla Spring. Reportage om intressanta löparprofiler blandas med rapporter från olika lopp, produkt-tester, kost och träningstips. Men först ett uppslag med lättsmälta korta notiser. Och en presentation av utvalda medlemmar och skribenter. Lite som uppvärmning. Intervjuerna med medlemmarna samt läsarbilder från instagram ger en  familjär stämningen. Det här tidningen för oss i gänget. Vi i vår klubb. En klubb som såklart alla är välkomna att vara med i.

I stort gillar jag premiärnumret. Jag kan fortfarande känna att det är mycket prestationer och lite sparsmakat med upplevelser. Jag saknar reportage från ett crazy lopp utomlands eller en fantastisk trail-löpningsvecka i svenska urskogen. En rolig utmaning på hemmaplan eller de bästa fikalöpningsrundorna. Lite mer av det jag efterlyste här.

Men i stort mycket nöjd. Den känns späckad och fylld till brädden. Det kommer ta ett tag att ploga igenom, men vad gör väl det när solstolen är ledig? Ska bara hitta näsklämman…

13 Kommentarer

 • Svara
  Annika
  26 augusti, 2016 kl 18:35

  Håller med! Bra reportage men ingen angenäm läsupplevelse pga lukten.

  • Svara
   Anna (orka mera)
   27 augusti, 2016 kl 16:03

   Nej den var verkligen läskig. Så jobbigt att hålla andan och läsa på samma gång. Jag är ju sämst på att göra två saker samtidigt :)

 • Svara
  Marina
  26 augusti, 2016 kl 21:37

  Jag tycker du ska arrangera trail-löpningsvecka i svenska urskogen och eller liknande. Jag är så dålig på att hitta ”evenemang” utöver vanliga lopp. Vill göra något lite lagom utmanande (utan massa vatten!), snäppet över vanligt lopp men inte Iron man direkt :D

 • Svara
  Joanna S
  27 augusti, 2016 kl 09:50

  Håller med Marina ovan! ? DU som är duktig arrangör kan väl ordna en lagom crazy traillöpningsvecka/helg i skogen!!
  (Säg till om du behöver hjälp) ?
  Precis hemkommen efter 5 fanastiskt magiska löpardagar i Kungsleden och har en sådan traillöpningsabstinens…!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   27 augusti, 2016 kl 16:04

   Låter som du borde ha massor av inspo i bagaget efter Kungsleden. Vi kanske skulle ro ihop något tillsammans? :)

  • Svara
   Marina
   27 augusti, 2016 kl 20:42

   Ja, helg skulle säkert räck. Man ska ju ha råd också ;)

 • Svara
  Mia
  27 augusti, 2016 kl 10:50

  Hoppas du hittade näsklämman och fick en extra trevlig stund :D

  • Svara
   Anna (orka mera)
   27 augusti, 2016 kl 16:05

   Jag vågade inte ens leta upp den. Barnen hade skämts ihjäl. De vill inte bli kända som kidsen som har en morsa som sitter med näsklämma på altanen…

 • Svara
  Pernilla
  29 augusti, 2016 kl 11:25

  Ha ha! Jag hänger med till urskogen??! Jag kommer ihåg att jag satt och luktade i mammas FEMINA, den luktade sååååå gott!! Jag tror att du behöver vara med i redaktionen på SPRING!??☀️

  • Svara
   Anna
   29 augusti, 2016 kl 12:41

   Hahaha, det är inte säkert att Spring själva är så övertygade om det. Fast då hade jag kunnat demonstrera för dem hur en riktigt god Femina/julklappskatalog luktar.

 • Svara
  Pernilla
  30 augusti, 2016 kl 07:10

  Jaaa, och bara den lukten liksom………………;)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.