Aktuellt

Strandpromenad goes löparmecka

Kroatien är sig väldigt olikt i slutet av juli jämfört med off season, när jag brukar vara här. Stränderna är sillapackade, flipflopsen fler än löparskorna och alla restauranger är öppna…


Dessutom är det 15 grader varmare, och den som vill springa utan att försmäkta, gör det med fördel tidigt på morgonen eller sent på kvällen.

Det sista alternativet lockar inte en morgonmänniska, och jag tycker synd om folket som joggar förbi när vi glassar på uteserveringen. Stackars tvångslöpare liksom. Som inte kan njuta av en semesterkväll…

På morgonen är läget annorlunda. Jag är taggad när jag går ut genom dörren och lämnar en tonårig dotter med en timmes extra skönhetssömn. Jag offrar ingenting, jag är ingen stackars tvångslöpare, jag bara förstår hur man njuter lite extra på semestern… Hur man skapar lite space i turisthavet.


På strandpromenaden mot Makarska finns inga turister i flip-flops klockan 06.45. Däremot ett helt gäng löpare i något slags härligt samförstånd över hur man bäst startar en semesterdag. Ser tröjor från Midnattsloppet och Team Nordic Trail och känner gemenskap. Njuter av att se det turkosa vattnet utan miljoner badande tyskar i en kaotisk trängsel. Älskar att snubbla fram på en helt folktom stenstrand.

Tolv kilometer senare öppnar jag dörren till vår jättelägenhet. Säger god morgon till dottern som yrvaket tittar upp och frågar:

– Ska du ut och springa nu?

När hon ser min svettiga panna inser hon att det är kört. Det är dags att vakna!

8 Kommentarer

 • Svara
  Nina
  24 juli, 2016 kl 16:35

  Väljer också lätt arla morgonlöpning eller långpromme på semestern. Särskilt i übervärme. Älsk på morgonluft och den sällsamma känsla som härbärgerar medan resten av världen svettas i lakanen ?

 • Svara
  Marie
  24 juli, 2016 kl 16:48

  Tycker det är för varmt att springa när det är över 30 grader. Powerwalkar istället och då gärna också på morgonen!
  Kvällen vill man njuta med annat! ?

 • Svara
  pernillabredolt
  24 juli, 2016 kl 20:15

  Semestermorgon löpning – magiskt! hade också gärna åkt till Kroatien men inte på högsäsongen, gillar inte när det är fullpackat med folk. Bättre på försäsongen i min smak.

 • Svara
  Ingmarie
  24 juli, 2016 kl 22:57

  vilket vatten! Du spradar väl? ;-)

 • Svara
  Märta
  24 juli, 2016 kl 23:04

  Perfekt start på semesterdagarna! Och fina bilder. Blir ju sugen på att åka dit.

 • Svara
  hopihopi
  25 juli, 2016 kl 10:15

  Det är bästa sättet att starta en semestermorgon, löpning! Dessutom får man ju hela stranden för sig själv och behöver inte trängas med alla turister :)

 • Svara
  Rund är också en form!
  25 juli, 2016 kl 11:56

  Njae, jag tvångslöper nog hellre…. ;-)

 • Svara
  Andreas
  25 juli, 2016 kl 19:28

  Sommarliv som ett proffs!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.