Aktuellt

Mitt smultronplejs 

Alltså jag älskar strandpromenader. Inte nödvändigtvis när de går genom turistorterna, men vägen mellan dem. När man springer med någon futtig meters avstånd till vattnet, kilometer efter kilometer.


 Jag älskar hela sträckningen mellan Brela och Makarska, det är en av mina smultronställen på jorden. Med det mest turkosa vatten på ena sidan och galet höga berg på den andra.  Här samsas jag med andra löpare varje morgon innan frukost. Semesterlöpare, fitnesslöpare, riktiga löpare. Och alla ser helt saliga ut. De kanske också bor på en åker till vardags. Med platta, blåsiga asfaltvägar som vardagsmat.

Morgonlöpningen må se annorlunda ut här. Men njutningen efteråt är densamma. Havregrynsgröt med paranötter, mosad banan och blåbär. Lika gott var man än befinner sig. Och ingår inte frukost tar man ju såklart med sig en halv resväska havregryn hemifrån. Är man gröt-taliban så är man…

6 Kommentarer

 • Svara
  Träningsblogga - Ida
  26 juli, 2016 kl 16:49

  Låter heeeelt underbart, faktiskt.

 • Svara
  Rund är också en form!
  26 juli, 2016 kl 18:21

  Haha! Känner mig som en kombo av terräng- och ultralöpare. Låååångsamt, njutningsfullt och gärna fika. Men glöm inte höjdmeterna! :-D

  • Svara
   Anna
   27 juli, 2016 kl 18:59

   Nej dom är viktiga. Men köp då ingen Garmin FR 630 för där får man inga höjdmeter hur mycket man än kämpar. Heltaskigt!

 • Svara
  Nina
  27 juli, 2016 kl 09:43

  Vill så innerligt gärna tillbaka till dendär strandpromenaden. Mellan Makarska och Tucepi går promenaden också, med vissa inslag av nudiststrand ;) Ohwell, fram med spargrisen känner jag!

  • Svara
   Anna
   27 juli, 2016 kl 19:00

   Ja vägen till Tucepi är underbar. Älskar terrängavsnittet däremellan. Och nakenbadare finns längs hela sträckan. Vet inte hur många rumpor jag har räknat till sen vi kom :)

 • Svara
  Mari
  27 juli, 2016 kl 17:59

  Ser riktigt härligt ut :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.