Löpning

Transportlöpning – pros and cons…

När man ska få in ett bord och tre flyttkartonger med loppisprylar går inte hela familjen in i bilen. En fick ta tåget och jag förpassade mig själv till löparskorna.  Och jag sörjde inte en enda gång på min väg mot Malmö.

Blåser bort på stranden


På Lomma Beach – inte en kotte!

Transportlöpning är guld. Det borde alla syssla med. Här är varför:

1. Löpningen får ett annat syfte än rent träningsmässigt: du ska ta dig till en punkt. För mig är det mycket mer spännande än att springa en runda. Speciellt om vägen är ny för mig och jag inte är stensäker på vägen.

2. Du får se andra vägar än dina standardrundor (om du inte transportlöper till jobbet varje dag förståss…)

3. Det kräver en lagom dos av förberedelser och logistik. Väskor som ska packas och kartor som ska kollas. Minst halva nöjet!

4. Det kan råka ligga en kaffebar vid sträckans slutpunkt…

Ful cappuccino...

Ful cappuccino…

Men ja. Det finns nackdelar också:

1. Har man motvind, har man motvind hela vägen…

2. Sträckan kan vara kortare än man tänkt så att man måste springa runt som en knäppgök i centrala Malmö, i jakten på de fina siffrorna…

2. Vätskeryggan kan ha läckt över hela bröstet så man ser jättesvettig ut när man glider in på kaffebaren.

3.  Man kan ha glömt en bh och och/eller torra strumpor

4. Kaffebaren kan ha helgpersonal som inte vet hur man gör en fin cappuccino…

12 Kommentarer

 • Svara
  Lovisa
  26 juni, 2016 kl 17:45

  Haha, rolig lista! Och jag håller med; transportlöpning är guld!

 • Svara
  Mari
  26 juni, 2016 kl 21:49

  Ja, transportlöpning. Älskar det :)

 • Svara
  Mia
  27 juni, 2016 kl 07:51

  ÄLSKAR transportlöpning – även min som tidigare främst gick till och från jobbet. Men att komma fram till jobbet helt nypiskad av regn och storm och känna sig som en nyponros. Mmmmm…

  • Svara
   Anna
   27 juni, 2016 kl 14:12

   Nyponros vet jag inte om jag känner mig som, vi har nog inte samma deodorant :)

 • Svara
  Marie
  27 juni, 2016 kl 08:33

  Helt underbart! Har aldrig hört ordet transportlöpning! ?
  Kanske får testa det en dag!!

  • Svara
   Anna
   27 juni, 2016 kl 14:13

   Det får du göra! Det bästa bästa!

 • Svara
  Rund är också en form!
  27 juni, 2016 kl 21:00

  Eller så är inte en läckande vätskerygga problemet, utan man FAKTISKT svettas jättemycket…. ;-) *harkel*

  • Svara
   Anna
   28 juni, 2016 kl 14:22

   Haha, nej de mängderna lyckas jag bara uppbringa på spinning. Jag såg helt duschad ut…. På magen! :)

 • Svara
  Lillian
  28 juni, 2016 kl 15:28

  Tycker transportlöpning är himla kul och något jag uppskattar mer och mer. Tyvärr får jag sällan till det. Typ om jag lämnar bilen på service och det händer inte ofta, tack och lov. Sedan skulle nog familjen bli bra trött på mig om jag skulle klämma in transportlöpningar hela tiden.

  • Svara
   Anna
   28 juni, 2016 kl 15:51

   Fast själva grejen med transportlöpning är att det tar så lite tid som möjligt från familjen. Tid när man ändå bara skulle sitta och uggla i en bil. De kommer att älska dig om du transportspringer! :)

 • Svara
  fjällstårsan
  28 juni, 2016 kl 17:21

  Perfekt tillfälle för att få tiden att räcka till. Och om man som jag bor på ett ställe där jag inte kan springa en runda utan helt enkelt får springa och vända… hatar de. Det är psykiskt knäckande, alltid jobbigt när jag just vänt. Därför älskar jag transportlöpning.

  • Svara
   Anna
   29 juni, 2016 kl 11:22

   Framochtillbakarundor är de värsta. Värre än vanliga rundor. Fast jag tycker det brukar kännas värst fram till vändning. Sen är man ju på hemgång :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.