Aktuellt

Råbar

Jag älskar bars gjorda på bra råvaror.  Slänger gärna ihop egna bollar med nötter, dadlar, blåbär och allehanda gottesaker jag hittar i min hemliga låda. Men ibland är det praktiskt att köpa. Och kul.

Fil 2016-06-20 15 11 47

Jag brukar gå loss fullständigt i bar-hyllan på Reco Market och kommer ofta hem med bra mycket mer bars än det samlade familjebehovet kräver. Så mycket för mycket att man måste ha tvångs-frossa när bästföredatum börjar närma sig. Och ingen är ledsen för det…

Favoriten  har länge varit Get Raw Toffee & Hazelnut men nu har jag gjort en ny upptäckt… Rå bar it is. Med de mest spännande smakkombinationerna.

Hittills har jag hunnit prova ”Lingon & pepparkaka” och den var fantastisk! Lite julfeeling så här innan midsommar.

Hallon, lakrits och salt var också en höjdare även fast jag till vardags inte är ett lakrits-fan. Men kombon med hallon är liksom högstadienostalgi. De där röd/svarta klubborna man köpte på rasten i sjuan….

Nu väntar jag på en bra anledning att tugga i mig Havtorn, chili och vanilj som också låter galet spännande. Gissar att den får hänga med på helgens långpass med midsommarkrans.

Vilken är din favoritbar? (och nu inser jag att jag kan få roliga svar i form av spännande inneställen i Stockholm…)

4 Kommentarer

 • Svara
  Märta
  21 juni, 2016 kl 22:11

  Jag gillar raw bite spicy lime. Gillar inte när det blir för sötsliskigt, och barer är ofta rätt söta. Oj vad nyttig jag lät nu då…

  • Svara
   Anna
   22 juni, 2016 kl 10:17

   VIll inte heller ha sötsliskigt. Jättekänslig för det. Har inget med nyttighet att göra utan en smakpreferens. Jag var den enda ungen i hela norrland som aldrig ville ha saft eller läsk. Fixar inte sött utan fett. Kombon är dock inga problem :)

 • Svara
  Mia
  22 juni, 2016 kl 10:40

  Jag gillar bara giftiga bars med alldeles för lång innehållsförteckning. Så jag tänker inte berätta vilken, eftersom jag inte vill förgifta folk…

  • Svara
   Anna
   22 juni, 2016 kl 14:16

   Nu blev jag jättenyfiken! Kan trösta dig med att jag också älskar visst gift. Som delicatobollar. GÅR inte att baka lika goda, hur hemmagjorda de än är :)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.