Aktuellt

Drömstart…

Idag är en dag som började i kaos och fortsatte i vardagslyx.

Fil 2016-05-27 13 08 12

Vaknar av att vår robotgräsklippare Rune kör in i husväggen. Rune är som ett husdjur, liksom söt där han puttrar omkring. Man kan prata med honom och bara sitta (STÅ var det ja…) och titta på när han jobbar. Han är årets bästa investering. Därför förlåter jag honom  trots att han väckt mig en halvtimme för tidigt.

När jag ska gå hemifrån har jag försnillat både telefonen, skalet med inpasseringskortet och nyckelknippan. Eftersom Rune inte jobbar inomhus är det inte jättestädat här. Saker går inte att finna under förra veckans ouppackade väskor, löparskor och hårborstar. Lånar vilt bland barnens nycklar och lyckas komma iväg i tid för att hinna till mina morgonpass. Känner mig grymt ofokuserad efter att ha velat hela morgonen om vilken kaka Fredrik ska köpa med sig hem till eftermiddagsfikat. Hur väljer man liksom mellan en croissant och en … croissant?!

I yogasalen blir det inte många rätt. Yogamattan är inlåst i personalrummet och jag får hålla tillgodo med en halkig och (av svett) mindre godluktande variant. Jag snubblar på orden. Blandar ihop hälar och knän. Gör solhälsning B när det ska vara A och önskar att jag vore någon annanstans. Långt bort från det där gigantiska spindelnätet som uppenbarar sig precis framför mig…

Den efterföljande Tabatan blir en blodig historia. Någon har vridit på kranen och näsblodet är ett faktum. Känner mig sådär fräsch. Som tur var slutar flödet nästan direkt och jag kan fortsätta mina övningar. Övningar som jag måste ha hittat på i ett ögonblick av träningsabstinens. Det blir en tuff historia men känslan är underbar efteråt.

Så underbar att jag beslutar mig för lite fredagslyx och spontanhoppar på tåget till Lund med träningskläderna på. Sätter mig i solen med en cappuccino och studerar människor. Missar några tåg hem för att få chansen att sitta lite till. Ibland är det de där små tillfällena som gör livet så skönt. Och att kunna hitta njutningen i de små grejerna gör ju att man kan lyxa så mycket oftare.  Ok, cappuccinon blir lite dyr om man ska räkna med tågbiljetten, men i jämförelse med de stora äventyren är det värsta kapet. Dessutom fixar ju Rune gräset under tiden!

Hur lyxar du i det lilla?

15 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  27 maj, 2016 kl 14:09

  Lyx för mig handlar just nu nästan enbart om att flexa ut tidigt och göra precis vad jag vill :D Fast i helgen ska jag lyxa i det lilla med att ha barnvakt och uppleva både sambogym och datenight (hamburgerfrossa!) med Ola.

  • Svara
   Anna
   29 maj, 2016 kl 06:45

   Alltså det där lät som lyx i min smak! Vi lyckas också alltid träna när vi blir barnlediga :)

 • Svara
  Rund är också en form!
  27 maj, 2016 kl 19:29

  Lyx idag var att mina föräldrar kunde hämta barnen och jag kunde strosa runt i affären (egentid. typ)… slapp stressa hem. :-D

  • Svara
   Anna
   29 maj, 2016 kl 06:46

   Att inte stressa hem och ha tider att passa är den högsta graden av frihet och lyx! Njut!

 • Svara
  Mari
  27 maj, 2016 kl 19:32

  Lyxen idag var att jag sprang ihop 15 km när kroppen innan dess kändes mer död än levande. :)

  • Svara
   Anna
   29 maj, 2016 kl 06:46

   Älskar när kroppen levererar fast man inte väntar sig det! Lyxigt som attan!

 • Svara
  bureborn
  27 maj, 2016 kl 21:02

  Som du – med fika! Bästa lilla vardagslyxen ever! Det är tur att jag har en bra bit till bra caféer från jobbet annars skulle det sätta sig kring midjan. För jag vill så görna ha något att knapra på till den där cappuccinon…

  • Svara
   Anna
   29 maj, 2016 kl 06:47

   En croissant till cappuccinon, då snackar vi lyxlyx :)

 • Svara
  Ingmarie
  27 maj, 2016 kl 21:48

  Köper en stor kaffe på Pressbyrån!

  • Svara
   Anna
   29 maj, 2016 kl 06:48

   Kaffet är jag med på. Fast inte pressbyrån :)

 • Svara
  Lillian
  27 maj, 2016 kl 22:00

  Jösses vilket kaos! :-) Skönt att dagen blev lite bättre efter ett tag. Man blir ju alldeles vimmelkantig efter en sådan omgång.

 • Svara
  Cecilia
  28 maj, 2016 kl 08:18

  Lyxen idag var gottepåsen som jag köpte på vägen hem, hade den i cykelkorgen och åt medans jag trampade på hela vägen hem! Lite extra var att jag stod på jobbet och planerade att köpa den, den var jag absolut värd!!!

  • Svara
   Anna
   29 maj, 2016 kl 06:49

   Ja man vågar liksom inte tänka på hur det ska fortsätta. Det var därför jag valde cappuccinon framför en cykelrunda. Jag hade ju stått på öronen big time om jag satt mig på en sadel!

 • Svara
  Pernilla
  28 maj, 2016 kl 17:22

  Jag fredagslyxade med att kompa ut vid 13 tiden, springa 2 mil för att sedan duka fram lite skumpa och tilltugg och bjuda mina arbetskollegor på?

  • Svara
   Anna
   29 maj, 2016 kl 06:49

   DET kallas lyx. Både för dig och kollegorna. Jag borde börja på ditt jobb :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.