Aktuellt

Resultat

Jag har tränat lite annorlunda senaste tiden. Infört nya traditioner som gjort träningen lite mer varierad. Vad gäller löpningen är det Tisdagsintervaller och Torsdagslångpass med cappuccino som är de nya svarta. Två spännande inslag att längta efter. Eller frukta. 

crosscage

Jag har fått till mycket mer träning för överkroppen. Varje vecka plågar jag mina stackars axlar i ett härligt crosscage-pass, ett body pump i ottan, och ett svettigt fredags-tabata. Pass som även innehåller en hel del bra styrka för löparmusklerna.

Och jag märker resultat på alla plan. Jag chockar traktorn i mig genom att orka hålla tänkt fart på intervallerna. Jag kan springa 30 km och känna mig oberörd, kanske till och med lite pigg på slutet när kaffet är nära.

Jag närmar mig världsrekordet i antal köpta cappuccino på Lunds kaffebarer…

Mina spaghetti-armar känns lite mindre spaghetti och i stunder av lycka förivras jag att tro att jag är Karl Alfred.  I dag var jag EN axelpress från att klara hela axellåten på bodypumpen, med en vikt som länge varit på tok för tung. Det är nära och jag känner pepp. Jag älskar känslan.

Variation is da shit. Roligt med omväxling och roligt med nya resultat. För som någon klok sa:

Om du gör som du alltid har gjort får du de resultat du alltid har fått. 

Har du provat något nytt på sistone?

26 Kommentarer

 • Svara
  Anna
  17 februari, 2016 kl 16:24

  Jag tränade några pass med pt, något jag aldrig gjort tidigare. Helt plötsligt har jag en helt ny övningsbank och överraskar mig själv med min kreativitet på gymmet?

  • Svara
   Anna
   18 februari, 2016 kl 13:17

   Underbart med ny inspo! Så lät att fastna i gamla hjulspår. Ibland behöver man någon som kommer med nya idéer och hjälper en att tänka nytt.

 • Svara
  Kari
  17 februari, 2016 kl 18:21

  Jag springer skitmycket men blir bara långsammare och långsammare. Varför kan inte jag ha en sån där kropp som faktiskt blir bättre av träning? Livet är så orättvist!

  • Svara
   Anna
   18 februari, 2016 kl 13:19

   Sådär känner jag också ibland. Att jag liksom bara blir långsammare. Ofta är det i samband med att jag kör väldigt mycket myslöpning. I långsamt sällskap eller i natur som omöjliggör snabba ben. Så fort jag får till några fartigare pass på asfalt, eller lite intervaller, brukar jag känna mig lite rappare. Hoppas det släpper för dig :)

 • Svara
  Träningsblogga-Ida
  17 februari, 2016 kl 18:27

  Så bra skrivet! Blev mycket träningspepp av att läsa detta!

 • Svara
  Nina
  17 februari, 2016 kl 18:39

  Låter bäst!

 • Svara
  Charlotta Sofia springer o trimmar
  17 februari, 2016 kl 20:38

  Väldigt peppigt att läsa! Blir så pass inspirerad att jag funderar på att gå och lyfta något, typ mannen kanske? :-D

  • Svara
   Anna
   18 februari, 2016 kl 13:20

   Haha, akta mannen. Han kanske stämmer mig om du råkar tappa honom i golvet…

 • Svara
  pernillabredolt
  17 februari, 2016 kl 21:39

  Njae, håller ju på med mitt Vasaloppsprojekt så visst blir det nytt med längre och MER skidpass. Typ staka 50 varv runt stadion. Inte så himla skoj alla dagar men billig terapi iaf :)

  • Svara
   Anna
   18 februari, 2016 kl 13:21

   Staka 50 varv runt stadion låter som det kan bygga pannben! Bra jobbat :)

 • Svara
  Rund är också en form!
  17 februari, 2016 kl 21:48

  Cykel! Riktigt roligt!
  Fast jag måste ju skaffa en riktig cykel. Att sitta inne på gymmet är ju sådär kul… ;-)

  • Svara
   Anna
   18 februari, 2016 kl 13:22

   Klart du ska ha en riktig cykel. Så du kan komma ut och njuta av vårvärmen som alldeles snart står för dörren! (hoppas jag…) Finns inget bättre substitut när inte löpningen funkar riktigt som man vill!

 • Svara
  Mia
  17 februari, 2016 kl 21:51

  Men JA! Exakt så :) Och den där känslan av att börja känna sig stark i överkroppen. Trodde aldrig jag skulle komma dit, men nu vette sjutton om jag inte är lite stark i alla fall. Bra jobbat Anna!

  • Svara
   Anna
   18 februari, 2016 kl 13:22

   Grymt! Lite stark är cool att vara! Keep up the good work!

 • Svara
  Ingmarie
  18 februari, 2016 kl 04:55

  Precis! Jag kör alla typer av yoga, köttar rumpa (den måste VAKNA!) och mer rygg. Även mer spänst. Försöker vila mer men just den grenen är knepig…

  • Svara
   Anna
   18 februari, 2016 kl 13:23

   Den svåraste av alla grenar :)

 • Svara
  Pernilla
  18 februari, 2016 kl 07:05

  Jag tränar också mer styrka och core och spinning nu för tiden! Och det känns kanonbra i kroppen!! Det enda som känns jobbigt är att mina mil som jag tidigare knarkat i veckan blir mindre i antal, men det börjar jag komma över ;) . Jag har en ambition att även få in lite yoga i denna stela kropp men har svårt att pressa in det……

  • Svara
   Anna
   18 februari, 2016 kl 13:24

   Ja yoga gör verkligen underverk för stela löparben. Och en god styrka i axlarna med för den delen! Pressa på :)

 • Svara
  bureborn
  18 februari, 2016 kl 08:23

  Visst är det härligt att plötsligt (nåja) upptäcka att man fått en ”ny” muskel! Jag har tydligen triceps ändå. Trodde jag inte. Men lite stakning på skidor bevisar motsatsen.

  • Svara
   Anna
   18 februari, 2016 kl 13:24

   Nya muskelupptäckter är det roligaste roliga! Själva lönen för mödan liksom!

 • Svara
  Lina
  18 februari, 2016 kl 12:39

  Härligt! Älskar variation :)

 • Svara
  Hanna
  18 februari, 2016 kl 21:03

  Jag har blivit intresserad av plyometrisk träning, men jag kan typ bara en enda övning: hoppa ner från lagom höjd och sedan direkt upp (minimal markkontakt och maximal höjd eftersträvas). Annars har jag börjat träna gymnastik (volter och sådant) efter 18 års uppehåll. Det kräver lite andra muskler än man är van vid, så min övriga träning får anpassas för att backa upp detta nygamla intresse.

  • Svara
   Anna
   19 februari, 2016 kl 11:56

   Åh vad mycket spännande! Volter verkar galet komplicerat. Själv hade jag varit överlycklig för ett handstående! Spänst är också kul, keep up the good work!

 • Svara
  Mari
  18 februari, 2016 kl 21:07

  Mm.. variation. Älskart :)

 • Svara
  Tanja
  20 februari, 2016 kl 14:47

  Jag gick med i en underbar PT grupp så det blir en ny typs träning varje fredag. Och upptäckt av nya sjuka muskler varje lördag. Men resultaten kommer också, småningom ?

 • Svara
  Sarah Jaxell
  21 februari, 2016 kl 21:49

  Jag testar på det som jag inte kan. Just nu mest på gymmet. Det innebär hänga ovanligt länge, dra mig bröst till stång fr hängande, sikta med magen mot låren, brygga. Sådant som jag inte har något svar på varför jag gör det. Jag vill bara testa helt enkelt. :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.