Aktuellt

Saucony EVERUN–för en skönare löpkänsla

Man kan inte få för många löparskor och nu har jag fått en ny gobit i min ägo. Det är Sauconys Triumph ISO 2 som jag fått äran att testa och utvärdera. Skon har fått en ny sula med den senaste teknologin EVERUN, som ska optimera fotnedsättningen, ge effektivare stötdämpning och bidra till en skönare löpkänsla.

IMG_0411

Jag har aldrig sprungit i Saucony tidigare och är nyfiken inför uppdraget. Bara åsynen av skokartongen gör mig glad. Det här kan inte bli fel!

IMG_0408
Finaste skokartongen!

Sticker i fötterna och känslan är snarare mockasin än löparsko. Det här är skon jag hade kunnat ha på mig hela dagen. Snygg är den dessutom vilket såklart är ett plus i kanten.

Men det är alltså sulan som är ny, inte skomodellen. Så här förklarar Saucony själva sin skosule-innovation:

“Teknologin innebär en helt ny konstruktion av sulan i löparskor där man lägger det mest stötdämpande materialet i en toppsula direkt under fotsulan, till skillnad från att traditionellt vara inbyggt eller utblandat i mellansulan. Detta innebär att löpare som bär skor med toppsula får det mest stötdämpande materialet närmast foten, vilket gör att toppsulan fomar sig efter foten och bättre fördelar trycket jämt över hela foten. Det nya materialet ger löparen 83% energiåtergivning vid frånskjutet”

Saucony everun

Snörar åt och ger mig iväg. Skon känns lättare än den ser ut och jag upplever precis som utlovat ett visst tjong i steget, samtidigt som jag landar mjukt och ombonat.  Två egenskaper som brukar vara luriga att sammanföra i en och samma sko, men som jag tycker Saucony lyckats bra med.

Tassar vidare på lätta steg. Känner kontakten med underlaget och njuter av drivet framåt. Landar mjukt som på bomull. Kan bara älska mockasin-feelingen. Den här skon kommer definitivt att få följa med på långpassen framöver!

Detta inlägg är skrivet i samarbete med Saucony.

8 Kommentarer

 • Svara
  Mari
  9 december, 2015 kl 10:18

  Oh, spännande :) Snygga också.

 • Svara
  Från gravid 17 åring till 33 år och 10 barnsmamma
  9 december, 2015 kl 10:54

  Snygga dom var :-D
  Med vänlig hälsning Camilla
  http://www.minstorafamilj.se

 • Svara
  Annelie
  9 december, 2015 kl 17:55

  Det låter som en bra sko! Jag behöver nya och dom låter ju extra ryggvänliga med stötdämpningen. Hur landar du? Häl/tå/mitt emellan?
  Jag har idag lyckats va på gymmet och sedan jogga/lufsa i skogen . Har problem med ryggen men är så otroligt mycket bättre. Nu hoppas jag den håller för mer jogging så jag kanske tom kan springa sen. :-)

  • Svara
   Anna
   9 december, 2015 kl 20:30

   Jag landar på framfoten. Prova gärna ut i affären så du får en sko som passar din fot. Den här sulan finns på olika modeller av sauconys skor.

 • Svara
  Fanny
  9 december, 2015 kl 22:20

  Låter väldigt sköna! Vet du ungefär vad de kostar och var man kan köpa dom? :)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   10 december, 2015 kl 11:24

   Just den här modellen kostar 1800 kr. Finns andra modeller med samma sula till andra priser. Guide kostar 1600. Finns på Löplabbet, Runners store, Intersport, Team sportia och Sportamore, bland annat.

 • Svara
  Ingmarie
  9 december, 2015 kl 23:03

  Och inga sömmar som kan klämma! Kanske en sko t.o.m mina fossingar kan gilla? :-)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.