Aktuellt

Morgonpump

På onsdagarna tränar jag Body Pump innan jag ens hunnit vakna. Klockan 06.45 fattar jag stången och sparkar igång kroppen. Och även om jag alltid har lite lätt ångest på tisdagkvällen så är det helt fantastiskt när jag väl är på plats.

Det är alltid samma tappra gäng på morgonpassen.  Vi till och med småpratar sådär helt osvenskt, bara för att vi känner någon slags vi-som-är-uppe-i-ottan-varje vecka-gemenskap. Alla ser lite morgonrufsiga ut och den där trötta feelingen innan start går liksom att ta på.

Alla har sin egen plats i salen. Jag står till höger om instruktören, längst fram.  I spegeln ser jag tjejen som alltid ler. Speciellt i rygglåten. Jag tror hon älskar den. Det gör jag med. När jag behöver extra kraft sneglar jag bak och blir glad av hennes leende.

Instruktören försöker peppa oss och frågar om vi sover? Inget svar. Vi är i morgondvala. All energi går åt att lyfta stång. Men DEN energin finns trots den tidiga timmen. Känner mig stark. Tror tamejtusan jag börjar se en liten (med betoning på liten) muskel på axeln också. Kanske finns det hopp ändå.

Klockan 13.53 burrar det fortfarande i armarna. Älska morgonträning!

9 Kommentarer

 • Svara
  Träningsblogga-Ida
  25 november, 2015 kl 17:14

  Gud så duktigt! Skulle aldrig orka så tidigt på dagen… För att inte tala då om hur tidigt man måste vakna bara för att ta sig till gymmet! MY GOD. Colour me impressed.

  • Svara
   Anna
   25 november, 2015 kl 18:43

   Jag måste ju dessutom ha tid att laga och andaktsfullt äta min morgongröt. Så 05.30 fick det bli…

 • Svara
  Viveca
  25 november, 2015 kl 17:54

  Hur i all sin dar kan du hinna duscha och ta tåget 8:10?

  • Svara
   Anna
   25 november, 2015 kl 19:20

   Duscha? :) Jag är snabb som blixten. Duschar innan och raggarduschar efter. Mina kollegor är vana och jag sitter i eget rum. Undrar varför… :)

 • Svara
  Lina
  25 november, 2015 kl 18:53

  Älskar morgonträning!!! Mån och tors morgon 6.30 hoppar jag i vattnet och kroppen vaknar till liv! :) lite kallt till en början men sen är det ljuvligt!

  Hihi kollade faktiskt efter pyjamas med cyklar på eller något annat tri-fint :) får spana vidare!

 • Svara
  Lotta
  26 november, 2015 kl 19:20

  Nä, usch och fy för morgonträning.. ;) Att behöva gå upp extra supertidigt för att hinna äta frukost så att en orkar att träna dessutom, Verkligen inte min grej.

 • Svara
  Kicki
  28 november, 2015 kl 18:12

  Var det #96? Den releasen och helst axellåten är GRYM! ?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.