Aktuellt

Kul i bur!

Att springa fem mil är typ som en förlossning. Man hinner bara över mållinjen innan man glömmer att det var jobbigt. Redan igår kändes kroppen fit for fight igen och nu längtar jag ihjäl mig efter lite löpning. Men av förnuftighetsskäl tränar jag annat. Vid 42 år fyllda är jag gammal och vis…

Fil 2015-11-02 15 10 38

Därför chockade jag måndagskroppen med lite crosscage. Crosscage är en enda stor lekstuga och man blir lycklig av att se alla möjligheter den rymmer. Alla möjligheter att döda axlar that is. Bli stark norr om naveln.

Idag blev det roade jag mig med:

Armgång.
Jag körde varianten “förberedande armgång”, dvs hänga i en stång. Det finns inte att jag släpper ena handen. Jag ramlar ner och dör då! Eller så lossnar armen.

Boxjumps

Då två av fyra deltagare hade kraschat i denna övningen och fått djupa sår blev det lite antiklimax i den delen av buren. Det var kanske inte bästa reklamen för övningen…  Fegade lite och gick upp och ner på lådan med vikt på axlarna. Inte hälften så kul, men akuten är inte heller så kul. Benskydd nästa gång kanske…

Dips
Jag känner mig überstark när jag gör dips på stepbräda. I en sån här ställning är jag hyperklen. Fick fuska med gummiband…

Typ mountainclimbers fast med saxade ben i sidled istället för fram/bak
Här snackar vi hemmaarenan. Outtröttlig. Spexade till det med lite axelhopp på slutet så att instruktören undrade vad jag sysslade med. Ville ju bara bli lite trött…

Kasta 6 kg boll på vägg högt upp
Älskar att kasta saker. Känns funktionellt och kraftfullt. Måste vara så det känns att vara kändis och kasta ut tv-apparater från hotellrummet…  De borde testa crosscage istället!

Snakerope.
Älskar och hatar. Så överjobbigt att det inte går efter ett tag. Men coolt och hard core.

TRX-rodd
Gillar. Överkomligt, enkelt men jobbigt!

Ryggliggande bensänkningar (mage)
Favoritmagövning. Så slipper man crunches. (Jag är inte byggd för sånna, kan inte runda ländryggen! )

Burpees
Här känner jag mig hemma! Älskar vinden i håret!

Chins
Jo tjena. Funkar med gummiband, även om det känns lite fusk. Men vad fasen, jag orkar ju inte ens jobba excentriskt annars…

Björngång
Har jag sagt att jag älskar att leka djur? Krokodilgång är en favorit. Groddhopp, kaninhopp, puman…

Kettlebellsvingar
Den kettlebellövning jag gillar allra mest. Där har jag liksom kulan under kontroll…

Kul i bur alltså! Vilken av övningarna hade du gillat bäst?

12 Kommentarer

 • Svara
  Johanna
  2 november, 2015 kl 17:10

  Har PRECIS samma med chins! Klarar inte ens excentriskt utan gummiband och jag fattar inte ens riktigt varför, för jag är ganska stark i latsdrag t.ex. Däremot fixar jag armgång av någon anledning, trots att jag inte är i närheten av att kunna stå på händer (tycker att det borde ha något med varann att göra, armar axlar sådär).

  • Svara
   Anna (orka mera)
   3 november, 2015 kl 13:07

   Coolt med armgången. Jag tror det är grymt mycket teknik, att liksom komma i svängning. Och att inte känna efter så noga. Så man inte hinner upptäcka känslan av armar som lossnar från axlar….

 • Svara
  Ingmarie
  2 november, 2015 kl 22:17

  Gött pass! Förutom boxjump hade jag varit med på allt. :-D

  • Svara
   Anna
   3 november, 2015 kl 13:09

   What? Vill du inte ha hål i benet som jag? :)

 • Svara
  Emmi - explorista.se
  2 november, 2015 kl 23:36

  Roligt det ser ut! Själv är jag lite för dålig på att testa sånt där, crosscage och funktionell träning – hänger mest fast vid fria vikterna och samma övningar som jag brukar göra. Tack för inspiration!

  • Svara
   Anna
   3 november, 2015 kl 13:10

   Lätt att fastna vid sina rutiner. Jag önskar att jag kunde fastna lite vid fria vikterna…

 • Svara
  Nina
  3 november, 2015 kl 10:54

  Jag hade nog gillat buren helt klart! Gillar ju alla former av crossträning, så länge tidsmomentet inte är med -anser att det är från h-vetet!-, därför är inte crossfit min grej – men använder mej gärna av upplägg och övningar. Bra allround och bygger bra grund!

  • Svara
   Anna
   3 november, 2015 kl 13:11

   Nej gillar inte heller tidshetsen. Vill jobba med kontroll! När jag tidshetsade senast hamnade jag på akuten med ett boxjump-jack i benet…

 • Svara
  mari
  3 november, 2015 kl 17:17

  Oh, en lekpark för vuxna =)

 • Svara
  Märta
  3 november, 2015 kl 22:08

  Uuuh boxjump är jag livrädd för. Ser framför mig hur jag inte når ända upp, faller framåt och stupar handlöst i golvet på andra sidan…
  Men gärna öva på chins. Med assistans. Har inte en suck annars, men det är en sjukt skön övning om man får lite hjälp :-)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   4 november, 2015 kl 12:48

   Jag stupade handlöst på samma sida och klarade näsan i alla fall. Inbillar mig att det hade gjort ondare än hålet i benet…

   • Svara
    Märta
    4 november, 2015 kl 21:51

    Ja verkligen.Och hålet i benet går att dölja något lättare än en knäckt näsa :-S

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.