Aktuellt

Kristianstad trail 2015 – race report

Årets hittills kallaste dag. Det snöar i bilen på vägen mot Kristianstad och när vi går mot starten ryker det ur munnen på mig. En typiskt bra dag att inviga nya vinterkläder!

Jag har dåliga minnen av loppet från förra året. Stressen av att stoppa upp människor som är snabbare i tekniska partier. Felspringningar och uteblivna vätskekontroller. Därför är förväntningarna låga och det är kanske det som gör dagen så fantastisk som den blev.

Fil 2015-11-21 15 25 17

Startar långt bak för att slippa bli omsprungen av teknikexperterna. Första kilometern går ganska fort och innan vi passerar två kilometer har jag lyckats trampa ordentligt snett och stukat till högerfoten. Vet att jag kan springa på stukade fötter. Att det blir värre sen behöver jag inte tänka på nu. Blir omsprungen av några medan jag står och hoppar av smärta, sen ansluter jag till ett gäng som jag håller samman med resten av loppet. I de lättlöpta partierna springer de lite för sakta men jag bemödar mig inte med att springa om. Vet att de ändå kommer förbi mig när det börjar trixa till.

Håller träningsfart och hinner verkligen njuta av naturen. Andningen är lugn, luften frisk. Vi springer på barr, löv, grenar och grus, men bäst av allt är den illgröna mossan. Som att springa i en sagoskog. Tassa fram på en bädd av bomull.

När tre kilometer återstår blir jag sugen på lite puls. Lägger mig längst fram i ledet och drar upp farten lite. Det är en underbar känsla att känna sig pigg i slutet av ett lopp. När jag passerar skylten med “berg och dalbana” skrattar jag bara och taggar till av utmaningen. Lyckas trycka på i uppförsbackarna och känner mig stark.

Målrakan är en uppförsbacke. I vanliga fall hade jag tyckt det var elakt, nu tycker jag bara det är kul. Hör hejaklacken ropa “HEJA JENNY”. Eftersom jag tror mig veta att jag inte heter Jenny förstår jag att jag har en tjej precis bakom mig. För första gången i mitt liv har jag en spurt att plocka fram. I uppförsbacke.

I högtalaren hör jag:

Här kommer Anna Nystedt från piggelina.se. Hon ser PIGG ut.

Som omväxling är det inte skenet som bedrar. Jag känner mig pigg. Och glad. Banan var helt fantastisk och jag har upplevt den på bästa sätt.  Nu gör det lite ont att gå på högerfoten, men det får det vara värt.

11 Kommentarer

 • Svara
  Rund är också en form!
  21 november, 2015 kl 17:29

  Bästa känslan att kunna spurta in i mål! Bra upplägg! *lite avis* ;-)
  Kram M

  • Svara
   Anna
   22 november, 2015 kl 17:13

   En helt ny upplevelse! Har aldrig någonsin haft en spurt över förut! Jättekul var det att upptäcka att benen svarade!

 • Svara
  hopihopi
  21 november, 2015 kl 19:47

  Grattis till ett bra lopp!

 • Svara
  Ingmarie
  21 november, 2015 kl 23:08

  Härligt! Krya nu på foten!

  • Svara
   Anna
   22 november, 2015 kl 17:13

   Jag testade den idag. Den var ganska snäll och medgörlig!

 • Svara
  Ida
  22 november, 2015 kl 05:44

  Vilket fantastiskt lopp. Älskar sådan terräng. Hoppas foten är bra snart igen!!!

  • Svara
   Anna
   22 november, 2015 kl 17:14

   Mossa är underbart! Foten funkade idag. Kunde inte hålla mig inne när vi äntligen fick snö! Den kändes förståss men inte farligt alls. Älska gott läkkött!

 • Svara
  Marina
  22 november, 2015 kl 10:04

  Jag sprang ”bara” 5 km men även den banan var bra och fin. Jag var rejält slut i låren efter ett antal backar, kom på fel sida om dynghålet på slutet och såg ingen annan utväg än att ta ett kliv rakt ner i vattnet för att komma över på andra sidan igen. Trots sega lår kändes det som att jag spurtade ganska bra i upploppsbacken :). Nöjd! (även jag trampade fel och har en stel fot idag men men…)

  • Svara
   Anna
   22 november, 2015 kl 17:15

   Typiskt på foten. Hoppas den känns bra snart igen!

 • Svara
  Mari
  22 november, 2015 kl 15:24

  bra jobbat :)

 • Svara
  Mia
  23 november, 2015 kl 09:34

  Vilket fint race! Hoppas foten samlar sig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.