Tävlingar

Markusloppet 2015 – dubbel vinst!

Det finns en tjusning med lopp som man kan komma till 28 minuter innan start och ändå hinna med toakön. För att den bara är en person lång…

wpid-dsc_0292.jpg

Klockan 9.30 släpps vi iväg efter en kort genomgång av banan. Jag har egentligen inget mål förutom att njuta av en hel dag i skogen och en halv dag vid fikabordet, efter 26 km. Jag är inställd på att få springa stora delar själv och så blir det.

wpid-dsc_0298.jpg

Vi springer ganska samlat första fem kilometerna men sedan börjar fältet spricka upp. Jag är inte på prathumör idag och går ganska tidigt in i min egen bubbla. Tjuvlyssnar på andra och är nöjd med det. Benen går lätt men jag håller igen lite för att spara krut till bergsmassiven som väntar…

Den tyngsta biten är fram till 20 km då jag börjar nerräkningen mot fikat. När jag närmar mig vändpunkten möter jag de personer som ligger först. De som kanske ätit upp allt fika… Inser att jag inte möter en enda tjej vilket borde betyda att jag är först. Plötsligt blir det svårt att ta den där evighetslånga fikapausen. Jag har ju aldrig vunnit ett lopp. Det hade varit en mäktig känsla. Dessutom står ett par löparskor på spel. DET är ju aldrig fel…

IMG_0797

Slänger i mig lite fika och fyller på vätskeryggan. Sen vågar jag inte slösa mer tid utan börjar jag gå tillbaka samtidigt som jag äter min medhavda hönökaka med skinkost. Alltså ärligt, det finns ingen godare långdistansmat!

Vägen tillbaka springer jag helt själv. Med min skumpande vätskerygga som jag glömt suga luften ur. Det blir ett meditativt ljud och jag går in i min egen värld. Inte så långt efter vändpunkten möter jag två tjejer. Bedömer att de är ca 5-10 minuter bakom. Det tappar jag fort om kroppsdelarna börjar protestera. Tänker att den där vinsten är i fara men gör inget speciellt åt det. Tuffar vidare i mitt traktortempo.

Vänder om med jämna mellanrum men det verkar lugnt. Ändå kan jag inte släppa tanken på att de ska komma med full kraft och bara glida förbi. Inte förrän det återstår 1 km känner jag mig lugn.

Sista kilometern börjar jag tänka på seger-gester. Sälen är inget bra, jag kommer aldrig upp från marken igen. Armen i skyn, ja kanske. Segertecknet känns lite mainstream. Hoppa! det hade varit coolt, men tänk om jag bryter benen.

När jag närmar mig mål söker jag efter mål-banderollen som fanns förra gången jag sprang. Den är tydligen SÅ 2010 och finns inte nu. Jag hittar liksom inte målet och all mitt fokus går åt för att leta upp mållinjen, diskret kamouflerad i gruset. Glömmer min segergest och får inga coola målfoton. Som vanligt.

Fast det hade jag ändå inte fått. För familjen fanns inte på plats. Jag hade sagt att jag skulle komma klockan 15.30 men kom 14.30. Antar att jag får skylla mig själv…

För första platsen vann jag alltså ett par löparskor.

Tävlingen BÄSTA NUMMERLAPP vann jag också. Pris: ett par löparskor.

IMG_0796Loppets snyggaste nummerlapp! Han klär i mustach Markus…

Någon som har en skohylla att donera?

 

32 Kommentarer

 • Svara
  minatraningstajts
  31 oktober, 2015 kl 23:00

  Haha! Älskar din grava felrökning. Vilken jäkla grej att vara först! Stort grattis till det.

  • Svara
   Anna
   1 november, 2015 kl 20:40

   hihi felrökning. Undrar om det finns rätt-rökning? :) Men jag måste nog lära mig räkna. Det är ju kul med support på målrakan!

 • Svara
  minatraningstajts
  31 oktober, 2015 kl 23:00

  Mjau. Menar förstår felräkning! *puh*

 • Svara
  Mia
  1 november, 2015 kl 06:59

  Grattis Anna till ett väl genomfört lopp! Och till två par löparskor! Jag fintade min familj med en timme på Skogsmaran förra året. Ola blv lite sur för han ville så gärna heja :) Och sugen blir jag på långpass till skogs minsann…

  • Svara
   Anna
   1 november, 2015 kl 20:41

   Långpass till skogs är aldrig fel. Har redan börjat klia i löparbenen!

 • Svara
  pernillabredolt
  1 november, 2015 kl 08:52

  Dubbelgrattis!!

 • Svara
  Kicki
  1 november, 2015 kl 10:26

  Stort grattis! Två nya springskor är ju bästa vinsten!

 • Svara
  hopihopi
  1 november, 2015 kl 12:43

  Vad kul, stort grattis!

 • Svara
  Lotta
  1 november, 2015 kl 13:10

  Grattis! En timme hit eller dit.. ;) Snyggt jobbat.

 • Svara
  hejaerika
  1 november, 2015 kl 14:46

  Jamen jag säger det igen; du är så jäkla grym (och dina lopprapporter är alltid galet roliga att läsa!) Grattis till TVÅ löparskor. Man kan aldrig ha för många, särskilt inte om man kutar så mycket och långt som du :D

  • Svara
   Anna
   1 november, 2015 kl 20:42

   Det var faktiskt fyra…. två på varje fot :)

 • Svara
  Nina
  1 november, 2015 kl 14:47

  Coooolt! Grattis!

 • Svara
  Rund är också en form!
  1 november, 2015 kl 14:56

  En timme fel i tidsuppfattningen? Haha! Du får nog dubbelkolla om inte den där traktorn har bytt till en turbomotor…?? :-o ;-)

  • Svara
   Anna
   1 november, 2015 kl 20:42

   Neeej det är ingen risk :)

 • Svara
  Träningsblogga-Ida
  1 november, 2015 kl 16:13

  Alltså du är så jäkla cool! Fasen vad du springer! Du är min gud typ! Inspiration deluxe!

  • Svara
   Anna
   1 november, 2015 kl 20:43

   Haha. En cool Gud. Det ser bra ut på cv:t :) Fast jag känner mig mer som en svettig traktor :)

 • Svara
  Pernilla
  1 november, 2015 kl 16:15

  Stort Grattis!!!

 • Svara
  Ingmarie
  1 november, 2015 kl 18:36

  Fantastico!!! Grymt bra och supergrymt skoj med dubbelvinst!

 • Svara
  Richard (rundtramp.se)
  1 november, 2015 kl 23:20

  Grattis, och grattis! :D
  Jag måste springa det nästa år. Verkar riktigt najs!

  • Svara
   Anna (orka mera)
   3 november, 2015 kl 09:55

   Klart du ska! Det är ett jättemysigt lopp! Rekommenderas varmt!

 • Svara
  Hanna
  2 november, 2015 kl 06:37

  Vad kul! Grattis. :-D

 • Svara
  Gert
  2 november, 2015 kl 10:18

  Grattis till två skor på varje fot.Bra gjort. :)

  • Svara
   Anna (orka mera)
   3 november, 2015 kl 09:55

   Gissar att jag behöver ta det ena paret i storlek 58 för att få ner det första paret i det andra…. fast det kanske blir dumt :)

 • Svara
  Helena
  2 november, 2015 kl 18:49

  Wow vad du är duktig och cool! Älskar dina rapporter. Grattis till vinsten!

 • Svara
  Lars
  2 november, 2015 kl 22:28

  Strongt! Du spurtade ifrån mig med 25 min från fikapausen… Fast jag spikade min gissade måltid, nästan… 2 min snabbare. Skulle jag tagit mer kladdkaka?

  • Svara
   Anna (orka mera)
   3 november, 2015 kl 09:58

   Ojsan! Då är frågan om du gottade vid fika bordet 25 minuter längre än jag. Eller om du åt för LITE fika (hemska tanke…) så att energin tog slut! Och vilken som är den gyllene fikamedelvägen… :)

 • Svara
  Nettan
  3 november, 2015 kl 08:39

  Grymt!! Stort grattis och kul att du vann och tack för att du delar med dig fröjd att läsa!

 • Svara
  Cecilia Olsson
  4 november, 2015 kl 06:13

  Stort GrattisGrattis, älskar också läsa dina racereports! Låter som du borde springa Tjörnarparen 12 dec….anmäld?

  • Svara
   Anna (orka mera)
   4 november, 2015 kl 12:48

   Inte än, men jag är sugen! Ska du?

   • Svara
    Cecilia Olsson
    4 november, 2015 kl 21:26

    Ja, i ett svagt ögonblick….?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.