Aktuellt

Markus någon?

Idag släpptes platserna till 2015 års Markuslopp. För den som inte vet är Markusloppet en ytterst mysig och spartan historia utan någon direkt markservice alls. Loppet sträcker sig på Skåneleden mellan Skrylle och Genarp, och sedan tillbaka igen. En nätt och minst sagt kuperad sträcka på ca 50k. 


Skåneleden. Kan det bli annat än bra?

2010 är året då allt hände. Då sprang jag Markus för första och hittills enda gången. Stukade foten efter 3 km men kämpade mig igenom på ren vilja och en del wienerbröd i vändpunkten.  Sedan dess har loppet krockat med löparknän, två New York marathon och ett fyrtioårsfirande. Men i år är kalendern blank. Så blank att den skriker Markus!

Jag är jättesugen men lite rädd. 50 km terräng är JÄTTELÅNGT. Och av anmälningslistan att döma är det bara manliga gaseller anmälda. Risken är därmed överhängande att få springa själv och komma i mål när övriga redan duschat och gått hem.

Jag behöver ett moraliskt stöd och support. Vem vill underhålla mig i 50 k?


Efter målgång 2010. KALLT!

12 Kommentarer

 • Svara
  Hanna
  20 augusti, 2015 kl 18:06

  Kul det låter men jag är ingen långdistanslöpare. Hoppas du får napp.

 • Svara
  Mia
  20 augusti, 2015 kl 18:39

  Jag vill!!!! Men jag är ju ingen långdistansare längre. Tänk om jag tar slut efter 6K… :D

  • Svara
   Anna
   21 augusti, 2015 kl 08:15

   Vid 6 km är det bara typ 19 kvar till vändpunkt med wienerbröd och kladdkaka. Sen har du raketbränsle hela vägen hem. Dessutom stöter du säkert på några kor längs vägen och då får man oanade krafter….. Tänk vad kul vi skulle ha! Fast när jag tänker efter, du är ju snabbare än de manliga gasellerna så jag hade ju inte sett mer av dig än dina fartränder :)

 • Svara
  Sophie
  20 augusti, 2015 kl 20:18

  Hej! Jag har tagit mig an Orust tvärs på lördag, 27 km med terräng. Första gången jag springer så långt och första gången ett lopp i terräng (har som längst kört Göteborgsvarvet innan). Har du något sista minuten tips som är en van långdistans och terränglöpare? :)

  • Svara
   Anna
   21 augusti, 2015 kl 08:18

   Ta det lugnt i början och se till att fylla på med vätska och energi INNAN det är för sent. Speciellt viktigt med vätskan om det ska bli så varmt som det är nu. Ha en drickaplan och följ den. Är det branta backar kan du tjäna på att gå. Det går inte mycket långsammare men sparar benen lite. Och håll lite koll på rötter och stenar när du börjar bli trött :)

 • Svara
  Sarah Jaxell
  20 augusti, 2015 kl 20:41

  Eeeh långt ja…

  • Svara
   Anna
   21 augusti, 2015 kl 08:19

   Långt men kul! Hinner du få upp distansen tills dess, eller får jag tjinga dig till nästa år? :)

   • Svara
    Sarah Jaxell
    21 augusti, 2015 kl 08:28

    Inte i år. Nästa år. Möjligen.

 • Svara
  Sara
  20 augusti, 2015 kl 21:01

  Lupita ska springa. Jag ska hänga i kulisserna. Spring!!

  • Svara
   Anna
   21 augusti, 2015 kl 08:21

   Men för Lupita är 50 km terräng bara liksom uppvärmning :) Jag får se om jag vågar. Och om jag hinner bestämma mig för att jag vågar innan platserna tar slut. Hade varit så kul med sälle! Sist sprang jag med Fredrik men han bara mesar….

 • Svara
  Christoffer Olkvist
  21 augusti, 2015 kl 07:51

  Jag är sjukt sugen, men också lite rädd… Som längst lidingöloppet, men erfaren triathlet, så uthåligheten finns där. Men: 50KM SKÅNELED!!! *livrädd* ,tänk om det regnar och är kallt, det dyker upp vildsvin, arga vandrare, ekorrar, vad vet jag! :-)

  • Svara
   Anna
   21 augusti, 2015 kl 08:22

   Om du drar mig i uppförsbackarna och räddar mig från vildsvinen lovar jag att ta hand om ekorrarna :)

   Jag samlar mod. Får se om jag vågar…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.