Att inte veta

Idag kände jag att jag behövde lite krydda på min cykelrunda till Malmö. Därför ber jag Fredrik programmera en runda till mig via lite spännande omvägar. Jag vet på ett ungefär hur långt det ska bli, men i övrigt har jag ingen aning om vägval.

clip_image001

Till en början är det jättekul att bara följa ett streck på gps:en och se vad som väntar bakom nästa krön. För att spexa till det ytterligare visar gps:en varken distans eller tid. Jag har alltså ingen aning om hur långt jag cyklat eller hur länge jag hållit på.  Därmed har jag inte heller någon koll på hur långt det kan tänkas vara kvar. Spännande värre på en söndag alltså.

Spänning i all ära men mot slutet börjar det kännas lite frustrerande att inte veta. Ca 30 minuter efter jag passerat MALMÖ 12 km-skylten möts jag av MALMÖ 11 km. Bryter ihop en smula. Han har lett mig i en runt-runt-bana. Och hur jag än cyklar pekar alla skyltar mot OXIE. Och dit ska jag inte.

Börjar misstänka att han har prankat mig. Dragit en evighetslång runda som slutar i bollhavet på McDonalds i Oxie. Men som tur var har han inte kommit på att man kan vara så rolig… Jag kommer fram som jag ska till den destination jag önskat.

Så här cyklar jag gärna fler gånger. Men efter att precis ha delat med mig av det roligaste prank-tipset ever är det dock tveksamt om jag vågar..


En annan gång. Samma kläder men inte samma väder.

Inga kommentarer

Kommentera