I-landsproblem

Nu när cykelsäsongen dragit igång även för mig (bättre sent än aldrig) får jag så många problem av I-landskaraktär.

Jag glömmer ändra inställningarna från “cykel” till “löpning” på Garmin (och tvärtom). Så när jag springer för sakta eller klättrar över ett staket in till en kohage, går AUTOPAUS funktionen in. Den är ju bra när man cyklar, men kanske inte varje gång man tvärvänder för en ko på löprundan. När jag cyklar får jag å andra sidan AUTOLAP varje kilometer. Och kilometerna tickar ju ganska fort på cykel. Ett saligt pipande som liksom tar överhanden och eliminerar ljudet av fågelkvitter och havets brus…

När jag börjar cykla hittar ju dessutom cykelskorna fram ur sina gömmor långt ner i lådan. Och som ni vet sedan tidigare ser de likadana ut som spinningskorna fast med olika klotsar under. Efter en vinter utan förväxling har jag nu åter i panik hittat cykelskorna i spinningväskan… och det lär inte vara sista gången!

Att en klassisk cykelbränna inte synkar så bra med ett löplinne är dock inget som oroar mig det minsta. Det här verkar vara året då cykelbrännor lyser med sin frånvaro och man får vara glad om man slipper skoöverdrag och pälshjälm. Ett i-landsproblem mindre alltså. Gott så.

3 Kommentarer

 • Svara
  Sarah Jaxell
  1 juni, 2015 kl 14:04

  Ett annat I-landsproblem är när man kommer utanför porten och inser att Garmin inte är laddad och man orkar inte vända tillbaks och tvingas istället räkna steg för att ta tid på sina 2-minutersintervaller. Tur man känner sin stegfrekvens.

  • Svara
   Anna
   1 juni, 2015 kl 20:31

   Värsta mattelektionen på ett löppass. Tränar både hjärna och hjärta, värsta kinderegget!

 • Svara
  Mia
  2 juni, 2015 kl 08:15

  Haha… Trixigt! Kanske tur för mig att jag är så ensidig i min träning. Fast jag har en kollega som vill göra mig till cyklist. Han har till och med erbjudit mig en cykel…

 • Kommentera