En träningsform jag inte förstår – boxning!

Jag blandar lite vilt för att komma  ifatt i Uppochhoppas juniutmaning. I lucka nummer 4 – en träningsform jag inte förstår.

Spontant tänker jag på Kangoo Jumps (eller Kangarobics som det hette på den tid det begav sig), men ångrar mig. Att hoppa är ju både kul och jobbigt, klart det är en träningsform som funkar. Sen tänker jag på boxning. Hur sjukt är inte det? Jag menar inte träningen, den är med all sannolikhet helt grym. Du behöver både kondition och styrka. Tränar både över- och underkropp, och blir dessutom säkert smidig på köpet. Så långt fine. Så länge du slår på en säck.

Men att slå någon annan i huvudet. Liksom med syfte att den ska trilla i backen och helst inte resa sig igen. Jag. Fattar. Verkligen. Inte.


Jag är inte den som är den. Förstår nog vitsen med de flesta träningsformer. Men som sagt inte alla…

2 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  5 juni, 2015 kl 08:23

  om det är till någon tröst är jag ännu mer hopplöst efter. har inte ens börjat… ville så gärna! håller med om boxning! stört att slå på någon annan människa frivilligt med syfte att sänka hen i marken.

 • Svara
  Mari
  5 juni, 2015 kl 17:01

  Och jag håller med. Är SÅ emot sådana idrotter, oavsett hur vältränad och hur mycket träning det egentligen är/ligger bakom.

 • Kommentera