Löpning Tävlingar

Säsongspremiär – Göingefejden Trailrun

Så var säsongspremiären avklarad. 10 km trail på grymt trixigt underlag. Förhoppningsvis säsongssämsta på milen och med en förnedrande spurtförlust i slutet. Det där med trail är inte samma sak som asfalt…

wpid-dsc_0032.jpg
Det är något med trail och lopp som är lite komplicerat i min värld. Trail är vacker natur och upplevelse. Lopp ska gå fort och genomförs ofta med tunnelseende. Att parera rötter och stenar samtidigt som det ska gå fort är läskigt. Jag tänker stukade fötter, brutna handleder och skrapsår på näsan. Fegar och blir frånåkt.

wpid-dsc_0037.jpg

På grusvägsavsnitten kan jag jobba mig ifatt men så fort vi hamnar ute i obanad terräng är jag förlorad. Folk studsar fram, smidiga som gaseller. Sista två kilometrarna drar jag en tjej som flåsar som en blåsbälg bakom mig. I varje uppförsbacke tappar hon, i varje nerförsbacke hör jag henne närma sig.

Hade spurten varit i motlut hade jag tagit henne. Nu avslutas loppet i brant nerförsbacke och jag ser bara fartränderna efter henne när hon går om och lämnar mig bakom. När det gäller trail är teknik minst lika viktigt som VO2-max. Och brist på feghet en lika stor framgångsfaktor som uthållighet.

Jag har lite att jobba på.

7 Kommentarer

 • Svara
  Mia
  4 april, 2015 kl 16:45

  Härligt med tävlingspremiär. Jag känner just nu att min kommer att ske i typ sept…men vi får väl se :) Och jag håller med om trail. Det ÄR teknik!

 • Svara
  Nipe
  5 april, 2015 kl 06:53

  Orientera mera vettja så blir tekniken bättre!

  • Svara
   Anna
   5 april, 2015 kl 18:41

   Fast jag är ju så dålig på orientering att jag bara springer på de stora stigarna (utan rötter, stenar, kärr och bråte…)… även om det innebär 5 km omväg. Annars hittar jag ju aldrig fram :)

 • Svara
  Nipe
  5 april, 2015 kl 06:56

  Men va fasen, halva min kommentar försvann… Skulle avsluta med att säga att det upploppet var ju ganska brutalt och på 7 manna dagen innan hade tom några av de bästa problem där.

  • Svara
   Anna
   5 april, 2015 kl 18:41

   Brutalt var bara förnamnet. Såg faktiskt många ”riktiga” orienterare stå på öronen :)

 • Svara
  Anna B
  8 april, 2015 kl 07:11

  Var ert upplopp samma som vårat? Över metallbron? Den var ju livsfarlig, min sexårige son sa till mig innan starten: ”Mamma, du som är lite gammal, ska nog ta det lite nätt över bron!”.

  • Svara
   Anna
   8 april, 2015 kl 13:04

   Jepp! Fick äran att springa över den två gånger varav den sista på upploppet! Jag som är lite gammal tog det väldigt nätt trots att det sved att bli frånspurtad :)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.