Aktuellt

Rastat cykeln

P som i Påsk. Eller P som i Premiär. Igår hade jag terrängloppspremiär,  idag blev det cykelpremiär.

cykel1b

När man inte cyklat sedan förra sommaren tar det nästan halva förmiddagen att hitta grejerna. Och frågorna är många:  Var är skoöverdragen? Varför luktar armvärmarna som de inte blev tvättade innan de hamnade i vinterförvaringslådan? Hur många lager kläder behöver man egentligen?

cykel3b

Fast egentligen undrar jag mest varför jag cyklar omkring i ett par långa tights från tidigt tjugohundratal? Med midjan i armhålan, gällivarehäng och noppor i baken.  Det hade inte hänt om vi snackat löpning.

(Här skulle jag lagt upp en bild för att liksom förtydliga den groteska passformen, men mina barn hade skämts ihjäl!).

Ful eller inte, det var grymt att cykla ute. Och det är helt fantastiskt att vi har ett helt halvår framför oss när man kan uteträna hur mycket som helst utan att frysa ihjäl. Det är nästan värt att fira!

Fem mil blev det och nu har jag bara 12 kvar till förra årets rekordlåga notering. Det ska väl ändå inte bli så svårt att slå? Bara man undviker stillastående bilar

8 Kommentarer

 • Svara
  traningsgladje
  5 april, 2015 kl 16:50

  ooooh premiär!!! till och med jag tycker att det är härligt att du cyklat!! fast blir skönare sedan när man kan klä av sig! :D

  • Svara
   Anna
   5 april, 2015 kl 18:37

   Ja halva grejen med cykling är ju solsken och vind mot bar hud. Långa tights och trippel-lager förtar lite av frihetskänslan. Längtar till kortärmat!

 • Svara
  traningsgladje
  5 april, 2015 kl 16:50

  ps. noterar att alla verkar cykla på canyon nuförtiden!

  • Svara
   Anna
   5 april, 2015 kl 18:38

   Var jättenöjd med min förra så när den gick av på mitten funderade jag faktiskt inte ens på något annat märke! Men jag har inte vant mig vid att den är svart ännu. Tror fortfarande jag har en vit…

 • Svara
  Camilla
  5 april, 2015 kl 17:42

  Härligt lufta cykeln! Är själv sjukt nöjd med mina tuffa cykel-shorts från Haglöfs som jag fyndat på outlet :)

  • Svara
   Anna
   5 april, 2015 kl 18:39

   Härligt med nya shorts, men det låter kallt. Det dröjer nog lite innan den premiären för mig :)

 • Svara
  Kari
  5 april, 2015 kl 19:43

  I morgon skall jag våga. Jag har kört teknik och balans hela vintern och hoppas att jag kommer att sluta upp att vara rädd för cykeln nu. Att det skall vara så stor skillnad på att cykla Skeppshult och cykla rejser!

  • Svara
   Anna
   7 april, 2015 kl 12:29

   Hoppas det gick bra! Det tar inte så lång tid innan man vänjer sig. Men vissa saker slutar aldrig att vara läskiga. Typ att svänga tighta u-svängar med fötterna fast i pedalerna…..

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.