Tröskellångpass

När jag springer långt brukar det gå lugnt och städat till. Idag såg Team Stockholm marathon till att jag fick testa nytt. Så här:

  • Uppvärmning 20 minuter
  • 10 minuter i mara-fart
  • 20 minuter i mara-fart
  • 15 minuter, 10 sek/km snabbare än mara fart 
  • 10 min, 20 sek/km snabbare än marafart
  • 5 min fri fart
  • Nerjogg 5 km

Mellan varje intervall 2,5 min jogg

Totalt 20 km. Allt i regn, stundtals modell ösregn. Men det gjorde inget, passet var grymt! Tack TSM för inspo! 

6 Kommentarer

  • Svara
    Heidi
    18 mars, 2015 kl 06:57

    Vilket kul upplägg, det där ska jag testa :)

  • Svara
    KikkiSandström
    18 mars, 2015 kl 07:17

    Önskar verkligen att jag kunde springa. Fick sluta med det när ryggen sade stopp. Men jag powerwalkar jäkligt fort med stavar, det får duga :-)

  • Svara
    Staffan
    18 mars, 2015 kl 08:09

    Tufft, men nyttigt pass!!

  • Svara
    Johanna
    18 mars, 2015 kl 13:12

    Liknar lite min egen uppfinning: ”The Johanna” (försöker desperat få myntat ett nytt uttryck i stil med ”Olgor” :D). Det innebär

    – Uppvärmning, minst 2 km
    – 5 km i maratonfart
    – 4 km 10 sek/km snabbare än maratonfart
    – 3 km 20 sek/km snabbare än maratonfart
    – 2 km 30 sek/km snabbare än maratonfart
    – 1 km 40 sek/km snabbare än maratonfart (eller fri fart)
    – Nedjogg, minst 1 km

    1 km joggvila mellan intervallerna. Totalt blir det 22 km eller mer, beroende på hur lång uppvärmning/nedjogg man har. Jag tycker det har gett en bra fingervisning av om man klarar den maratonfart man tänkt sig.

  • Svara
    Olika tempo och uppläggning av pass, när man är långsam? | Rund är också en form!
    18 mars, 2015 kl 14:47

    […] jag råkar stöta på ett träningsupplägg /träningsprogram. Idag läste jag om ett upplägg hos Anna (Orka Mera) och blev fundersam igen. Upplägget lät roligt och […]

  • Svara
    Ingmarie
    18 mars, 2015 kl 17:20

    Tycker du ser både torr, lugn och städad ut! Jag var som ett grusigt plaskblöt troll! :-O

  • Kommentera

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.