Reebok

Jag och Reebok har ett lite ansträngt förhållande. Det finns minnen och associationer som är svåra att släppa. Känslor som har gjort det omöjligt att ens titta på Reebok-avdelningen under många år.

skorLyckades googla fram mina gamla juveler!

Vi snackar mina första aerobics-skor. Vi snackar Amerikastrumpor och någon slags dräkt, typ linne och tights i ett. Vad heter ens sånna? Sparkdräkt?

1993 var Reebok hetaste heta. Champion var också lite coolt. Båda blev knockade av Casall och deras grymt coola jazzbyxor ett par år senare. För att inte tala om de revolutionerande hot pantsen i randigt eller rutigt. Jag var såld. Sen blev det Nike and the rest is history. Reebok fanns alltid, men aldrig som något alternativ. Kändes mest mossigt.

Tills för något år sen. När de poppade upp sig lite med sin Crossfit-profil. Och nu med draghjälp från Les Mills. Sakta börjar intresset att vakna, sparkdräkten falla i glömska.

På dagens klass kliver instruktören in i värsta coola kläderna. Märke Reebok. Blir kär och tänker att jag minsann ska köpa! Har laddat i 22 år för denna stund.

MEN. Kläderna är inhandlade i Mexico. För något år sedan. Jag förblir Reebok-lös.

Hur är ditt förhållande till Reebok?

11 Kommentarer

 • Svara
  Lotta
  11 februari, 2015 kl 10:55

  Lite som ditt, förstärkt av att mina fötter passar mycket bättre i smalare Nike-skor är Reeboks lite bredare dito så därför har det aldrig varit ett alternativ. De har definitivt hottat upp sig senaste året eller så (samarbetet med Lesmills gör nog mycket) men jag diggar fortfarande Nike mer.

  • Svara
   Anna
   11 februari, 2015 kl 16:14

   Nike funkar bäst även på mina smala fötter. Men jag såg ett par snygga svarta Reebok som såg smala ut…. kanske jag ska drista mig till att prova ?

 • Svara
  Träningsblogga
  11 februari, 2015 kl 11:26

  Haha, härlig läsning!
  Har ungefär samma känsla till reebok, det var något med 90-talet I guess…

 • Svara
  Sarah Jaxell
  11 februari, 2015 kl 11:36

  De har skitsnygga kläder nu ju! Kommer snart finnas i min låda. Och i alla andras lådor. Bäst är ju att hitta nåt udda från Mexico… Skorna är jag lite osäker på fortfarande. Jag får kalla kårar av den lite högre vita Reebook-kängan med två tunna kardborreband.

  • Svara
   Anna
   11 februari, 2015 kl 16:13

   Jamen jag vet! Det tar bara några år för tant att vänja sig. Hade jag varit i Mexico hade jag shoppat loss direkt!

 • Svara
  Kicki
  11 februari, 2015 kl 13:14

  Skrattade gott åt minnesbilderna från USA-sockar, jazzbyxor och höga Reebok skor. Men jag håller med dig, möjligtvis kommer Reebok in i garderoben igen efter les mills samarbete… Möjligtvis…

 • Svara
  minatraningstajts
  11 februari, 2015 kl 15:28

  Haha, typiskt! jag har inget direkt förhållande till Reebok. Tycker att de gör snygga crossfitkläder och har ett par lyftarskor från dem. Använder dem dock sällan.

 • Svara
  anneliten
  11 februari, 2015 kl 16:18

  Oj. Vi har inte bara samma skosmak i nutid ser jag. Om jag gräver djupt i garaget kan jag nog hitta ett par skor som är väldigt lika dem på bilden :-)

  • Svara
   Anna
   12 februari, 2015 kl 16:03

   Hihi! Det var tider det!

 • Svara
  Mia
  12 februari, 2015 kl 11:55

  Jag har inget förhållande till Reebook. Däremot Champion. Oh my… Den där dressen jag köpte för alla mina sparpengar alltså. Till och med en keps! Hela högstdie-Mia steg i värde på något sätt…

 • Svara
  josefin
  12 februari, 2015 kl 21:15

  Var i USA för ett år sedan (på gränsen till MExico faktiskt) och köpte nästan bara reebook. så jäkla mycket snyggt!!!

 • Kommentera