Aptit!

Om man hade scannat min hjärna hade man förmodligen sett att jag tänker på mat typ hela tiden. Mat är liksom det bästa som finns. Jag har alltid haft en otrolig aptit och mitt enda taffliga bantningsförsök för tjugo år sedan fick avbrytas redan innan lunch. Herregud, hur kunde folk äta äpple till lunch när hela magen skrek?

Min första tanke när jag vaknar på morgonen är GRÖT. Lycka är att vakna och veta att den snart står på bordet. Och jag kan lika bra avslöja det här: jag slickar grötkastrullen som andra slickar sockerkakssmet…


Finfrukost på Drop Coffee i Stockholm. När man inte har grötkastrullen till hands…

Jag älskar mat. Smaker. Hallelujah moments.  Och ser varje måltid som en chans att få äta något gott. Därför funkar inte McDonalds för mig. Då slösar jag bort ett tillfälle där jag kunnat ätit något mer spännande.


Egg Benedict. Efter förlagan på Clinton Street Baking Company i New York

När jag är på resa ägnar jag timmar åt att googla upp godaste restaurangerna, bästa semlorna och finaste kaffet. Spontan-äta i en korvmoj hade varit smidigt ibland, men det är ju den där drömmen om det godaste goda… Maten, miljöerna, upplevelsen.


Fräschaste vegoburgaren med sommarsallad

Och vi ska inte tala om mataffärer och ekobutiker.  Hyllmeter av spännande produkter. Att släppa in mig i en matbutik kan bli ödesdigert. Både för plånboken och för alla andra saker jag ska hinna med. Jag kan roa mig hela eftermiddagen, tappar uppfattning om tid och rum. Och kollar inte ens prislappen.


Lycka i Amerikansk mataffär… 

Mat får kosta. Det är min filosofi. Därför blir det ekologiskt i största möjliga mån. Och mat med bra kvalitet. En Denniskorv gör sig inte besvär.  I senaste numret av Spring delar ultralöparen Frida Södermark med sig av ett fint citat:

– Livet mellan måltiderna är en transportsträcka, som man lika gärna kan springa.

Hon har ju fattat allt!

22 Kommentarer

 • Svara
  Jenny
  24 februari, 2015 kl 12:44

  Hög igenkänning här….oj oj oj jag är exakt likadan :) Älskar mat och att äta! All mat ska vara en njutning och god att äta helt klart!

  • Svara
   Anna
   24 februari, 2015 kl 13:34

   Skönt att höra. Var rädd att jag skulle bli puckoförklarad efter det här inlägget :)

 • Svara
  andreas
  24 februari, 2015 kl 13:00

  Borde broderas och sättas upp på vägg.

  • Svara
   Anna
   24 februari, 2015 kl 13:34

   Eller hur! Kan du brodera en till mig också när du ändå är igång? :)

 • Svara
  Mia
  24 februari, 2015 kl 13:23

  Hahaha… Du ÄR fantastisk. Jag älskar också mat, men till skillnad från dig både riktigt skräp från McDonalds och ALLT annat. Men hemlagat ska det helst vara ändå. Jag äter sällan lunch ute, då jag oftast tycker att jag gör godare mat själv…

  • Svara
   Anna
   24 februari, 2015 kl 13:37

   Hamburgare är jättegott. Men eftersom det finns riktigt fina hamburgare out there så går mackedonkan bort… Matnörd in absurdum :)

 • Svara
  olof
  24 februari, 2015 kl 13:46

  Det bästa jag läst på länge. :)

  Känner igen mig i det mesta, bortsett från att jag faktiskt klarar av att hoppa över frukost och fasta om det skulle finnas anledning – så länge det inte finns surdegsbröd i huset, vill säga.

  • Svara
   Anna
   24 februari, 2015 kl 15:37

   Hoppa över frukost finns inte i min värld. Jag skulle se flygande gröttallrikar för min inre syn och bli rent farlig för min omgivning :)

 • Svara
  Nina
  24 februari, 2015 kl 14:00

  Alltså åååh! Exakt så!
  Nam, nam!

 • Svara
  yoga ♥ löpning | länklove.
  24 februari, 2015 kl 14:29

  […] ”Mat får kosta. Det är min filosofi. Därför blir det ekologiskt i största möjliga mån. Och mat med bra kvalitet. En Denniskorv gör sig inte besvär.  I senaste numret av Spring delar ultralöparen Frida Södermark med sig av ett fint citat: -Livet mellan måltiderna är en transportsträcka, som man lika gärna kan springa-.” Anna […]

 • Svara
  Mikael
  24 februari, 2015 kl 19:52

  Så vad är ditt favoritgrötrecept? Man kan ju faktiskt variera gröt enormt mycket, typ som smoothies. Här blir det oftast havregryn med banan (som måste kokas med gröten) eller pumpakärnor och russin.

  • Svara
   Anna
   24 februari, 2015 kl 21:08

   Hälften havregryn, hälften rågflingor. Hackade paranötter i och mosad banan (eller hackat päron) ovanpå. Och nej, man kan inte variera :)

 • Svara
  Lina
  24 februari, 2015 kl 20:36

  jag delar din melodi! Om det är något jag lägger mina pengar på så är det mat :) det bästa!

 • Svara
  Märta Johansson
  24 februari, 2015 kl 22:16

  Håller helt med! Mat får kosta. Det (och träningskläder) är typ det enda jag lägger pengar på. Tyvärr tycker jag att det är så sjukt tråkigt att laga mat. Önskar så att jag hade tyckt det var roligt, tänkt vilken bra varierad mat man hade kunnat äta då. Men tyvärr blir det ganska enformigt. Bra kvalitet men enformigt.

  Och vilket bra citat sen! :-)

 • Svara
  Märta Johansson
  24 februari, 2015 kl 22:19

  Och förresten, såhär låter det i mitt huvud när jag springer:

  ”Mmm den där soppan jag åt till lunch var god, den måste jag göra fler gånger. Men vad ska jag äta när jag kommer hem? Baka scones? Med den där goda mandarinmarmeladen? Ja det blir bra, med Earl Grey till. Och imorgon ska jag till Ystad, då kan jag hämta sushi…” osv osv ;-)

 • Svara
  Kari
  24 februari, 2015 kl 22:33

  Precis, man måste välja sina kalorier med omsorg! Mvh hon som misstog ordet ”template” för ”hot chocolate” idag…

 • Svara
  Helena
  25 februari, 2015 kl 07:02

  Ju bättre mat för kroppen desto lyxigare känsla. Lyx för mig är inte godis och snacks det är bär, nötter, grönsaker, fisk och skaldjur!

 • Svara
  Cecilia Mattsson
  25 februari, 2015 kl 08:26

  Åh, precis som mig! Jag älskar mat och jag brukar säga det hemma, de svarar alltid i kör – Vi vet!! Jag älskar smaker och framför allt frukost och efter träning :)

 • Svara
  hejaerika
  25 februari, 2015 kl 08:39

  Eventuellt bästa citatet jag läst :D Så klockrent!

 • Svara
  Lotta
  25 februari, 2015 kl 08:48

  Mat – livets goda! Helt enig med dig.

 • Svara
  Charlott
  25 februari, 2015 kl 19:15

  Fantastiskt att läsa! My style

 • Kommentera